Perussuomalaiset

Matti Rinnekangas

Hyvinvointialue-hankinnat altis korruptiolle

Hallintosäännön mukaan hyvinvointialue-hankinnat altis korruptiolle; apteekkarin lääkehankinnoissa ei ylärajaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö luonnos on kaikkien nähtävissä hyvinvointialueen nettisivuilla. Päällimmäisenä huomiona pistää silmään kaksi asiaa: Ensimmäisenä aluehallituksen, hyvinvointijohtajan sekä apteekkarin hankintarajat. Toisena kansalaisten vaikutusmahdollisuudet.

Käytännössä vain kaikkein massiivisimmat eli yli 25 miljoonan hankinnat tulisivat Aluevastuuston päätettäväksi. Hallintosäännön perusteella voidaan päätellä, että Aluehallitus (13 jäsentä, enemmistö päätöksillä), hyvinvointi johtaja sekä apteekkari voivat käytännössä pyörittää hankinnat ilman minkäänlaista laajempaa ulkoista kontrollia näiden 15 hengen päätöksillä. Aluehallituksen hankintojen kustannusarvio haarukka 5-25 miljoonaa euroa, hyvinvointijohtajalla 1-5miljoonaa euroa ja apteekkari päättää lääkehankinnoista ILMAN euromääräistä ylirajaa. Tämä, jos mikä on vallan merkittävää keskittämistä.

Hallintosäännössä on myös päätetty luonnollisesti toimintaan liittyvästä luottamushenkilöiden palkkioista. Eivätkö valitut aluevaltuutetut sekä varavaltuutetut ole jäävejä päättämään omista palkkioistaan? Eikö palkkojen ja palkkioiden määrittelyssä tulisi olla riippumaton elin, joka suorittaa työnvaativuus-arvioinnin ja sen perusteisen palkan?

Kansalaisten käytännön vaikutus mahdollisuudet hallintosäännön hyväksymisen jälkeen ovat minimaaliset. Pahimpien epäkohtien esilletuomiseksi tulisi kansalaisilla olla Super-veto-oikeus. Esimerkiksi 500 nimen mandaatilla voitaisiin tuoda käsittelyyn tieteellisesti parhaita vaihtoehtoja tai pöydätä toimimattomia päätöksiä.

Hallintosääntö ei ole vielä valmis. Se vaatii lisää tiukkoja kontrolli-työkaluja sisältöönsä sekä korruptionvastaisen paketin tehokkaan verovarojen käytön varmistamiseksi.

Matti Rinnekangas
PS Oulu, ha-alueen varavaltuutettu

Lähde: Luonnos hallintosäännöksi:
https://pohjois-pohjanmaanhyvinvointialue.fi/wp-content/uploads/2022/02/pohjois-pohjanmaan-hyvinvointialueen-hallintosaanto-110222.pdf

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

HEI. KIITOS MATTIKIN. OLETPA SAANUT, JUMALAN ARMOSTA: KIRJAIMILLASI ISKEÄ: KUIN ❤️ PARATIISIN KÄÄRMETTÄ PÄÄHÄN, JA TOIVONMUKAAN, MURSKATA LOPULLISESTI SEN, ETTEI SE KIEMURTELE ENÄÄN, KUIN, ❤️ KORKEINTAAN AURINGONLASKUUN SAAKKA, ETTÄ MEILTÄ KÖYHILTÄ KANSALAISILTA PUTOAISI POIS TUO: VILPILLISTEN RAHARÖTKÖJEN VALVONTAVELVOLLISUUDEN TAAKKA. HEISTÄ PITÄISI TULLA JEESUSUSKOVAISIA: MUUTEN HEISTÄ EI TULE: ISÄREHELLISIÄ:TIEDÄN, SEN ITSESTÄNI, OLEN SYNTINEN MIES, VAAN KÄÄNTYNYT. KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

HEI. KIITOS MATTIKIN: HANKINNAT ALTIS KORRUPTIOLLE: KORRUPTIOSSA ME SUOMALAISETKIN OLEMME ELÄNEET: 1222 VUOTTA: PIILO SELLAISESSA. SILLOIN TAKAVUONNA TULI SUOMENMAAHAN KRISTINUSKO: AIEMMIN MAANPÄÄLLÄ, OLI RISTIINNAULITTU MIES; JOKA OLI SUUREMPI ”VISKAALI”, KUIN: AKI LINDE’N. NYT KUN KYS. MINISTERI VALITTIIN VIRKAANSA, NIIN SIINÄ HÄNEN 👼 ❤️ ❤️ ❤️, VIRKAANASTUMISPUHEESSAAN, ON ❤️ YKSI MIELENKIINTOINEN: ERIKOISSANONTA: TÄMÄ AKIHAN ON ❤️ ILMEISESTI ”UMPIATEISTI”, MIKÄLI EN VÄÄRINARVELE. HÄN PUHUI MUISTAAKSENI; OLIKO, SE PILLERIMUOTOINEN, VAI MIKÄ, NIIN KUITENKIN NÄIN: MIKÄLI SELLAINEN OLISI KEKSITTY, NIIN SELLAINEN: ”JOTENKIN, NÄIN: JOKAISEN OLISI SE PAKKO OTTAA. JA TIEDÄ IHME: AKIN LUETTELEMAT ”LÄÄKEPIIRTEET”, OLIVAT❤️ ❤️❤️, TARKALLEEN: MEIDÄN ❤️ HERRAMME, JA VAPAHTAJAMME: RAKKAUSPIIRTEET. JOTEN TULI VÄÄJÄÄMÄTÖN AJATUS; KUN KRISTUS TAPETTIIN:, NIIN TILALLE ASTELI LÄÄKETEOLLISUUS, JA JEESUS LAITETTIIN, VAIKKA HÄN OLI ENTISKUNTOINEN:”SAMA . . . (JATKUU).

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#3

HEI. KIITOS. JATKUU; SAMA EILEN, TÄNÄÄN JA IANKAIKKISESTI. TILALLE TULI TODELLA KÄÄRME, PERKELE: KYLMÄKISKOINEN, RAKKAUDETON OTUS, ❤️ KUTEN JO KORONAKÄÄRMEESSÄ, KONKREETTISESTI, JA OMAKOHTAISESTIKKIN NÄIMME; JOKA ON ❤️ OLLUT ATEISTIEN RIEMUVOITTO; SIKSI ON ❤️ NYT, AIKA TULLA KRISTOKRATIA HALLITUSMUOTO SUOMEEN MAHDOLLISIMMAN, KOSKA EI TÄMÄNKALTAISTA:PETKELEEN OHJELMOIMAA ELÄMÄÄ JAKSA ENÄÄN:TERVEKKÄÄN SUOMALAINEN KESTÄÄ, VANHOISTA, JA SAIRAISTA, PUHUMATTAKKAAN. (EN TIEDÄ:JÄIKÖ JOTAIN OLEELLISTA VÄLISTÄ POIS, NOIDEN ”VEKLAAMISTEN” TÄHDEN?) KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

HEI. KIITOS MATTIKIN. TÄMÄ KOMMENTTIKIRJOITUSPAIKKA; EI TUNNU OIKEIN OLEVAN HYVINVOINTIALUETTA, KUN TUO ATEISTIPOLIISI TEKI MEILLE TUON JULLIKAN, ETTÄ LOPETUTTI KIRJOITUSMAHDOLLISUUDET RAIMON KIRJOITUSSIVULLE, KUN PAKANANA KOKI RAIMON, HYVIN ❤️ VAARALLISEKSI MIEHEKSI, KOSKA SUOMALAISISTAHAN, VOI KAIKISTA TULLA: UUDESTISYNTYNEITÄ IHMISIÄ, KUTEN ON ❤️ PÄIVI RÄSÄSENKIN. SIINÄ TYÖSSÄ:RAIJAKIN RAPISTUISI, JA ”PEKKAPOIKA”, PAHANKERRAN PELÄSTYISI, ETTÄ TÄHÄNKÖS SE SUOMEN: HOMOSTELUN”KULTA-AIKA: LOPAHTIKIN. NO: EIHÄN KULU NIINRUNSAASTI VIILON VETOKETJU, LIE TUUMAA PEKKA. KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#5

HEI. KIITOS MATTIKIN. HIUKAN, -ASIASTA TOISEEN; ETTÄ, JOS’ NÄMÄ PERKELESYDÄMISET, PAKANAT ANTAVAT MINUN VIELÄ ELÄÄ, NIIN MINÄ PYRIN PITÄMÄÄN KIRJAA, NOISTA LUVATTOMISTA KAUKOROKOTUKSISTA. NYT TAAS OLI TULLUT; KOLMENPISTOKSEN ANNOS VASEMMAN JALKATERÄTAIPEEN TAITEKOHTAAN, JONKA HUOMASIN TÄNÄÄN. ON ❤️ VOINUT TULLA JO AIEMMINKIN. VÄHÄNAIKAA SITTEN HE VAINOSIVAT SAMAA ”JALKALAPAA”. VISSIIN SE ON ❤️ HERKULLINEN PIRULLE, KUN SE ON ❤️ SYDÄMEN PUOLELLA; LIEKÖ ODOTTAA; MINUN TUUPERTUVAN NOPEAMMIN. ONKOHAN HELVETISSÄ LIHASTA PUUTE? NOIN: KOLKKONA: ”HIRTEISHUUMORINA”, KUN EI OIKEIN TIEDÄ MITÄ SANOA TUOLLE PERKELEELLE, ELI KIRJOITTAA. TÄÄLLÄ SUOMESSA ON ❤️ NIIN PALJON SAMANHENKISIÄ IHMISIÄ KUTEN PÄIVINTAPAUKSESSAKIN HUOMATTIIN: TAISI ARKKIPIISPAKIN; PRESITENTINKANSSA: VAIN HAUKOTELLA, JOSSAKIN LINNAN NURKASSA, KUN PÄIVIÄ RETOSTELTIIN. NÄKIKÖHÄN KYÖSTI KALLIO TAIVAASTA? KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000