Perussuomalaiset

Otto Härkönen

Vaalit - rahan valtaa vai rakkautta päätöksentekoon

1 kommenttia

Selailin viikonloppuna edellisten kuntavaalien vaalirahailmoituksia ja tosissani järkytyin. Kuinka joku voi käyttää vaaleissa mainontaan yli 30 000 euroa? Mielestäni kaikki summat jotka ylittävät tavallisen palkansaajan kuukausipalkan ovat liian suuria ja vaalirahoitukselle tulisikin asettaa katto.
Tarkoituksenani ei ole marmattaa siitä, että jollakin on rahaa käyttää mainostamiseen vaan tarkoitan tällä tasapuolista toimintaa. Kuinka muka kaksi ehdokasta saa äänensä tasapuolisesti kuuluville jos toinen käyttää mainontaan ja ilmoitteluun esimerkiksi 10 000 euroa ja toinen 500 euroa. Mielestäni tässä syntyy ristiriita, no mielipide on siis omani.
Edellisissä kuntavaaleissa 2012 yhteisöllisen median käyttäjiä oli arviolta 40 % koko väestöstä ja käyttäjien määrä on tasaisesti kasvanut. Yhteisöllisessä mediassa (some) näkyminen on huomattavasti halvempaa kuin perinteisessä mediassa ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka vaalirahoituksen määrä on muuttunut, toivottavasti mennyt kohtuullisempaan suuntaan ja näkyvyyttä tulee kaikille ehdokkaille tasapuolisemmin.
Itse olen nyt ehdolla kaksissa vaaleissa, TEKin valtuustovaalit (120) ja Helsingin kuntavaalit (773). Vaaleissa käytän rahaa maltillisesti, puolueen peruspaketin ja muutaman muun mainoksen, kokonaisbudjetti jää alle 1 000 euron (säästämistä tuossakin oli), toivottavasti se riittää jotta pääsen pitämään meidän kaikkien puolia molempiin valtuustoihin.

Äänestämällä voit vaikuttaa

ps. Vaaleihin käytettyjä rahoja voit selailla tästä:
http://www.vaalirahoitus.fi/fi/index/vaalirahailmoituksia/ilmoituslistaus/KV2012/091.html

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Rahalla saa ja hevosella pääsee. Jos ei ole kumpaakaan, niin töppöstä töppösen eteen ja kentälle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000