Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

"Parempi väki" kävi äänestämässä

Kun tutkii tarkemmin eu-vaalin tuloksia, niin silloin huomaa mielenkiintoisia yksityiskohtia. Tässä muutama:

Ökyrikkaiden asuttamassa Kauniaisissa oli näiden vaalien korkein äänestysprosentti. Voidaan sanoa, että peräti 71,2 %, jos vertaa keskimääräiseen äänestysprosenttiin.

Selityksenä on äänestäjäkunnan rakenne. Siis keskivertoa selvästi varakkaampi väki, joista peräti 37,0 % kannatti Kokoomusta ja 36,5 % Ruotsalaista kansanpuoluetta. Muille jäi vain murusia, sillä esim. Perussuomalaiset sai vain 4,6 % ja SDP 3,7 %.

Inkoo on tavallinen maaseutupitäjä. Äänestysprosentti oli 53,8 ja heistä 52,6 % valitsi RKP:n. Ruotsinkieliset olivat siis hyvin liikkeellä.

Paikkakunnat, joissa on vahva SDP:n ja PS:n kannatus olivat liikkeellä laiskasti. Arvelen, että tähän on pääasiallisena syynä se, että yksittäinen äänestäjä kokee, että hänelle Euroopan unionista on lähinnä haittaa ja että hänen äänellään ei ole juuri minkäänlaista vaikutusta. Onhan EU-parlamentissa 751 jäsentä, ja heistä on suomalaisia vain 13.

Gallupissa Perussuomalaiset ovat viimeisen vuoden ajan saaneet tasaisesti noin 17-18 % kannatuksen. Se ei kuitenkaan näy vaalituloksissa, sillä moni puolueen kannattaja kokee saamansa hyödyn vähäisemmäksi kuin äänestämisestä aiheutuvan vaivan.

”Parempi väki” äänesti ja puolusti olemassa olevia ja tulevia etujaan.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000