Perussuomalaiset

Saija Granlund

ILMASTONMUUTOS- ONKO KOHTUUS KADONNUT KESKUSTELUSTA?

3 kommenttia

lmastonmuutos tuo kammottava peikko, joka tuhoaa maapallon, mikäli emme osallistu ilmastotalkoisiin rajoittamalla merkittävästi suomalaista yksityisautoilua veron korotuksilla. Esille on viime aikoina noussut myös kotitalouksien puulämmitteisten takkojen ja kiukaiden käytön rajoittaminen. Kuten muissakin asioissa niin ilmastonsuojelussakin Suomi haluaa olla EU:n mallimaa, kuulua kärkijoukkoon ja toteuttaa esitetyt rajoitukset vaadittua laajempina riippumatta siitä millaista haittaa näistä toimista suomalaisille koituu.

Meillä Suomessa ovat asiat päästöjen suhteen olleet hyvin hoidossa ja vuosikymmenten ajan. Tehtaiden piipuista ei tuprua myrkyllisiä päästöjä ilmakehään. Viimevuosina osittain siitäkin syystä, että teollinen tuotanto on suomesta siirretty Kaukoidän ja Euroopan halpamaihin, joissa tuotantokustannukset ovat merkittävästi alhaisemmat kuin Suomessa. Entä miten on kokonaiskustannusten laita, jos huomioidaan logistiikka kulut ja ilmastovaikutukset?

Valmiit tuotteet joudutaan rahtaamaan Kaukoidästä Suomen ja muiden maiden markkinoille meri- tai lentoteitse. Näillä kuljetuksilla on merkittävästi suurempi vaikutus ilmastonmuutokseen kuin suomalaisella yksityisautoilulla puhumattakaan kotitalouksien puilla lämmittämisestä aiheutuvista päästöistä.

Maaseudun tulevaisuus -lehden julkaisemassa artikkelissa todettiin ”nelihenkisen perheen Thaimaan reissun päästöillä autoillee jopa 170 000 km. Keskimääräisellä vuosittaisella ajo määrällä tuohon kuluu yli 10 vuotta.” Samaisessa julkaisussa kerrotaan, että lentoliikenne lämmittää ilmastoa jopa viisi kertaa enemmän kuin vastaavat hiilidioksidipäästöt maanpäällä.

Ilmastonmuutos on maailman laajuinen ongelma sen vähentämiseksi tehtävät toimet ja päästömaksut tulisi ohjata niihin maihin ja niille toimijoille, jotka eniten näitä ongelmia todellisuudessa aiheuttavat. Suomessa on tilanne hallinnassa päästöjen, jätehuollon ja väestönkasvun osalta.

Viimeaikaisessa ilmastonmuutos keskustelussa on tuotu esiin mielenkiintoinenseikka. Suomalaiset ostavat ja käyttävät vesistöhaittoja aiheuttavaa mikromuovia, sisältäviä vaatteita. Entä näiden tekstiilien valmistajan vastuu, onko sitä? Ilmeisesti valtameret pelastuvat, kun suomalaisille kuluttajille lätkäistään haittavero.

Meillä Suomessa on vallalla häpeän ja rangaistusten kulttuuri, jonka seurauksena ilmastonmuutokseen, työllisyystilanteeseen, yksityisautoiluun ja niin moneen muuhun seikkaan tuntuu, nykyisen hallituksen mielestä, olevan ainoa ratkaisu lisätä kansalaisten verotaakkaa, valvontaa ja sanktioita. Mikä surullisinta nämä veronkorotukset kohdistuvat kaikkein rankimmin meidän heikoimmassa asemassa olevaan väestönosaan.

Olisiko viimeinkin aika tehdä täyskäännös ja laittaa suomalaisten etu ja hyvinvointi etusijalle.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Seppo Muurinen
#1

Suomesta on turha etsiä syntipukkia ilmastonmuutoksille ts.pahenemisille,ollaan vain rikkana rokassa.
Suurimmat tulevat mm.Aasian maista kuin suurista valtioista monine eri tekosineen että päästöineen. Jos maamme saasteet olisivat 0 %,se ei auta koko maailmantilannetta ja niin lähellä on mm.Itäbloginkin maat.

Suomi tekee nyt vähän kuin työtä todella saastuttajien hyväksi,olemalla etukaartissa kun yleensä se pitäisi olla päinvastoin.

Muovipullomerikin seilailee – ihan toisella puolella yli omien vesirajojemme. Puhumattakaan erilaisista liikennepäästöistä,niin maalla,merillä kuin ilmateitsekin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ruska pakkasessa
Iloinen
#2

Koko keskustelu hiilidioksidista on ihan huuhaata. En tunne minkäänlaista pistoa sisimmässäni uloshengittäessäni tuottaen hiiltä ja sisäänhengittäessäni varastavani happea. Kyllä oikeitakin saasteita on maailma pullollaan.
Rinnastan asian samaan kuin keskustelu kolesterolista. Niinkuin sitäkin saisi olla vain toista ”sitä hyvää” ja toinen pitäisi jollain elintavoilla poistaa. No tästä saisi pitkänkin tarinan, mutta olkoot tässä. 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Peppe
#3

Suomen päästöt ovat promilleluokkaa.
Mikromuovit pitäisi KIELTÄÄ, ei mikään verotus hyödytä mitään.
Meillä jätehuolto ja kierrätys toimii.
Kehitysmaiden jätteet ne meriin ja luontoon menee, ei meidän.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000