Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Ilmastonmuutos on kiistaton tosiasia!

Perussuomalaisena olen ehdottomasti sitä mieltä, että ilmastonmuutos on kiistaton tosiasia. Se on ollut sitä jo vuosituhansien, jopa vuosimiljoonien ajan. Esimerkiksi nykyisin ilmastonmuutoksen osalta paljon esillä oleva Grönlanti oli noin tuhat vuotta sitten paljon nykyistä vehreämpi, nimensä mukaisesti vihreä maa. Myös sen jälkeen Euroopassa on koettu nykyistä viileämpiä ja lämpimämpiä ajanjaksoja.

Ilmasto on siis vaihdellut rankastikin ihmisen toimenpiteistä riippumatta.

Epäilen vahvasti niitä ehdottomia totuuksia mitä eri sorttiset ilmastonmuutosuskovaiset esittävät. Epäilen perustellusti.

Aikoinaan sanottiin, että ilmastonmuutos voidaan osoittaa todeksi 15 vuoden kuluttua. Nyt tuo aika on kulunut, eivätkä lämpömittarit ole juurikaan värähtäneet. Siksi kehiteltiin nopsaan uusi teoria lämmön sitoutumisesta meriin.

Itse arvelen, että myös auringon vaikutuksen vaihteluilla on suuri merkitys ilmaston kehittymiselle. Nyt jopa kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC ottaa tämän ilmeisen vakavasti huomioon.

Ilmastomuutos ja siitä puhuminen on saanut ehdottomuudessaan ja suvaitsemattomuudessaan muotoja, jotka tuovat mieleen taistolaiskommunistien ajat. Yhteys ei ole yllättävä, sillä monet entiset taistolaiset ovat nyt kaikkein tiukkapipoisimpia ympäristöfanaatikkoja.

Ympäristöministeri Ville Niinistö näyttää kuuluvan mainittuun fanaatikkojen porukkaan. Äskettäin hän leimasi ympäristökriittiset pölhöpopulisteiksi. Tällainen puhe on mielestäni asiatonta leimaamista ja suvaitsemattomuutta.

Ilmastonmuutoksesta keskusteltaessa ei pidä unohtaa asioiden mittasuhteita. Esimerkiksi sitä, että Kiinassa päästöt kasvavat kahdessa viikossa saman verran kuin mitä Suomen kaikki päästöt ovat vuoden aikana. Siis kahdessa viikossa kasvu Kiinassa on saman verran kuin päästöt Suomessa koko vuoden aikana.

Vaikka viemme maassamme niin sanotun ympäristötietoisuuden ja siitä johtuvat toimenpiteet äärimmäisyyksiin, niin sillä ei ole koko maapallon puitteissa juuri minkäänlaista merkitystä. Merkitystä sillä on kuitenkin suomalaisten hyvinvointiin tässä maassa. Rikkidirektiivi on siitä hyvin ikävä esimerkki.

Ei siis kannata olla sinisilmäinen. Kannattaa olla realisti.

Ilmastolaki on jälleen yksi askel eteenpäin tiellä, joka kolahtaa omaan nilkkaamme. Kuinka paljon sen vaikutuksesta ennen pitkää häviää tästä maasta työtä ja hyvinvointia, niin sitä lakia puuhanneet eivät ole halunneet summata. Tiedämme kyllä, että miksi eivät.

Osallistu keskusteluun!


9 kommenttia
Jyrki Järvinen
#1

Ilmastonmuutospropaganda on vain kommunistien yritys ajaa alas kapitalistiset valtiot. Demaripuolueet (sos.dem. ja kokoomus) komppaavat kommunisteja, jotta saavat peloteltua kansalaisilta viimeisetkin rahat erilaisina ympäristöveroina. Kaikki muut, jotka höpöttävät ilmastonmuutoksesta ovat yksinkertaisesti vain tyhmiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

PS - I Love You
#2

”Jyrki Järvinen”, miksi ihmeessä vertaat kokomustaa demareihin? Asia on tasan päinvastoin. Kokomusta pyrkii vain näyttämään demarilta. Kehottaisin sinua tarkastelemaan sen aikaansaannoksia. Demarit on fakkiutunut pahapoika Lipposen aikaan eikä löydä tietä pois siitä – suureksi osaksi koska siellä on pelkkiä keskinkertisia tätejä joilla ei ole kokonaisnäkemystä mistään. Siksi se roikkuu kynsin hampain kiinni kokomustan peesissä ja näyttää miltä näyttää.

Ilmastonmuutos on minusta tänä päivänä poikkeuksellisen voimakasta, mitä todistaa mielestäni se että niin paljon ikivanhaa ikijään sisään sulkeutunutta fossiilia paljastuu jatkuvasti vuoristo- ja napa-alueilta. Sitä paljastuu niin vauhdilla että pelkästään laskennallisesti sillä vauhdilla ei sitä pitäisi olla ollenkaan, jos ilmastonmuutos olisi ollut jatkuvasti yhtä vauhdikasta.

Varmasti jotkut piirit pyrkivät käyttämään ilmastonmuutosta myös hyväksi politiikassaan ja hyötyvät siitä, se on selvää. Sen estämiseen tosiasioiden rinnalla kannattaisi minusta paneutua ja pyrkiä huomioimaan päätöksiä tehtäessä. Tosiasioiden tunnustaminen on kuitenkin ehdoton edellytys kestävälle kehitykselle. Myös eurokansanedustaja Sampo Terho käsittääkseni tunnustaa muutosta ilmastossa ihmisen aiheuttamana. Tähän myös minä perustan osaltaan käsitystäni.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kai
#3

”Itse arvelen, että myös auringon vaikutuksen vaihteluilla on suuri merkitys ilmaston kehittymiselle” ympäristöteknikko Tossavainen toki osaisi nimetä lähteitä, mikäli hänen jorinoillaan koskaan olisi mitään pohjaa 🙂

Kuten useat politiikan tutkijat ovat todenneet, perussuomalaisten vihamielisyys luontoa kohtaan johtuu puolueen sidoksista suuriin ruoantuottajiin, joilla olisi kova kytö päästä hyödyntämään Suomen neitseellistä maastoa. Esimerkiksi lähdevetemme olisivat kovaa valuuttaa maailmanmarkkinoilla, mutta ympäristösäädöksemme onneksi estävät ahneita suuryrityksiä hyödyntämästä niitä. Tämäkös perussuomalaista rasistiporvaristoa kovasti harmittaa

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Erittäin varakas öljy- ja hiiliteollisuus käyttää vuosittain valtavia summia ilmastonmuutoksesta tehtävän puolueettoman tieteellisin perustein tehdyn tutkimuksen vastaiseen propagandaan, ”tutkimusten” rahoittamiseen, ”tutkimusten” esilletuomiseen ja muuhun höpöhöpuutisointiin, leimaamiseen, ilmastonmuutosta vähättelevien järjestöjen vastustamiseen, valtaviin mainostoimistoilta ostettuihin kampanjoihin ja muuhun propagandaan.

Oletteko joskus kuulleet tästä?

Kannattaisikohan ”uutista” tai ”mielipidettä” lukiessaan harjoittaa hieman media/uutiskritiikkiä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Reijo ei ole ehdolla vaaleissa, eikä tuo ole puolueen kanta.
Ilmastonmuutos on tieteellisesti tutkitusti ja havaittu tosiasia.
Sen varjolla kuitenkin ehdotetaan kaikenlaista hömppää, kallista, tehotonta ja haitallista. Ilmastonmuutosta tulee ehkäistä kustannustehokkaasti.

Kun vihreät ja öljy- ja hiiliteollisuuden propagandan nielleet denialistit iskevät yhteen, on siinä hömppä vastaan hömppä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000