Perussuomalaiset

Tapio Lämsä

Kenen on vastuu?

Nyt sekin on nähty, että Suomessakin näitä terrori-iskuja voi tapahtua. Viittaan tällä siis perjantaisiin puukotuksiin Turussa, jossa kuoli kaksi ihmistä ja kahdeksan haavoittua. Voi todeta suoraan, että ainakin allekirjoittaneella kiehahti kunnolla. Tämän tapauksen alkutahdit on lyöty jo pari vuotta sitten, kun turvapaikanhakijoitten tulvaa ei hoidettu tarvittavalla tehokkuudella. Oikeilla ja tehokkailla toimenpiteillä ongelma oltaisiin voitu hoitaa.

Ensimmäisenä tulee suoriltaan kaksi keinoa mieleen. Kesällä 2015 rajatarkastukset olisi pitänyt ottaa käyttöön Ruotsin vastaisella rajalla. Tällä maahan laittomasti tulleet yli 30000 turvapaikanhakijaa oltaisiin voitu käännyttää jo rajalla. Toinen keino olisi ollut se, että turvapaikan hakijat olisi otettu säilöön hakuprosessin ajaksi mahdolliseen käännytykseen asti. Jotakin tiukennuksia kyllä tehtiin lähinnä perheenyhdistämisiin ja muihin etuihin, mutta nämä tehtiin liian myöhään ja liian lepsusti.

Kaikkein absurdeintahan oli se, että peräti pääministeri Sipilä tarjosi Kempeleen kotiaan turvapaikanhakijoitten käyttöön. Kyseessä oli loppupelissä mainos, jolla tämä tulva saatiin viimeistään aikaan. Monia muitakin typeriä lausuntoja päättävissä asemissa olevat poliitikot antoivat. Ja tästä nyt edelleen maksetaan isoa hintaa omien kansalaistemme turvallisuuden kustannuksella.

Turun iskun jälkeen on keskitytty päättäjien toimesta toistamaan samaa mantraa mitä ennenkin. Pelolle ei saa antaa valtaa ja vihapuheeseen on puututtava. Tämä on se normimantra. Onko meillä siis millaiset ihmiset päättävissä asemissa? Eikö valtaapitävien ensisijainen velvollisuus ole huolehtia Suomen kansalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Nyt muukalaiset tuntuvat olevan se tärkein asia. Tämä tuntuu olevan prioriteetti numero yksi presidentinlinnaa myöten.

Nykyinen hallitus on tehnyt leikkauspäätöksiä miljardien edestä ja samalla maahantulijoille upotettu rahaa vuositolkulla miljardeittain. Tämä särähtää korvaan ja pahasti.

Väitän, että Suomessa on vuosia ollut lampaita päättäjinä. Sipilä, Orpo, Risikko ja muut lampaat alkakaa toimimaan tai erotkaa. Sama koskee vihervasemmistolaista oppositiota. Olette kaikki syypäitä siihen, että Suomessakin tämä ääri-islamistien terrori on mahdollista. Suomella ei ole varaa olla koko maailman sosiaalitoimisto edelleenkään.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Pertti
#1

Pitäisikö eduskuntaan pyrkiville olla vähimmäisvaatimuksena tietty älykkyysosamäörä? Samoin ministeriksi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000