Perussuomalaiset

Kimmo Toroska

Näillä veronkiristyksilläkö taloutemme nousee ?

Veronkiristykset, hinnat, talous

Hallitus korottaa ensi vuonna mm. bensa- auto- polttoaine- ja energiaveroja !
Uusia kiristyksiä siis tiedossa tavalliselle kansalaiselle ja varsinkin pienituloisia korotukset tulevat kirpaisemaan rajusti, koska jo nyt joutuu usea pienituloinen miettimään ja jopa jättämään osan välttämättömistä hankinnoista toiseen kertaan.
Toki on sanottava, että kertyyhän noista veroeuroja valtion kassaan, mutta onkohan nyt niin, että suhde on näissäkin kääntynyt päälaelleen, eli kulutus pakosta vähenee ja sitä myöten verotulot pienenevät ?
Kyllä !
Lisäksi pelottavaa se kokoomuksen suunnittelema alemman ALV tason poistaminen, eli esimerkiksi ruuan ALV nousisi yleiselle, eli korkeammalle tasolle, tällä hetkellä siis 24%.
Pelkästään kyseisiin yllä lueteltuihin veroryhmiin kiristykset eivät vaikuta, vaan veronkiristykset tulevat vaikuttamaan korottavasti kaikkeen, koska sähköä, bensaa ja autoja tarvitaan ihan kaikessa kuljetuksessa ym !
Taloutemme ei näillä kohene, vaan ikävä kyllä heikkenee ostovoiman heikennyksen myötä, muistettava lisäksi Venäjän asettamat pakotteet, jotka kirpaisevat lisää.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Ei taas
#1

Kimmo, jos mulle annettaisiin euro joka kerran kun Persu käyttää sanaa ”tavallinen kansa”, niin olisin varmasti miljonääri. Ja kyllä se veronkorotus osuu ihan samansuuruisena ”epätavallisen kansalaisen” (ketähän nekin mahtaa olla) kukkaroon.

Taas kerran tulee heitto, että näin ei saa tehdä koska ”tavallisella kansalaisella” ei jää niin paljoa rahaa keppanaan. Et sanallakaan kerro mitä sitten pitäisi tehdä. Ei Kokoomuskaan näitä päätöksiä huvikseen tee, nyt on vaan pakko joku verottaa lisää tai tehdä muita leikkauksia. Täytyy sanoa, että on mahtavaa olla Kokoomuksen kannattaja, kun noin 21 % kannatuksella Kokoomus tekee päätösksiä yksinään.

Palan halusta nähdä ensi vaalien jälkeen, miten Persut kiemurtelee Eduskunnassa kun vastaavia päätöksiä joutuvat itse tekemään ja siunaamaan. Tosin mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, Persut eivät ole kyvykkäitä, halukkaita ja innokkaita ottamaan mitää vastuuta yhteiskunnan asioista. Siinähän voi joutua ikävään valoon.

Persuedustajille riittää kohtuullinen palkka ja puolueelle kova puoluetuki. Jota muuten muistaakseni joskus kovasti vastustitte. No, ääni muuttuu kellossa kun omalle kohdalle sattuu..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Samansuuruisena osuu kaikille totta, eli tasavero, joka ei ole hyvä. Kyseinen tasavero nyt todellakin vaikeuttaa enemmän pienituloisia, kuin suurituloisia, joita nämä näistä asioista päättävät ovat !
Kuka puhui keppanasta ? Lueppa juttu uudelleen ja mieti, puhuinko ruuasta, sama koskee myös lääkkeiden hintoja ja tässä tapauksessa aivan kaikkea.
Vaikeaa asia toki on ymmärtää, jos itsellä on varaa valita syömisensä ja ajelunsa sen mukaan, mikä sattuu milloinkin miellyttämään, mutta valitettavasti kuten tekstissä kerroin, pienituloisilla sellaista mahdollisuutta ei ole ja nämä kiristykset tulevat heidän tilannettaan entisestään pahentamaan.
Voisihan sitä yrittää päinvastaistakin, eli pienentää verotusta, jolloin kulutus kasvaa ja samalla verokertymä pysyy vähintään samana, työllisyys kasvaisi varsinkin palvelualoilla jne jne.
Mukavaa olisi, jos omalla nimellä kommentoisit, pystynhän minäkin omalla nimelläni kirjoittamaan 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jaakko Yli-malmi
#3

Kimmo toroskalta hyvä perustelu, näinhän se on.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

totta
#4

Valtiontalous kuntoon korottamalla veroja:

Nykyverot ovat länsimaissa ja USAssa (ohessa teksti) alhaiset.
Korkean verotuksen aikana talous kukoisti USAssa. Tuloveron korkein prosentti on ollut USAssa jopa 94%, ja talous kukoisti.

”Today’s income tax rates are strikingly low relative to the rates of the past century, especially for rich people. For most of the century, including some boom times, top-bracket income tax rates were much higher than they are today.

Contrary to what Republicans would have you believe, super-high tax rates on rich people do not appear to hurt the economy or make people lazy: During the 1950s and early 1960s, the top bracket income tax rate was over 90%–and the economy, middle-class, and stock market boomed.”

lähde:

”THE TRUTH ABOUT TAXES: Here’s How High Today’s Rates Really Are”

Business Insider

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jari
#5

Totta puhut ei tasaverolla saada Suomea nousuun. Rikkaitten veron kiertoon pitäisi enemmän puuttua. TJ.t siirtävät miljoonia veroparatiiseihin ja eräskin jopa muutti napuriimme eli Ruotsii perintöveroa karkuun.
Suomeen pitäisi saada varaisiirto vero jolla rauhoitettaisiin ettei iso pääoma lähtisi ulkomaille.
Sitten Johtajien verotus samanlaiseksi kuin työntekijällä on eli yksi palkka vero ja lisä ansiovero. Missä ei katsota onko tulot osinkoja vai riihikuivaa rahaa. Kaikki palkka verolle. Järjetöntä että heidän mijoona bonuksista menee vain n.32% veroa.
Sitten Suomen talutta saataisiin edes hiukan korjattua YT-lain muuttamisella niin, että voittoa tuottava yritys jonka yksi neljännesvuosi katsaus on negatiivinen tai ennustettua pienempi tulos. Tämän johdosta yleensä yrityksillä alkavat tehostus toimet vaikka kokovuoden tulos olisikin positiivinen.
Tällöin yritys joutusi maksamaa jokaisen irtisanotun puolenvuoden palkkaa vastaava summa valtiolle yhteiskunta maksua jolla edes osa työttömäksi joutuvan valtion meno pienetyisi.
Tolla maksulla voisi vaikka toijmareiden ylisuuret bonukset pienentyä. Tällä hetkellä väitän, että YT-neuvotteluista saadut säästöt käytetään toimitusjohtajien ylisuuriin bonuksiin. Olen selittänyt tämän Timo Soinille lähettämässäni meilissä jossa oli 4 sivua muitakin säästötoimenpiteitä.

Tää ei nyt veroihin liity mutta Suomen tulevaisuuteen ja kilpailukykyyn.

Johtajien palkkoihin pitäisi saada samanlainen palkkataulukko, kuin työntekijöillä on. Nyt on palkat johtajilla karannut niin mettään, että se vaikuttaa suoraan yrityksen kilpailukykyyn.
Vaikka siitä ei EK eikä yritykset puhu sanallakaan.
Työntekijän palkka ei ole yli eurooppa tasoa.
Vaan yritysten kilpailukyvyn heikkenimen alkoin, kun luotiin johjalille aivan järjetön Bonus järjestelmä.
Suomessa toimivien Suomalaisten yritysten koko on todella pieni verrattuna ulkomaalaisiin yrityksiin.
Ja johtajien palkat alkaa lähennellä Apllen Samsung ym. yritysjohtajien palkka tasoa.
Eli ei mikään ihme että Suomalaisilla firmoilla menee heikosti ulkomailla. Yritysten ongelma on johtajien ääretön ahneus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000