Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Suurista puolueista vain PS:n kannatus nousi

Jännitys tiivistyy vaalien läheistyessä, sillä sdp:n, kokoomuksen ja perussuomalaisten kannatuserot mahtuvat jo virhemarginaalin sisään. Olennaista on myös huomata, että suurista puolueista vain perussuomalaiset on pystynyt nostamaan kannatustaan viimeisen kuukauden aikana.

Keskustan kannatushuippu näyttää olevan menneen talven lumia. Kannatuslukema on tullut alaspäin 1,1 %-yksikköä. Merkittävä muutos siis.

Perussuomalaisten kannatus kävi joulukuussa 13,3 prosentissa. Nyt noista lukemista on tultu parissa kuukaudessa ylöspäin 2,1 %-yksikköä. Suunta on lupaava. Tämä antaa uutta puhtia perussuomalaisille toreilla ja muissa vaalitapahtumissa.

Kannatuksen tippumisesta huolimatta keskusta lienee vaalien jälkeen suurin puolue. Seuraavat sijat ovat sen sijaan täysin auki. Henkilökohtaisesti rohkenen ennustaa, että perussuomalaisilla on hyvät mahdollisuudet nousta kakkostilalle.

Suuretkin muutokset ovat vielä mahdollisia, sillä puoluekantaansa kertomattomien osuus on nyt poikkeuksellisen suuri. Äänestäjät siis harkitsevat aiempaa tarkempaan, kenelle äänensä antavat.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000