Perussuomalaiset

Vilhelm Junnila

Routa porsaan kotiin ajaa

Maaseudun tuvissa ihmetellään kuinka erilaista arkea päättäjät elävät. Samaan aikaan kun pääministeri Juha Sipilä (kesk.) peräänkuulutti entistä kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa Brysselissä, moni maalaistalo Varsinais-Suomessa peittyi kauniiseen lumivaippaan. Kantaverkkoyhtiö Fingrid mittasi energian kokonaiskulutukseksi noin 13 000 megawattia. Tuvat lämpenivät perinteisen puun ohella yhteistuotannolla, joka toimi ydinvoiman, vesivoiman ja fossiilisten polttoaineiden varassa.

Sipilä ja muut päättäjät voivat haluta Suomesta ilmastotaistelun suurvallan, mutta vaihtoehtoina esitetyistä aurinko- ja tuulienergiasta ei ole pelastajaksi edes pikkupakkasilla. Sipilän maalatessa visioita hiilisieppareista, tuotettiin tuulienergialla 30 megawattia ja aurinkoenergialla 0 MW. Sähkön pörssihintakin on ollut viime päivät ennätyslukemissa. Jos ei sähköauton akunlataaja laskusta lämpene, niin polttomoottoriauton omistaja voi tehdystä politiikasta ylikuumentua. Maaseudulla on tapana sanoa, että kyllä routa porsaan kotiin ajaa.

Tuntuu historiattomalta, että erittäin lyhyellä aikavälillä trendikkäästi ripustaudutaan jonkun tietyn teknologian kaikkivoipaisuuteen. Mittavien investointien jälkeen voi käteen jäädä vanhettunutta teknologiaa, kuten valtionyhtiöiden seikkailuista muistamme. Sonera sijoitti aikanaan 4,3 miljardia euroa kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkolupiin, jotka vanhentuivat muutamassa vuodessa. Päättäjien hyväkään tahto ei estä teknologista kehitystä ja suhteellisuudentaju on hyvä säilyttää.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Maallikonkin mielestä on tuossa energian tuotannossa ollut ja on niukkaa tuo järjen käyttö.
Asennutin tuossa Maalämpöpumpun. Vehkeen mittareiden mukaan ottamisen ja annon hyötysuhde lähentelee 2,5:tä. Eli ottaa kilowatin ja antaa 2,5kw. Tietysti mylly maksoi, mutta kuvittelen ainakin jotain ilmaston hyväksi tehneeni.
Kannattaisiko osa Tuulivispilöiden tuesta ohjata tuon prosessin vauhdittamiseen? Onko kyseessä ARVOPOHJAT, vai Pekkarisen suvun tienuiden jatkuminen?
Tuossa Vihreiden hallitsemassa Helsingissä, jatkuu yhä vaan hiilenpoltto. Muita Kehä III:n ulkopuolella olevia ollaan ohjeistamassa, mutta oma pesä savuaa ja pahasti. Sadan kilsan päässä olisi saatavissa edullista lauhdevettä, Loviisan ydivoimalasta. Niin vain on ”rakasta” tuo käryttäminen, että ei lämpö kelpaa, mieluimin sillä sitten merta lämmitetään. Luulisi nyt Suomesta löytyvän porukkaa, joka osaa laskea toimenpiteen kannattavuuden ja jopa kaavoituksella siirtää asumisen painopistettä, luontoa säästäväksi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000