Perussuomalaiset

Ukko Bamberg

Kouvola on kylä

3 kommenttia

Kouvola on kylistä koottu ja näyttää kauempaa katsoen kylältä itsekin. Siksi Kouvolalla on hyvät mahdollisuudet kasvaa kylien kaupungiksi ja hyväksyä se, että liitosalueilla on erilainen luonne ja historia. Kylillä elää palvelujen alasajosta huolimatta tervettä uhoa ja kotipaikkarakkautta. Vieläkin.

Kouvolalla on myös alinomaan kehittyvä keskusta. Napa. Sieltä löytyvät päättäjien pienet piirit, jotka varmaankin aidosti, mutta erimielisesti ajavat etuamme. Virkamiehet, joilla on vahva oma näkemys. Konsultit ja lakimiehet, jotka käytännössä päättävät puolestamme. Ja johtoryhmä, joka hakee muualta töitä.

Ehkä riittävä yhteishenki ja näkemys navan ja kylien välillä kuitenkin löytyy, kun uhka on riittävän suuri eli ensi valtuustokaudella. Pakko löytyä, sillä syömävelkaa on sata miljoonaa. Onhan kaupunginhallituksella nyt uudet pelisäännötkin, joita voi hyödyntää myös päiväkodeissa.

Kouvola on kylä hyvässä ja pahassa. Täällä kaikki tuntevat kaikki, ainakin omalta alaltaan. Kouvolan vahvuudet ovat niin ilmeisiä ja nenän edessä, ettei niitä aina huomaa. Ovatko ne Ratamonsuossa vai kiinalaisissa katukivissä ja junissa?

Kouvolan vahvuudet ovat hyvissä kulkuyhteyksissä, luonnossa, kylissä ja sitkeissä yrittäjissä. Täällä asuu paljon lahjakkaita erialojen ihmisiä, mutta paljon on heitä muuttanut poiskin. Meillä on siis parhaat paluumuuttajat ja etätyöntekijät.

Heistä kunnat oikeasti kilpailevat, mutta pelkät tervetuloa ilmoitukset eivät riitä. Vanhoja kaavoja tulee muuttaa välittömästi niin, että loma-asunnoilla voi asua vakituisesti. Tästä lienee yksimielisyys. Pitäis vaan meinaa alkaa rupeemaan.

Ja jos saa mainostaa, niin monella on Kouvolassa maailman paras sauna, puoliso ja kiltit lapset. Parhaat kalavedet, kansallispuisto, ystävät ja harrastukset. On aika päivittää se, miksi Kouvola on paras. Olen positiivinen.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Suomi on Kouvola !

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007754596.html

Hei me tienatään tällä,sanoo Eu-Trollit

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Totta. Suomi on Kouvola pienoiskoossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Iloinen
#3

Asiaa kirjoittaa elimäkeläisenkin näkökulmasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000