Perussuomalaiset

Pasi Ruuska

Itselleen valehtelijoiden petos

Itsepetos on tilanne, jossa ihminen ei-tietoisesti tulkitsee todellisuutta halujensa ja toiveidensa mukaisesti vääristellen totuutta ja lopulta uskoen unelmaansa. Muistuttaa kovasti nykytilannetta ja varsinkin suomalaisten poliitikkojen ajattelua. Vaan miksi sopulilauma on kasvanut räjähdysmäisesti?

Katsoin aamulla talousihmisten haastatteluja. Tuntuivat olevan silmin nähden ja korvin kuullen ulapalla talouden kehityksestä ja mielestäni perusteettomasti rauhoittelivat. Suomi on vajoamassa lamaan. Kokoomus vaatii huoneistojen lämmön alentamista neljällä asteella ja vihreät vaativat Euroopan tukemista, jotta muu Eurooppa voisi irtautua Venäjän energiariippuvuudesta. On tuota Eurooppaa suomalainen muuten jo vuosikymmenten aikana tukenut. Kyllä, suomalainen, sinun pitää kantaa vastuusi ja kestää. Vai pitääkö? Pitääkö sotkeutua asioihin, jotka eivät välittömästi koskettaisi sinua, puhumattakaan että edes välillisesti? Pitääkö sotkeutua asioihin, joihin oma osallistuminen ei tuo lisäarvoa, vaan aiheuttaa vahinkoa? Kuuluuko sinun pelastaa koko muu maailma ja uhrautua solidaarisuuden alttarille unohtaen oma väkesi?

Venäjällä on koko historiansa ajan ollut oma ”Jaakobin paininsa” ihmisoikeusasioidensa kanssa. On ollut rajakansojen kanssa verisiä ja julmia sotia ihan lähihistoriassa. Mikä nyt tekee nyt Ukrainasta poikkeuksen? Miksi kaikki pitää hajoittaa nyt Ukrainan ja presidenttinsä vuoksi. Maa, jonka sanotaan pyrkivän demokratiaan, mutta ei sitä käytännössä ole. Ukrainassakin on suuret ihmisoikeusongelmat, kutan laaja ihmiskauppa. Ukraina on korruptoituneisuudessaan Venäjän tasolla. Mikä tekee siis Ukrainasta poikkeuksen? Miten poikkesi Irakin sota Ukrainasta. Irakissa USA:n johtamat joukot aiheuttivat 140 000 siviilin kuoleman? Paljon aiheellisia kysymyksiä. Ketä pitää ja mihin pisteeseen asti ymmärtää?

Sitten se Venäjän talous ja siihen liitetyt pakotteet, joilla suomalaisiakin on kiusattu jo vuodesta 2014. Venäjän tavara- ja palveluviennin arvo oli tammi-maaliskuussa 157 miljardia dollaria, eli 50% suurempi kuin vuotta aiemmin. Tätä selittää paljolti energiaraaka-aineiden hintojen nousu. Pakotteet kohdistuvat alle 10%:iin Venäjän viennistä. Ja samalla tulee muistaa, että yli puolet maailman kansojen ihmisistä, mukana mm. Kiina ja Intia, eivät tuomitse Venäjää. Sen sijaan se suomalainen, toki joku muukin ohella, ottaa raskaasti osumaa ja tulee kärsimään. Venäjältä saisi muuten öljyä tällä hetkellä jopa 40% halvemmalla.

Puolustuspoliittinen ”selonteko”. Ainoa hyvä puoli sepustuksessa oli suorempi ulosanti, mitä tulee Venäjän kuvauksiin. Todella suuri puute oli mm. Natoon liittymisen negatiivisten vaikutusten tarkastelematta jättäminen. Kyseessä oli vastuuton myyntipuhe, jolla pääsee vastuusta ja saa kuitenkin asian myytyä. Voi hyvää päivää, isoon ääneen selvitystä valmisteltiin ja joku isosti odottikin ja jonkinlainen saatiin.

Melkolailla on toivoton olo suhteessa suomalaiseen demokratiaan. Se on demokratuuri, demokratian ja diktatuurin välimuoto. Suomi tunkee itseään Natoon väittäen, että kannatus on 68 prosenttia. Viimeisen mittauksen teetti MTV-uutiset. Gallupissa haastateltiin 18-64-vuotiaita, eli 1,3 miljoonaa yli 65 vuotiasta unohdetaan tyystin. Suuret kannatusluvut on kaikki saatu käyttäen populaationa internetpaneelia, mikä ei suinkaan ole Suomen kansa. Muuten kannatus ei todennäköisesti olisi puoliakaan. Puolueidenkaan kannatusta ei mitata internetpaneelilla. Kansanäänestys olisi ainoa ja oikea asia varmistaa edes jollain tavoin tahtotila. Nyt viedään varkain ja pikkuvalheella, EU-liittymisen tapaan, natoon. Semmoinen itsepetos.

-murikka-

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Defund YLE
Iloinen
#1

Wahlroos 80 % on idiootteja. Kun ei ole aivoja ollenkaan, Reporadio ja Sanoma voivat syöttää ihan mitä tahansa. Pienikin aivosolujen jäännös hämätään siirtämällä huomio ihanan Sanna I Suurimmasta Suurimman nahkatakkiin asian sijasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#2

Millä rahalla pienituloinen hankkii ilmastointilaitteen jotta voi kesällä laskea huoneensa lämpötilaa? Kun sähkökin maksaa maltaita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aliina
#3

”Kuuluuko sinun pelastaa koko muu maailma ja uhrautua solidaarisuuden alttarille unohtaen oma väkesi?”

Meidän on luovuttava, meidän on tyydyttävä, meidän elintasoamme on laskettava, huutavat nyt nämä poliitikkomme lähes samoin sanoin ”me rahoitamme Venäjän sotaa öljy- ja kaasukaupoilla”, lakatkaa ostamasta, alkakaa palella – unohtakaa itsenne, venäjän kielen kuuleminen voi ahdistaa ukrainalaisia, saatava palveluja ukrainaksi , sanoi Yle – tavallisen suomalaisen on nyt kuunneltava hiljaa ja hymistellen hyväntekijä-poliitikkojen paistattelua ja uhrattava elintasonsa ja hyvinvointinsa globaalin hyvän puolesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#4

Tuohon vihreiden Euroopan tukemiseen. Saksa on vihreiden koohotuksen myötä ajanut itsensä ”nesteeseen”.
Asianhan he kyllä tajusivat jokin aika sitten. Lisääntyneen venäjäläisen kaasunkäytöstä johtuneen hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseksi revittiin metsien käyttöä koskeva sopimus. Uutta ruvettiin tekemään teemalla: ”EU:ssa olevat metsät ovat EU:n metsiä”. Eli EU säätelee Suomen metsiem käytön. Meidän ”aina tuohtunut” Ville Niinistö tietenkin ajoi ajatusta läpi ja tarmolla.
Samaan aikaan pysäyttelivät toimivia ydinvoimaloita kolme kappaletta ja kolme pysäytetään vuoden loppuun mennessä. Yhtä uutta, juuri valmistunutta ryhdyttiin purkamaan. Olisivat yhteensä yli 10% Saksan energiantarpeesta.
Kuka ihme näitä äänestää ja miksi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#5

Näitä äänestää tavallinen saksalainen jonka vihreät ovat siellä pelotelleet, meilläkin lähes yhtä onnistuneesti.
Pelotelleet ns. ilmastonmuutoksella joka on täyttä skeidaa.
Ilmasto kyllä muuttuu, se ei ole mikään vakio eikä ole koskaan ollutkaan. Muutos ei johdu ihmisestä laisinkaan.
Ensin vihreät vastustivat ydinvoimaa, jolle sinänsä on edes jonkinlaiset perusteet mahdollisessa radioaktiivisessa vuodossa tai Tsernobyl / Fukshima. Nyt ne ovat kääntymässä ydinvoiman kannalle kun muu ei auta koska hiilen ja öljyn käyttö pitää lopettaa. Sitävastoin maakaasua kyllä voi käyttää, aivan niin kuin se ei tuottaisi hiilidioksidia. Jo kaava sen kertoo: CH4.
Saksassa tuo pelottelu johti siihen että Merkelin ja SDP:n oli pakko lähteä mukaan tuohon tyhmyyteen suosion menetyksen pelossa.
Tosin Saksa ei ole lopettanut tai edes vähentänyt hiilen käyttöä.
Vihreät siis pelottelemalla kansaa painostivat ja painostavat edelleen niin että vallassa olevien on pakko huomioida heidän vaatimuksensa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000