Perussuomalaiset

Kaj Granlund

Ympäristörealistin käsikirja

19 kommenttia

Törmäsin eilen Suomen Perusta-nimisen ajatuspajan sivuille ja rupesin lukemaan ympäristörealistin kässäriä. Tarkoitus oli hyvä, mutta kirjassa on muutamia asia, johin kiinnitin huomiota.

1. Luonnolla on nopea tapa tasata CO2 ilmakehässä ja sen perustuu Henryn lakiin, joka käytännössä jakaa 1 ilmakehän paineessa ja 25 asteen lämmössä hiilidioksidin veden ja ilman kesken suhteessa 50:1. Tämä tapahtuu erittäin nopeasti, ja sitä varten voi katsoa havaintoesimerkkiä, jonka laitoin youtubeen. Klikkaa tästä tulemaan. Sitten kannattaa myös muistaa, että CO2 on 1,5 kertaa painavampi kuin ilma, eli ei se sinne yläilmoihin ”pakkaannu”, koska ainakin minun fysiikkani tuo raskaamman kaasun alemmaksi.

2. CO2-nousua kuvattaessa verrataan Antarktiksen jääkairauksia Hawaijin mittauksiin. Omat liki vuoden kestäneet CO2-mittaukset osoittavat sen, että CO2-taso on selvästi riippuvainen lämmöstä eikä niin, että lämpö riippuu CO2-tasoista. Sen näkee myös kun katselee näitä kaavioita.

3. Kannattaa katsoa kuinka CO2 on oikeasti vaihdellut 1800-luvulla. Nuo puheet 280 ppm:n tasoista ovat siis kylmän ilmaston jääkairauksia, joiden ajoitus on jopa 80 vuotta pielessä, kun tämän kaavion mittaukset ovat oikeita reaaliaikaisia mittauksia. Kaavio esiin tästä!

Lopuksi totean toistamiseen sen yksinkertaisen tosiasian, että ilmasto on sitten 1860-luvun (pienen jääkauden) lämmennyt alle yhden asteen.

Olemassa olevien tietojen mukaan yksikään jääkausi ei ole voinut päättyä ilman, että ilma lämpiää, enkä todellakaan usko, että kukaan haluaisi 18600-luvun nälkä- ja katovuosia takaisin.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


19 kommenttia
Nimetön
#1

Tuohon ei ole juuri lisättävää. Tänä päivänä ei tunnuta ymmärrettävän, mikä on suoran auringonsäteilyn vaikutus ja säteilyalustan varauskyky. Mm. metsäinen alusta on huomattavsti viileämpi, kuin esim. Saharan hiekkamaat. Fotosynteesi mm. leikkaa säteilystä osansa puustoalueella. Paitsi hiilidioksidi on reilusti ilmaa raskaampaa, sen osapaine vähenee korkeuden kasvaessa, eikä säteily todellisuudessa ole sitä ”siksakkia”, millä hiilidioksidin vaikutuksia koetetaan todistella. Sateet tuo hiilidioksidin alas luonnollisella tavalla, ”pehmyttä” sadevettä, vertaa kaivoveteen. Sadevesi onkin parasta kasteluvettä, luonnon itsensä kehittämä systeemi. Niille, jotka eivät ole tutustuneet ilmakehän keskimääräiseen kiertoliikkeeseen, kannattaa tutustua asiaan. Siinä piilee ”pieniä” yksityiskohtia, niksejä, joilla vihermeteorologit pyrkivät osoittamaan ilmaston lämpenemistä, mm. karttaesitystekniikoilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Se verran on lisättävä, hiilidioksidi harvenee mentäessä kohden päiväntasaajaa ilmakehän tilavuuden kasvaessa, vaikka sen kokonaispitoisuus olisi sama kuin pohjoisessa tai etelässä. Juuri tuo on yksi syy päiväntaajan kuivuuteen, hiilidioksidi kun ottaa osaa vesihöyryn tiivistymiseen vesipilviksi; karboksylaatiossa yhdisteeseen sitoutuu hiilidioksidia, eli sillä ja aurinkotuulen tuomalla runsailla protonivirtauksilla (95% aurinkotuulen tuomasta) on merkitystä sadepilvien muodostukseen. Systeemiin liittyy myös elektroneja vetävä substituentti. Venus planeetalla kaasukehän korkea hiilidioksidipitoisuus leikkaa jopa yli puolet saapuvasta säteilystä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Pohjoisessa Siperiassa lämpötila on 30,5 C astetta, hiilidioksidipitoisuus satelliittimittauksessa 401 ppm. Vastaavalla leveysasteella Suomessa Rovaniemen korkeuksilla lämpötila on 6,6 C astetta, ja hiilidioksidipitoisuus 424 ppm.

Lämpötilat vaihtelevat siis täysin irrallaan hiilidioksidipitoisuuksista, ja ”aaltoilee” auringon säteilyannoksien puitteissa. Kyseessä on todennäköisesti harventuvan magneettikentän muodostamia ”linssejä”.

Ilmatieteenlaitoksessa nopeasti liikkuva magneettinen pohjoisnapa on lähinnä hauskaa seurattavaa, ja juuri geomagneettinen kenttä huolehtii maapallon suojauksesta. Todellisuudessa maan ytimen kuumat massat kyllä johtavat magnetismia, mutta eivät pysty sitä ylläpitämään.

Espanjassa metsäpalot syttyvät
Ylen mukaan kuuman vaikutuksesta, mutta maaston syttymislämpötiloihin tarvitaan huomattavasti korkeampia lämpötiloja, mm. vihreitä pyromaaneja, jotka pyrkivät tuhopoltoillaan osoittamaan ilmastonmuutosta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Mahdfollisessa, mutta epätodennäköisessä napaisuuden käännöksessä kokonaismagnetismi säilyy, mutta kenttä muuttuu multipoliseksi, eli muistuttaa lähinnä kissanlankarullaa. Oli kyseessä siis napaisuuden käännös, tai ytimen asennon rajallinen, mutta nopea muutos, oireet ovat samat. Juuri tuosta on nyt kyse, kentässä on aukkoja, joista säteily iskee maahan kuumina spotteina. Tuosta löytyy tällä hetkellä usieta näyttöjä, mm. Alaskan tämän hetkinen yli 30 C asteen pistemäinen helle, kun alueen muissa osissa lämpötilat ovat noin 16 C asteen paikkeilla.

Ytimen asennonmuutos on rajua, maan pinnalla magneettinen napa liikkuu jopa kilometrin luokkaa viikossa. Lisäksi ydin pyörii eri tahtiin ylempien vaippojen suhteen. Näin ennustettavuus mm. säissä on miltei mahdotonta. Ytimen litistyneisyys johtaa kuitenkin siihen, se karahtaa ”kiville” Siperiassa vain parin kolmen kymmenen vuoden aikana, jolloin se pysähtyy Euraasian mantereen painumaan, josta on jättimäisiä ilmastollisia seurauksia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Päiväntasaajaa ympäröivät Hadleynsolut ovat tilavuudeltaan suurempi, kuin Ferrelin- ja polaarisolut yhteensä. Tuosta johtuu pysyvät korkeapaineet, ja vähäsateiset ilmastot alueella. Polaari- ja Ferrelinsolut aiheuttavat kuumat juuri tällä hetkellä Raskaan ja mm. Espanjaan, johon virtaa aivan luonnon perusilmakehänkerron tuoma Saharan lämmöt. Kyse ei siis ole hiilidioksidista, jonka taso ei poikkea maapallon muista osista käytännössä ollenkaan. Edelleen päivätasaajan saama suora säteily johtuu maapallon magneettikentän jyrkästä heikkenemisestä. Hiilidioksidipitoisuuden kasvu voisi viilentää ilmastoa, mutta kesäisin keskiset valtameret ovat jättimäisiä hiilinieluja leväkasvun ja varsinkin pohjoisten merien talven jälkeisen ajan vesien lämpenemisestä johtuvan hiilenkulutuksen takia. Kaiken kaikkiaan ilmasto viilenisi korkeammalla hiilidioksidipitoisuudella, päin vastoin, kuin nyt arvaillaan. Erityisesti ravinteikkaat rantakaupunkien meriedustat ovat jättimäisiä hiilinieluja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Oikeastaan jääkauden jälkeisen ajan lämpötilojen nousu, myös pienijääkausi, aiheuttaa sekä hiilinieluja, että hiilidioksidia tuottavia mikrobeja, jotka nostavat myös metaanin tasoa. Maaperän lämmönnousu kiihdyttää mikrobitoimintaa rajusti. Kaikki maaperään kertyvä lahoaines tai karike kulkeutuu biljoonien mikrobien ruoansulatuksen kautta, ja jokainen mikrobi tuottaa sekä hiilidioksidia, että metaania. Valtamerien mikrobit tuottavat metaania jokivalumien kautta ja meren ekosysteemissä syntyvien hiilihydraattien sulatuksessa, ja josta syntyy niitä syvänmerenpohjan metaaniklatraatteja. Tuossa ratkaisevaa on syvyyden paine ja melko vakio kylmä merenpohjassa. Esim. Siperian mannerjalustan syvyys, joka on keskimäärin noin 140 metriä, ei riitä sitomaan mikrobien tuottamaa metaania, juuri merialueen mataluuden vuoksi. Siperian mannerjalusta yltää noin 1500 km rannikosta, ja on jokien tuomaa eroosiomateriaa. Tuo on vain yksi esimerkki siitä, miten meriallas täyttyy. jatkuu

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Merenpinnan nousulle on monta syytä, muitakin kuin jäätiköiden sulaminen. Näitä on juuri eroosio, ja esim. isostasia, mutta myös mannerlaattojen liikkeet voivat olla muuttavia tekijöitä, mitattaessa absoluuttisia etäisyyksiä maapallon keskipisteestä. Malediivit ovat atolleja, muinaisten tulivuorten rinteille kasvaneiden korallien jäännöksiä, ja muinaisten tulivuorten romahtaneiden kalderoiden merenpinnan muistomerkkejä, joka vajoaa monista eri syistä. Mm. New Yorkin edustalla merenpohja laskee, eli absoluuttinen mitta maan keskipisteestä lyhenee useita mm/vuosi (noin 5). Näistä merenpohjan laskuista ja nousuista on olemassa karttoja. Meriveden lämpöiloista on turha puhua, jos ei määritellä paikkaa. Tyynenmeren pohjassa on laskematon määrä kuumia purkauksia tulivuorialueilla. Maapallo on päältä nätti ja rauhallinen, mutta sisältä helvetti. Yksikään ihminen maapallolla ei vielä tiedä tarkalleen, miten ennustaa maan kuumapurkauksia, kuten ei auringonkaan toimintaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Niin, ilman laajaa historian tuntemusta, myös geologinen historia, vaikeaa on ymmärtää nykyistä ja tulevaa. Antiikin Rooman alueella sijainnut Baiae, tuhoutui tulivuoren purkauksen yhteydessä 400 vuotta sitten (Napolin lahti). Nykyinen kalasatama romahti kalderan romahduksessa siten, että satamaa oli korotettava jopa metrejä. Tällä hetkellä satama on nousemassa, kaksi metriä 30 kymmenessä viime vuodessa. Tuo tarkoittaa sitä, että paine kuoren alla kasvaa rajusti, ja jopa supertulivuoren purkausta voi odotella.

Samalla kun mantereet puristavat painetta kuoren alle, ne myös kuluvat kuoren mannerlaattojen liikkeiden seurauksena altapäin, kuten eroosio kuluttaa päältä päin, jolloin itse asiassa vuoret ”palaavat” sinne, mistä ne ovat ilmestyneetkin, merenpohjaksi. Tuo nostaa merenpintaa, ja jossain pohja laskee (em. New Yorkin edusta Atlantilla). Maapallolla ei siis ole mitään absoluuttista mittauspistettä, johon voitaisiin millimetrin muutoksia voisi verrata.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Varsinkin vihervasemmiston äly ei riitä ymmärtämään, mitä maapallon kuoressa, auringon purkauksissa ja ennen kaikkea maapallon magneettikentässä tapahtuu. Jos nykyisen vihreiden älykkyyden sijoittaa sonnan puhumiseen ihmisille, kyllä tuo sonta tuntuu väestölle menevän täydestä. Juuri siksi vihreät ovat iskeneet koulukseen, heidän mielestään koulutus ei saa olla liian paljastavaa. Tuntuu siltä, että maan päämiehiä myöten ilmastoon liittyvä koulutus on jäänyt apukoulun tasolle. Viherkokoomus on sellainen, että he eivät ole koskaan edes kuulleet, että järkeäkin voisi käyttää. Demarit ja vihreät ovat keränneet sellaisen väen ympärilleen, joille voi kertoa ihan mitä tahansa satuja ilmastosta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Viimeisin Yellowstonen jättipurkaus tapahtui noin 640 tuhatta vuotta sitten, ja pienempiä sen jälkeen, mm. 13 000 vuotta sitten. Tuossa jättipurkauksessa 640 th vuotta sitten vulkaanista ainesta purkautui noin 2500 kuutiokilometriä. Viime jääkauden lopusta noin 13 th vuotta sitten Kanadan maaperä on kohonnut noin 1 697 393 kuutiokilometriä, joten jännitteitä on syntynyt. Johtuuko tuo maapallon ytimen epäsymmetrisyydestä ja sen asennon muutoksesta jne., mitä on odotettavissa. Joka tapauksessa noin 2500 kuutiokilometrin tilavuus on pieni muutos kokonaistilavuuteen verrattuna, mutta mikäli tuo jättiläinen purkautuu historiansa vertaisen pölläyksen, syystä tai toisesta, se merkitsee miljoonien ihmisten tuhoa, ja valtavaa ruokapulaa. On täysin luonnollista, että maapallon ytimen muoto myötäilee ylempiä vaippoja, ja asennon muutos aiheuttaa kuoressa repeämiä, jotka ovat kuin vanhojen haavojen aukeamisia. Kaikki tuo johtuu prekessioliikkeestä, eli maapallon hyrräliikkeestä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Oliskohan hyvä alkaa odottelemaan seuraavaa jääkautta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Jääkausi tulee, ajallaan. Itse asiassa viime jääkaudesta on aikaa noin 11 000 vuotta, ja tuossa ajassa maapallon akselin kiertymä, hyrräliike pohjoisella pallonpuoliskolla (prekessio) on edennyt noin 136 astetta (aste/72 vuotta), 180 asteessa tapahtuu tuo käännös kohden jääkautta. Suomi on kuitenkin menossa viellä noin 2900 vuotta kohden etelää nykyisellä kartalla, mutta se ei jääkauden tuloa hetkauta. Akselin kallistuma nykyistä vastaavaan suuntaan, noin 47 astetta (23,5 +23,5), vie Siperian yli navan, kohden Kanadaa, nykyisellä kartalla, eli manner ulottuu jäämeren sijalla pohjoisen pallonpuoliskon kylmyyspisteeseen. Siis, vaikka Suomessa ilmasto viellä lämpenee, se suurimmalta osin pohjoista pallonpuoliskoa ilmasto kylmenee rajusti. Prekessiossa Suomi käy noin parin kymmenen tuhannen vuoden kuluttua jopa Huippuvuorten pohjoispuolella. Jääkausi edellyttää jäämerialueen ylivuotista jäätiköitymistä, ja Barentsinmeren jäätymisellä on dramaattiset seuraukset (ilmakehän polaarikierto).

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Pitää lisätä edelliseen sen verran, Grönlannin jäätiköt ovat jäänteitä viime jääkaudesta, ja samoihin aikoihin, kun Suomen Helsinki sijaitsee noin reilun 2900 vuoden kuluttua Espanjan aurinkorannikon leveysasteilla, myös Grönlannin eteläinen kärki on samoilla korkeuksilla. Eli Grönlannin jäätiköt sulavat, teki ihminen mitä tahansa tai jättää tekemättä. Ilmasto tuolla muuttuu keskieurooppalaiselle tasolle. Edellinen ei kuitenkaan estä jääkauden alkua, Siperia alkaa keräämään jääpeitettään, josta on jättimäiset seuraukset, mm. lukitsee aikanaan maapallon ytimen tuhansiksi vuosiksi, jolloin aktiivinen m-kenttä alkaa vahvistamaan geomagnetismia, joka kertaa säteilysuojaa, josta ilmasto edelleen viilenee. Osan aikaa jäätikkö kasvaa läntisessä Siperiassa, joka aiheuttaa Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen sauman aukeamisen, ja josta seuraa jättimäisiä historiallisten tulivuorten aktivoitumista Siperian alueella. Tällä hetkellä näyttää, että aukeaa uusi ”vanha sauma”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Tärkeää olisi lisätä punaisen lihan käyttöä, kun esim. siipikarjaa pidetään virheellisesti terveysruokana. Sitä se ei todellakaan ole. Siipikarja ravintona laskee ihmisen hemoglobiinia, eli ei tuota rautaa, josta seurauksena veren hapenkuljetuskykyä, anemia ja lihasrappeumaa. Siipikarjan hemoglobiiniarvot ovat 90 (g/l), kun ihmisen hemoglobiiniviitearvot ovat sukupuolesta riippuen noin 117-167 g/l.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Se on juuri näin, lisäksi on huomioitava, että siipikarjan syötävät osaset sisältävät vain murto-osan punaisen lihan raudasta, ja siipikarjan ruokkimiseen käytetään muutoinkin ihmisen käyttämiä ravintoja. Nautakarja sen sijaan käyttää nurmi- tai heinäkasveja, jotka eivät ole ihmisravintoa sellaisenaan, vaan ovat lähinnä selluloosaa, joka ei muutu ihmisravinnoksi, muutoin kuin märehtivien ansiosta. Märehtijät eivät tuota metaania, sen tekevät mikrobit ruoansulatusjärjestelmässä. Metaani on peräisin ilmakehästä otetusta hiilestä, jossa mikrobit tuottavat metaania. Kaikki maapallon mikrobitoiminta tuottaa metaania, ei vain märehtivät. Näin, myös märehtiviltä jäävät heinäkasvit muuttuvat metaanilähteeksi mikrobien ansiosta, eli metaania tulee maapallon maaperässä, vaikka kaikki maapallon märehtijät hävitettäisiin. Punaisella lihalla tai sen kasvatuksella ja syönnillä ei ole vaikutusta ilmastoon muussa, kuin saduissa, ja Siperia toimii tavallaan jääkauden jälkeisessä maailmassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Ilmaston raju viileneminen on lähtenyt liikkeelle. Tuosta kertoo mm. kylmät laskeutuvat yhä alemmaksi maanpintaa. Ilmakehän lämpötilat ovat reilusti pakkasella yläilmoissa, mutta kun ilmaston viileneminen jatkuu, maapallon ilmakehän paine laskee, myös pakkaset ovat lähempänä maanpintaa. Etelämanner kuivaa tehokkaasti ilmakehää, ja muodostaa ympärilleen jättimäisiä matalapaineita, jopa niin suuri, että se heijastuu pohjoiselle pallonpuoliskolle. Etelämannerta ympäröivät merijäätiköt ovat jo kasvaneet jopa 1,3 kertaiseksi Etelämantereen pinta-alaan suhteutettuna. Tuosta aiheutuu itäisen Tyynenmeren edelleen viilenemistä, merijäätiköiden muuttaessa Länsituultenvirran virtausten suuntaa. Se, mitä voi tapahtua, merijäätiköt alueella muodostuvat ylivuotisiksi, jolloin jo jäätiköiden albedo voi muuttaa eteläisen pallonpuoliskon vaarallisen kylmäksi. Tuosta heijastuu kosteuden pakkautumista eteläisille jäätiköille, ja pakkaset yleistyvät jopa eteläisessä Euroopassa, raekuurot esimerkkinä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Täsmälleen näin, Etelämannerta ympäröivät merijäätiköt ovat oikeasti kasvusuunnassa, vaikka valtioradiomme on haastatellut mukamas Nasan tiedemiehistä jotain. Ymmärtääkseen jäätiköiden kokoa, on osattava luodata ja erottaa avoimet merialueet jäätiköistä, johon ei ilmeisesti joku Nasan ”tiedemies” oikeasti pysty. Satelliittiseurannassa on osattava tulkita ja erottaa merijää avoimesta merestä. Tuo onnistuu vain seuraamalla jäätiköiden ja merialueen lämpötiloja. Avoimen meren yllä lämpötilat ovat luokkaa miinus 3-10 C astetta, ja siitä ylöspäin, kun merijääalueella lämpötilat ovat jo yli miinus 20 C astetta. Näin tulkittuna voidaan todeta, että jäätiköt eivät ole pienenemässä. Nasan sisällä lienee vihreitä agentteja, jotka jakavat roskatietoa, mutta kelpaa valtionradiolle, koska se sopii vihersosialistien politiikkaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Nykyiset ja entisetkin ukkoset ovat muodostuneet aurinkotuulen tuomasta varautuneista protoneista, jotka pysähtyvät pilviin, ja näin luovat jättimäisiä jännite-eroja maan ja pilvien välillä. Salamat lähtevät maasta voimakkaina elektronipurkauksina negatiiviseksi varautuneisiin pilviin. 95% aurinkotuulen hiukkasista on protoneja, mutta sisältää myös magneettista ainetta ja elektoneja jne. vähemmässä määrin. Kun aurinko ”laihtuu”, planeetat sen ympärillä lihoaa. Pääosa auringosta saaduista hiukkaspurkauksista imeytyy pohjoisnavan kautta maapallon sisuksiin, muodostaen miljardien ampeereiden sähkövirtauksia. Yhteen kuutiosenttimetriin aurinkotuulesta mahtuu noin 5-20 hiukkasta, ja hiukkaspurkauksia on keskimäärin neljä kertaa vuorokaudessa. Magneettinen pohjoisnapa on itse asiassa positiivisesti varautunut napa, eli se toimii jättimäisenä hiukkasimurina, johon auringosta irtaantuneet hiukkaset ymmärtävät suunnata jo auringosta irtaantuessaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Pohjoisnavan lämpötilat vaihtelevat sen mukaan, sijaitseeko magneettinen pohjoisnapa jäämerialueella. Hiukkasvirtaukset läpäistessään paksun merivesikerroksen, aiheuttavat kemiallisia reaktioita, jossa mm. magnesiumi, jota merivedessä on runsaasti, reagoi hiukkaspurkauksiin. Van muutaman vuosikymmen sisällä tilanne alkaa muuttumaan ilmaston kannalta ratkaisevasti, se viilenee, josta on seurauksena on vahvistuvat Jäämeren merijäätiköt, jopa ylivuotisia. Kaikki tuo johtuu yhdestä suuresta muutoksesta, joka alkoin 1800-1900-lukujen vaihteessa; magneettinen pohjoisnapa vaeltelee Siperiaan mantereella, jossa se ankkuroituu alueelle jopa 15 000 vuodeksi. Tuolloin kasvaa myös geomagneettinen tilanne, joka tarvitsee viileämmän mantereen tukea, eli ilman aktiivista magneettista kasvua, geomagnetismi vaipuu horrokseen, kenties lopullisesti. Magnetismi liikkuu materiassa kuumemmissakin olosuhteissa, mutta ei ylläpidä magnetismia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000