Perussuomalaiset

Ukko Bamberg

Kunnista tehdään torppareita

Kuntien päätöksen tekoa ohjaa parviäly eli mennään muiden mukana. Vaikka jyrkänteeltä alas. Esimerkiksi Kouvolassa yritetään matkia Tamperetta tai Jyväskylään, jotka ovat kuitenkin lähtökohdiltaan ja väestökehitykseltään aivan erilaisia kaupunkeja kuin Kouvola.

Nyt Kouvola aikoo laittaa lihoiksi parhaimmat kiinteistönsä, koulut ja palosasemat, jotta se voisi olla Tampere. Jotta se voisi rahoittaa sumulaakson pitkän uimahallin ja samaan liikenteelliseen sumppuun jopa 100 miljoonan euron kulttuurikorttelin.

Kiinteistökaupasta on laadittu esisopimus ruotsalaisen sijoitusyhtiö Hemsöön kanssa, jota kaupunki kutsuu kumppaniksi. Kumppania kiinnostavat ensisijassa voitot, minkä se esittää muodossa: Rakennamme parempaa yhteiskuntaa läheisillemme.

Varmojen voittojen saamiseksi Hemsö ostaa vain yhteiskunnallisia kiinteistöjä. Tälläisiä kiinteistöjä ovat hoivakiinteistöt ja oppilaitokset sekä pelastuspalvelun, terveydenhuollon ja oikeushallinnon kiinteistöt. Suomeksi sanottuna kuntalaisille välttämättömät kiinteistöt.

Peruspalvelujen kannalta kriittisten kiinteistöjen myynti ulkomaalaisille on epäisänmaallista ja lisäksi se on typerää. Muutama puolue on käytännössä jo myynnin kannalla ja osa esisopimuksen kannalla. Koska kaupungin ydintehtäviin ei kuulemma kuulu kiinteistöjen omistaminen. Ilmeisesti sille kuuluu köyhtyminen ja osakesalkkujen lihottaminen.

Nyt kasvottomat sijoittajat porautuvat yhä syvemmälle yhteiskunnan rakenteisiin ja peruspalveluihin. Näin ne saavat myös suuremman roolin ja vallan. Tätä valtaa tietenkin vähätellään.

Perussuomalaiset vastustivat esisopimusta ja tulevat vastustamaan myös lopullista kauppaan, sillä sijoittaminen ei ole hyväntekeväisyyttä. Kouvolasta tulisi pitkäksi aikaa torppari entisiin kiinteistöihinsä. Vuokra-aikana kaupungin tulisi maksaa Hemsöölle takaisin koko myyntihinta ja voitot. Muuten sijoittajan liikeideassa ei ole järkeä. Ja samalla kaupungin kokonaiskustannukset kasvavat.

Koska isäntä myisi talon, pellot ja navetan ja jäisi tämän jälkeen vuokralaisena lehmiä lypsämään. Vain pikaistuksissaan ja juovuksissaan. Millainen yritys myisi tehtaan ja sitoutuisi silti tehdasrakennukseen kymmeniksi vuosiksi? Konkurssia suunnitteleva yritys sen tekisi. Tai Kouvola.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
GWE
#1

Kunnista todella tehdään torppareita ja tähtäimessä on kolhoosit, jossa vetäjinä on umpikommunistinen kepu. Kuntien kiinteistö ollaan myymässä kotimaisille oligarkeille, ja sen jälkeen vuokralle, väestön hirmuverotuksella maksamiin kiinteistöihin. Hallitus ei ole pelkästään typerä, vaan röyhkeä veromaksajien omaisuuden tuholainen. Kepu on pahin kommunisti, leninistinen hörhö.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

On todella epäisänmaallista myydä tärkeitä kiinteistöjä tai hoito-, ja koulutoimintoja ulkomaalaisille.

Kuka onkaan ostajan todellinen omistaja, taustapiru?
Ettei vaan olis joku venäläinen oligarkki, jolla on suora yhteys Venäjän hallintoon.

Millaisia taliaivoja siellä Kouvolassa on päättävissä asemissa!
Sama tietysti useissa muissa kunnissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#3

Suomalainen ei osaa rikastua. Omaisuutta, joka tuottaa pitäisi kerätä koko ajan vain lisää. Kun ensin myydään koulut ja paloasemat ja rahat on syöty, seuraa vesilaitoksen ja energiayhtiöiden myynnit.
On testattu tuottaa kunnan palvelu omana palveluna (rakennusprojekti) ja yksityisenä palveluna. Erona on muutama prosentti (yksityisen haluama pääoman tuottoprosentti). Jos tuottopros karkeesti 5%, on 20 vuodessa yksityinen tuote tod näk maksanut kunnalle noin 100 enemmän, kuin omana tuotantona. Ero vain 5 % vuodessa, mutta kun sen maksaa joka vuosi, ei voi välttyä lopulta veronkorotuksilta vuosien varrella.
Tilaaja tuottaja malli täällä Oulussa aiheuttanut sen, että sopimuksen mukaan tilattu julkinen rakennus auki. Erityisesti hankalia pyhät ja kesäajat=yleensä kiinni. Eilenkin paikallinen kirjasto (itsepalvelu) olikin uusilla kiinnioloajoilla suljettu 2 tuntia aikaisemmin, kuin aikaisemmin. Eli kunnallinen palvelu heikkenee, mutta verot=kunnan lainanotto samalla vain kasvaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Näin kevään tienoilla tulee mieleen yhteisen omaisuuden ”hyvät kaupat”. Takavuosien varoittavin esimerkki on Kemiran myyminen norjalaisille. ”Pääosaajana” taisi peräti ”kykypuolueen” ministeri? Kyllä virkamiehiä, jotka ovat takuulla osasyyllisiä kaupan junailuun, ei saisi päästää ”bisneksen” tekoon. Varsinkaan Valtiotieteenmaistereita.
Taannoin päättäjät, monisa kunnissa, hehkuttivat, silmät kiiluen niiden omistamien sähköyhtiöiden myyntiä, ”hyvänä bisneksenä”. Asukkaat voivat olla nykyisin asiasta toista mieltä?
On aivan selvää, että joku Hemsö ei rakkaudesta kouvolalaisiin maksele heidän kiinteistöistään ”hyviä hintoja”. Ottakaa edes osa rahoista firman osakkeina, niin pääsette seuraamaan kuinka Teitä kupataan.
Entiset sukupolvet ovat uurastaneet kasaan jotain kokreettista, nykypolvet pistää ne lihoiksi. Näyttää toistuvan sama kaava kuin monissa Perheyhtiöissä. Kolmas sukupolvi rahastaa.
Yhteisen omaisuuden suhteen se on rikollista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#5

Kunnista tehdään torppareita !! Vapaat talonpojat laskivat , asiat menemään niin, että myivät itsensä orjiksi !? Nykyinen politiikka on aivan , väärillä raiteilla ! Olisi lähdettävä persujenlinjan , suuntaan !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000