Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Paavo Lipponen puhui täysin asiattomia Halla-ahosta

Demareiden historiallisen suuri tappio on herättänyt entisen pääministeri Paavo Lipposenkommentoimaan vaalien tulosta tavalla, joka on asiattomuudessaan vailla vertaa. Hesari kertoo, että Lipposen mielestä ”Halla-ahon menestys on Suomen kannalta häpeällinen ja äärimmäisen vastenmielinen”.

Mielestäni Lipposen lausunto on demokratian kannalta häpeällinen ja äärimmäisen vastenmielinen. Kansa on puhunut, ja Halla-aho sai kaikista ehdokkaista toiseksi eniten ääniä. Myös Lipposen on syytä hyväksyä tämä tosiasia. Ei kansa ole väärässä. Kansa on puhunut, joten pulinat pois.

Kaiken kaikkiaan vaalit olivat hieman yllättävät. EU-kriittiset jäivät kotiin, ja se näkyy siinä, että Perussuomalaisten vaalitulos ei vastaa galluppien lupaamaa tulosta. Myös Väyrynen vei oman osansa.

Punavihreiden sisällä tapahtui sisäistä siirtymää. Vihreät menetti saman verran kuin mitä Vasemmistoliitto voitti.

Euroopassa sen sijaan tapahtui suuria muutoksia. EU-kriittisten yhteenlaskettu kannatus on nyt samaa luokkaa kuin demareiden.

Vaalituloksen ehkä kaikkein suurin vaikutus tulee olemaan eräiden suurten EU-maiden sisäpolitiikkaan. Ranskassa ja Britanniassa EU-kriittiset puolueet nousivat suurimmiksi. Myös Saksassa vasta viime vuonna perustettu EU-kriittinen puolue sai merkittävän kannatuksen. Italiassa kävi myös muutoksen puhuri.

Näissä isoissa maissa EU-kriittisten puolueiden vaatimuksia ei voida enää sivuuttaa sisäpolitiikassa. Sieltä näiden puolueiden vaatimukset heijastuvat myös perinteisten valtapuolueiden toimintaan Euroopan unionissa.

Euroopan unioni on suurten muutosten edessä. Liittovaltiokehitykselle tulee nyt stoppi.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000