Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Vaalikoneet ovat hyödyllisiä, monet havahtuvat todellisuuteen

Tuttavani on neljän vuosikymmenen ajan äänestänyt Keskustaa. Nyt hän soitti hämmästyneenä. Vastattuaan vaalikoneeseen listan keulilla ei ollut kepulaisia, vaan pitkä liuta perussuomalaisia. Totesin, että hän on vanhasta tottumuksesta äänestänyt väärää puoluetta. Siis puoluetta, joka näkee asiat eri tavalla kuin hän.

Tuttavani ei hyväksynyt väitettäni. Pyysin, että hän kävisi ”uskon vahvistamiseksi” läpi myös muita vaalikoneita. Näin hän lupasi tehdä.

Myöhemmin hän soitti ja kertoi käyneensä kolmella vaalikoneella. Vastaus oli aina sama. Perussuomalaiset olivat lähinnä hänen mielipiteitä. Siksi hän vihdoinkin ilmoitti hylkäävänsä vanhat ennakkoasenteensa ja ennakkoluulonsa ja äänestävänsä perussuomalaisia!

Todellakin. Vuosien ja vuosikymmenten mittaan itse kunkin ajatusmaailma muuttuu. Samaan aikaan muuttuvat myös puolueet. Siitä huolimatta moni äänestää vanhasta tottumuksesta aina vain samaa puoluetta.

Vaalikoneet ovat varmaankin avanneet monen muunkin kuin tuttavani silmät. Luultavasti vaalikoneet ovat omalta osaltaan myös vaikuttaneet siihen, että viime vaaleissa siirtymät puolueiden kesken ovat olleet poikkeukselliset suuret ja että moni päättää vasta viime tipassa ketä äänestää.

Uskon, että vaalikoneet hyödyttävät puolueista eniten perussuomalaisia. Median ja kilpailevien puolueiden toimesta puolueelle on muodostunut julkikuva, joka ei vastaa todellisuutta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000