Perussuomalaiset

Pasi Ruuska

Siviilipalvelushenkilöt koronakriisin tueksi

4 kommenttia

Nyt on korkea aika ottaa käyttöön unohdettu ja monin paikoin parjattu joukko, reservin sivarit.

Vuosittain noin 1000 henkilöä suorittaa varusmiespalveluksen siviilipalveluksena. Tällöin ovat mm. apuna terveydenhuollossa. Suuri potentiaali on lakien puitteissa ja heti komennettavissa koronan tukitoimiin ympäri suomea. Käytössä olisi varmasti yli 10 000 henkilön reservi ja siviilipalvelustaan suorittavat päälle. Vihollisia ovat korona ja uhkaava talouskriisi. 

Siviilihenkilöt ottavat varmasti aseettoman palveluksen ylpeinä vastaan, ensimmäistä kertaa Suomen historiassa ja saisivat olla jopa avainasemassa pelastamassa Suomea kriisistä.

Tämän unohdetun reservin käyttöönotto on sisä- ja puolustusministerin vastuualuetta. Toivottavasti he viisaudessaan ja vastuuntunnossaan antavat nyt Siviilipalvelushenkilöille heille kuuluvan arvon sekä vastuun. Samalla ministerit osoittaisivat omaa johtajuuttaan ja voivat unohtaa ulkomaisen halpatyövoiman.

Terveisin reservin kapteeni, rauhanturvaaja ja valmiuspäällikkö evp.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
#1

Liikekannallepanon sattuessa kohdalle voidaan siviilivarannosta (osittainen liikekannallepano, alle 50-vuotiaat siviilipalveluksen suorittaneet) tai siviili- ja lisävarannosta (täysi liikekannallepano, yli 50-vuotiaat siviilipalveluksen suorittaneet) siirtää sivareita töihin. Lisävarannosta saadaan työvoimaa kuitenkin vain eduskunnan päätöksellä.

Jos tasavallan presidentti määrää reserviläisiä ylimääräiseen palvelukseen, niin siviilivarannosta voidaan määrätä sivareita koulutukseen jossa he valmistautuvat liikekannallepanon aikaisiin tehtäviinsä.

Ellen ole erehtynyt, niin tällä hetkellä reserviläisiä ei ole määrätty ylimääräiseen palvelukseen. Ainoa sivarioptio on siis poikkeustilan perusteella määrätä nyt palveluksessa olevia sivareita eri tehtäviin kuin missä he tällä hetkellä toimivat.

Siviilivaranto jää hyödyntämättä koska liikekannallepanoa ei koronan takia tapahdu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#3

Ei muuta kuin päätöksiä. -pasi-

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Eikö nekin joutas sinne maatiloille töihin samoin kuin muutkin joutilaat työttömät ym.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

Hei. Kiitos Pasikin. Kyllä. Siviilipavelusmiehethän lähtevät; ’jos joutavat’; ehdottoman mielellään; mikäli heillä on sydämessä; oikea vaikutin; kyseiseen palvelusmuotoon; Jeesuksen Kristuksen; esimerkki; Hänhän; pesi; opetuslastensa jalat; Meille; esimerkiksi. Kiitos. Siunaten, Lasse

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000