Perussuomalaiset

Ilpo Heltimoinen

Palkalla pitää pärjätä

Suomessa teollisuuden käyttämää sähköä (ilman huoltovarmuusmaksua) verotetaan lähes 14 kertaa kireämmin kuin EU edellyttää. Paljon energiaa käyttävien yritysten kilpailukykyä on heikennetty kohtuuttoman kireällä energiaverotuksella. Ei ole ihme, että teolliset työpaikat karkaavat maamme rajojen ulkopuolelle.

Menetettyä kilpailukykyä on esitetty oikaistavan mm. palkka-alella. Yhä suurempi osa ihmisistä ei enää nykyäänkään pärjää työstä saamallaan palkalla, koska elämisen kustannukset ovat nousseet kestämättömälle tasolle verotuksesta johtuen.  Esimerkiksi kuluttajien käyttämän energian verotus on kiristetty äärimmilleen. Me tavalliset ihmiset maksamme mm. sähköstämme lähes 19 kertaa EU:n minimiä korkeampaa veroa.

Palkka-ale vähentäisi myös kotimaista kysyntää ja johtaisi lisäleikkauksiin, koska verotuloja ei tulisi riittävästi. Palkka-ale heikentäisi Suomen ja suomalaisten pärjäämistä.

Suomen vienti yskii luonnollisesti myös kansainvälisen tilanteen takia. Siihen me emme voi paljoa vaikuttaa, mutta yritysten ja tavallisten suomalaisten pärjäämiseen voimme. Energiaverotus on laskettava EU:n minimitasolle. Näin saamme lisää kilpailukykyä ja polttoaine- ja sähkölaskut edes siedettävälle tasolle.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
suny
Tyytyväinen
#1

Totta tuo on. Voisimme alentaa verotusta huomattavasti, jos saisimme vuokramarkkinat toimimaan ja ruuan hinnan alas, jolloin valtion ei pitäisi enää maksaa palkasta puuttuvaa osaa ihmisille sosiaalisten etuuksien kautta, ja ne rahat voisi sijoittaa halvempaa energiaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000