Perussuomalaiset

Juha Malmi

Maahanmuuton kustannukset Vantaalla yli 100 miljoonaa euroa

Vantaan taloustilanne on erittäin vakava. Meillä on yli miljardin euron velat. Kaikki kustannukset pyritään avaamaan, arvioimaan ja asettamaan tärkeysjärjestykseen – mihin on varaa ja mistä karsitaan. Kouluja on lakkautettu, lastensuojelun ja vanhustenhoidon tilanne on kriittinen. Jonot palvelujen piiriin ovat pitkät.

Miten voi olla mahdollista, että tällaisessa tilanteessa ei ole arvioitu maahanmuuttajien aiheuttamia kustannuksia ja sitä miten niitä voitaisiin minimoida? Perussuomalaiset ovat pyytäneet laskelmia. Niitä ei ole saatu.  Onko maahanmuuttajien aiheuttamat kustannukset jotenkin ideologisesti suojeltua aluetta? Virkamiehet eivät ole esittäneet edes arviota. Tässä tarkkoja lukuja ja arvioita.

Maahanmuuttajien sosiaalitukimenot ovat suhteellisesti yli kaksinkertaiset kantaväestöön verrattuna eli 25,3 miljoonaa euroa (toimeentulotuki 12,7, asumistuki 9,2 ja työmarkkinatuki 3,6).  Työllistämispalvelut 2,6 miljoonaa.  Koulutusmenot ovat 24,4 miljoonaa euroa ja varhaiskasvatuksen 14,9 miljoonaa. Sosiaali- ja terveystoimen menot ovat 57,5 miljoonaa. 

Maahanmuuttajien kustannukset ovat Vantaalla siis arviolta 124,7 miljoonaa euroa vuodessa. Näissä laskelmissa ei ole mukana työttömyyspäivärahoja, tulkkauskustannuksia eikä hallinnon kuluja. Ei myöskään harmaan talouden ja rikollisuuden aiheuttamia kustannuksia.

Ennusteen mukaan maahanmuuttajien määrä kaksinkertaistuu 10 vuodessa. Samoin kustannukset. Vantaan talous ei tätä kestä ilman leikkauksia peruspalveluihin.  Mitä voidaan tehdä? Lisää valmennusta ja työllistymistä edistävää toimintaa ja yritysneuvontaa? Ei vakuuta.

Parasta maahanmuuttopolitiikkaa olisi selvittää perusteellisesti se, kuinka paljon ja mille toimialoille tarvitsemme maahanmuuttajia. Jos tarvitsemme. Sen jälkeen olisi varmistettava jo lähtömaassa, että henkilöllä on kielen ja koulutuksen suhteen edellytykset integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan. Tämä olisi sekä maahanmuuttajien että yhteiskuntamme yhteinen etu.

Alkuperäinen kirjoitus julkaistu Vantaan Sanomissa 31.1.2015

Osallistu keskusteluun!


15 kommenttia
Oikein
Vihainen
#1

Jotain järkeä pitää saada noihin asioihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Historia toistaa itseään.

Ensin ulkoisesta puolustautumisesta:

Suomalaisten ja suomensukuisten puolustustahto on luja.

”Raatteentien varrella on muistomerkkejä jotka kunnioittavat sekä tuhotun ukrainalaisen 44. divisioonan että suomalaisten sankarivainajien ja soturien muistoa. Raatteentien varrella ja sitä ympäröivissä erämaissa lepää eri arvioiden mukaan n. 5000 venäläisen kalmot muistuttamassa meitä sodan kauhuista mutta myös pienen kansan tinkimättömästä puolustustahdosta.”
lähde: raatteenportti.fi

Nyt Ukrainassa suomensukuiset Donetskin seudun asukkaat puolustautuvat sitkeästi ja ovat taas saamassa hyökkääjät, jotka taas ovat ukrainalaisia, mottiin! Geenitutkimusten mukaan Donetskin seudun asukkailla on suuri suomalaisheimojen geeniperimä.

Ja tuhoutumisesta sisältäpäin:

Rooman eurooppalainen suuri sivistynyt valtakunta tuhoutui aikanaan huolimatta sotavoimastaan, kun sen alueelle tuli vieras uskonto.

Nyt Eurooppaan, sivistyneelle, suurelle alueella, on taas tulossa vieras uskonto.

Tämäkin uhka on torjuttava, ajoissa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Maassa maan tavalla
#3

Tähän järjettömyyteen ja tulevien sukupolvin kustannuksella maan velkaannuttamiseen pitää saada kertakaikkiaan STOPPI.
Eilen oli taas maahanmuuttaja porukka ryöstänyt ja pahoinpidellyt 15 vuotiaan pojan Itäkeskuksessa. !
Raiskaus ja tappo uutisia kuulemme päivittäin tätäkö Nämä Suvaitsevaiset tavoittelee? Samaan aikaan kuitenkin sotaluilta haalitaan täne terroristeja ja sotakarkureita.
Ruotsiako tästä maasta yritetään tehdä ? Miksei ne mene Ruotsiin jotka sitä paskaa ihailee !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jankon Betoni Kalevi Jankko
Utelias
#4

Maahanmuuttajien syrjäytyminen tulee radikaalisti lisäämään eriarvoisuutta kokevien ja julkisen sektorin avustuksista riippuvien ihmisten määrää Suomessa. Tulevaisuudessa maahanmuuttajien määrä voi mahdollisesti kasvaa jopa niin isoksi, että jotkut maahanmuuttajaryhmät alkavat identifioimaan itsensä jonain muuna kuin suomalaisina. Tällaisesta kehityksestä on jo nyt ollut viitteitä etenkin Helsingin ja Turun huonoilla alueilla. Kaikki tämä olisi ollut ja on suurelta osin vieläkin ehkäistävissä järkevämmällä maahanmuuttopolitiikalla. Mitään sellaista ei ole kuitenkaan näköpiirissä.

Uskon, että tämä sosiaalista luottamusta heikentävä ja eriarvoisuutta kasvattava ilmiö tulee realisoitumaan sosialististen ajatusten voittokulkuna, kun lisääntyvä heikosti menestyvä ja itsensä omassa maassaan vieraaksi tunteva joukko vaatii ”oikeuksiaan” vaaliuurnilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

”Maahanmuuttajia tarvitaan lisää, työttömiä ei ole kuin 8%… ja he ovat työhaluttomia…., moniosaajat rikastuttavat kulttuuriamme…” Tätäkö uskotte?

Hallitus johtaa kansaa harhaan esittäessä tilastokeskuksen puhelinhaastattelussa juuri työtä hakeneiden määriä, mitä ei saisi käyttää työttömyyden haitoista puhuttaessa.

Työttömiä ja työvoimakoulutuksessa olevia on maassamme jo 480 000 – yli 18% työvoimasta – ja luku nousee koko ajan rajusti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000