Perussuomalaiset

Kimmo Toroska

Omaishoitajien ahdinko

Omaishoidon tuen maksuperusteet ovat sellainen asia, joka ei suuriakaan kehuja ansaitse, nyt jälleen mediasta ollaan saatu lukea, kuinka kunnat säästävät omaishoidon tuesta, eli maksavat omaishoitajalle entistä vähemmän ja kasvavassa määrin antavat jopa kieltävän päätöksen koko tuelle.

Onko säästö oikein ? No ei missään nimessä, omaishoitajia tarvitaan erittäin kipeästi ja omaishoitajille pitää myös maksaa niin, että se olisi myös taloudellisesti mahdollista, mitä se siis nykyisin ei ole, kuin muutamissa kunnissa.

Kuntien pitäisi ymmärtää se, että mikäli omaishoitaja ei saa raskaasta työstään kunnon korvausta, saattaa entistä useampi hoidettava joutua laitoshoitoon ja se vasta kunnille maksaakin, eli säästöt aivan väärästä paikasta jälleen kerran.

Ensimmäinen askel parempaan olisi nyt se, että omaishoidon tuki siirretään KELAn maksettavaksi, jolloin kaikissa kunnissa kriteerit ja summat olisivat tasapuoliset, eikä kuten nykyisin, että kukin kunta omilla kriteereillään.

Omaishoitajia tarvitaan todella kipeästi tekemään sitä raskasta ja tärkeää työtä lähaisilleen !

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000