Perussuomalaiset

Jukka Wallin

Vae victis?

Vae victis on latinaa ja tarkoittaa selkokielellä ”Voi voitettuja”. Todellakin voi voitettuja, kun eduskuntavaalit ovat vihdoin takanapäin ja uusi eduskunta on pikkuhiljaa järjestäytymässä. Savuverhojen takana leivotaan uutta hallitusta keskustapuolueen Juha Sipilän johdolla. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Suomalainen politiikka on siitä mielenkiintoinen järjestelmä, että hävinneiden puolueiden puheenjohtajat jatkavat toimessaan niin kuin ei olisi mitään tapahtunut. Monessa muissa maissa vaalit hävinneet puolueiden johtajat jättävät saman tien paikkansa, kun tulokset on vahvistettu. Missä viipyy Alexander Stubbin eroilmoitus. Voiko hän perustella paikkaansa poliittisilla näytöillä, tuskin. Jäikö häneltä työ kesken? Myyrän työ jolla hän tuhoaa Kokoomuksen viimeisetkin uskottavuuden rippeet. Kokoomus on todellisen rappion tiellä.

Demareilla Antti Rinteen johdolla on kuitenkin itsetuntoa jäädä suosiolla oppositioon. Vai haluaako Juha Sipilä demarit sittenkin hallitukseensa? Tällä viikolla Antti Rinne näpäytti demareiden oikeistosiipeä estämällä entisen puheenjohtajan ja valtionvarainministerin Jutta Urpilaisen pääsyn ryhmäpuheenjohtajaksi. Miksei olisi estänyt, kun Jutan näytöt johtamisesta on hyvin rajoittuneet. Vaikka hän sai ääniä vaaleissa yli yksitoistatuhatta, niin hänen aikaisemmat näytöt painavat enemmän, oikeastaan niiden näyttöjen vähäisyys.

Paavo ”kovanonnen” Arhinmäki olisi pitänyt poistua vuoden 2014 EU vaaleissa Brysseliin, mutta hän jäi roikkumaan eduskuntaan ja sai muistutuksen kännisekoilustaan ja kovakalloisuudestaan. Nyt puukot heiluvat selän takana, ja mahdollisesti nuori nainen haastaa hänet seuraavaksi Vasemmistoliiton puheenjohtajan asemasta. Tekisit Paavo omat johtopäätökset ja poistuisit historian kirjoihin epäonnisena puoluejohtajana, vaikka sinun vaaliväittelyitä oli hieno katsoa. Mitään poliittista sanomaa ei niissä kuitenkaan ollut. Väsymys painaa?

Onneksi olkoon Juha Sipilä ja Timo Soini, kansa on puhunut, nyt on teidän vuoro lunastaa ne odotukset, mitä me äänestäjät olemme odottaneet edelliset neljä vuotta. Palauttakaa politiikkaan ennustettavuus ja uskottavuus, vähintä mitä voitte tehdä.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
terve järki
Tyytyväinen
#1

Ceterum censeo RKP oppositioon heitettämän !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000