Perussuomalaiset

Pekka Hovatov

Suomen terveydenhuoltojärjestelmä on paljastunut kuplaksi

11 kommenttia

Suomen verorahoilla ylläpidetty ja maailman parhaaksi mainostettu, sekä markkinoitu terveydenhuoltojärjestelmä on tämän korona-virusepidemian myötä osoittautunut pelkäksi kuplaksi. Mielikuvaksi, jota asioista vastaavat kotikutoiset ”asiantuntijamme” ovat tarkoitushakuisesti ylläpitäneet, pystyäkseen perustelemaan ja oikeuttaakseen kansalaisille, vuosittain kasvavan veroasteemme, sekä muun muassa jatkuvasti kohoavat asiakasmaksut ja muut alaan liittyvät kulut.

Terveydenhuoltojärjestelmämme onkin todellisuudessa osoittautunut jo aikaa sitten kalliiksi ja tehottomattomaksi järjestelmäksi. Täysin päivastaiseksi siis, mitä meille suomalaisille ja ulkomaisille tahoille on vuosikymmeniä väkisin mainostettu ja markkinoitu joka puolella. Terveydenhuollon asiakkaat eli tavalliset kansalaiset joutuvat nykyään jo normaalitilanteessakin jonottamaan käsittämättömiä aikoja tarvitsemiaan terveyspalveluita varten, kuten lääkärinaikoja kuukausi kaupalla ja silloinkin saatu palveluntaso ei päätä huimaa, ainakaan täällä pääkaupunkiseudulla. Erikoislääkärille pääsyyn tarvitaan jo melkein ihme.

Potilaita arvotetaan jo nyt sen perusteella ketä hoidetaan ja ketä ei. Ääriesimerkkinä siitä voidaan pitää joitakin vuosia sitten, julkisuudessakin ollutta tapausta, jossa vaikeasti sairaalta lapselta(alle 10-vuotias) HUS ja Kela kielsivät elintärkeän lääkityksen liian kalliina. Lääkitys maksoi muistaakseni silloin noin 2milj.€. Kyseinen lääkitys tutkitusti ja todistetusti pidensi potilaan elinajan odotetta ja paransi hänen elämänsä laatua kaikilla osa-alueilla huomattavasti. Potilas säilytti lääkityksellä muun muassa liikunta- ja puhekykynsä. HUS ja Kela kieltäytyivät kuitenkin lääkityksen tarjoamisesta lapselle ja heidän perusteluinaan oli, koska ”se on liian kallista”. Kuitenkin samanaikaisesti kyseisen lääkityksen hinnan oli saanut muut maat kuten Saksa, Ruotsi jne. neuvoteltua alemmaksi lääkkeitä valmistavan lääkeyhtiön kanssa ja he tarjosivatkin hoidon omille, sitä tarvitseville kansalaisilleen ilmaiseksi, toisin kuin Suomi. Suomessa kyseistä sairautta sairastavia lapsia oli tuolloin 2-3kpl joten ei ole mistään suuresta ihmisjoukosta kyse. Tuo pikkutyttö olisi jäänyt ilman hänelle elintärkeää lääkitystä, jollei somessa ja muualla julkisuudessa olisi noussut asiasta kova polemiikki ja kohu. Tuolloin julkisuudessa käyty keskustelu osoitti Kelan, HUS:sin ja koko terveydenhuoltoketjun perustelut lääkityksen epäämisestä täysin ”päivänvaloa” kestämättömiksi ja osittain rasistiseksi, jopa silkaksi valehteluksi. Rasismilla viittaan tässä tapauksessa tytön parantumattomaan sairauteen, joka viranomaisten tuolloin julki tulleiden asenteiden perusteella muistutti lähinnä natsi-Saksan aikuista rodunjalostusta ja keskitysleireillä lääkäreiden toimesta tapahtunutta valintaa siitä kenellä on oikeus elää ja kenellä ei.

Kelassa kun hallitaan hyvin saivartelu ja viisastelu asiakkaan kustannuksella

Kyseisen kaltainen toiminta ei ole hyväksyttävää missään olosuhteissa. Niillä miljardeilla euroilla joita suomalaisilta veronmaksajilta väkisin kerätään pitää pystyä maksamaan muutaman suomalaisen lapsen hoito, vaikka se maksaisi 10miljoonaa euroa per potilas. Jätetään ne terveydenhuollon johdon kurssimatkat vaikka sitten ensimmäisenä väliin, pärjätköön muutaman vuoden pidemmälle vanhalla ”läppärillään” ja leikataan sitä kehitysapua, mutta rahat on löydyttävä.

Tässä tapauksessa kävi hyvin, julkisen paineen takia, tyttö sai lääkityksensä ja tytön perhe oli tietenkin niin onnellinen, kuin moisessa tilanteessa voi vain olla. Toiselle potilaalle ei sitten käynykään hyvin. Häneltä Kela epäsi kyseisen lääkityksen ja he keksivät lennosta melko erikoisen perustelun sille, potilas oli kuulemma liian vanha, lähes 14-vuotias. Miten jutussa lopulta hänen kohdallaan kävi, sitä en tiedä. Lopetin asian seuraamisen.

Kelassa on enemmän sääntö kuin poikkeus se, että aletaan venyttämään itse luotuja sääntöjä ja lakipykäliä tilanteen mukaan, siten ettei tarvitsisi korvata mitään tai mahdollisimman vähän. Virkailijat liittävät päätöksiinsä copy/pastella lakipykäläliitteitä, joiden sisällöstä heillä ei ole ilmiselvästi hajuakaan ja jotka tarkemmin tarkastellessa eivät yleensä liity varsinaiseen asiaan millään tavalla. Tuolla lakipykälien ja lainkohtien valikoidulla liittämisellä saadan aikaiseksi päätöksen vastaanottajalle eli asiakkaalle syntymään mielikuva siitä, että hänen asiaansa on todella paneuduttu ja sitä on tutkittu, sekä harkittu tarkkaan. Fakta vain on se, että virkailija kopioi/liittää valmiita tekstejä muista aiemmin tehdyistä päätöksistä ja tietokannoista, itse ymmärtämättä asiakkaan asiasta tai liittämiensä lakipykälien tarkoituksesta tuon taivaallista.

Huonoja kokemuksia julkisesta terveydenhuollosta

Myös Itselläni on myös huonoja henkilökohtaisia kokemuksia julkisesta terveydenhuollosta. Tässä esimerkin omaisesti yksi niistä. Jouduin käymään viime vuoden puolella eräässä uudehkossa ja suuressa terveyskeskuksessa, pääkaupunkiseudulla ja vastaanottovirkailija, joka ratkaisee sen pääsetkö lääkärille vai joudutko hoitajalle, sanoi minulle yllättäen kesken keskustelumme, että jos haluan palvelua Suomenkielellä, eli omalla äidinkielelläni, niin minun pitäisi mennä jollekin toiselle terveysasemalle? Leukani loksahti auki ja hetken hämmennyksen jälkeen kysyin virkailijalta takaisin, että miksi teillä sitten lukee jonotusnumeroautomaatissa kohta ”Haluatko palvelua Suomeksi”, jos sitä ei kerran sitten saa. Virkailija hiljeni hetkeksi. Hän kuitenkin kertoi minulle, ettei kyseisessä terveyskeskuksessa työskennellyt enään yhtään ainoaa suomenkieltä äidinkielenään puhuvaa lääkäriä. Minulla syntyperäisellä suomalaisella, ei siis ole mahdollisuutta saada omalla äidinkielelläni lääkärinpalvelua oman asuinalueeni terveyskeskuksesta Suomessa? Se ainoa ymmärrettävää Suomea puhuva kun oli lähtenyt kuulemma muualle. Itselläni on vähän huonoja kokemuksia näiden ”siirtolaislääkäreiden” toiminnasta. Eräässä lähetteessäni lukee, että olen aloittanut tupakanpolton 2-vuotiaana. Jos vanhempani vielä eläisivät, kysyisinkin heiltä minkä merkkistä tupakkaa pinnasängyssäni tulikaan vedettyä. Itse kun en moista muista. En muuten ole tupakoinut enään vuosiin.

Kansalaisten laittaminen arvojärjestykseen

Koko Terveydenhuoltojärjestelmämme onkin joustamaton järjestelmä, dinosaurus, joka ei jousta tai taivu pienenkään kriisin edessä. Nämä meidän kotikutoiset ja hyvinkin kyseenalaiset THL:n ”asiantuntijat” vakuuttivat julkisesti nykyisen korona-virusepidemian alussa, että Suomen terveydenhoitojärjestelmän olevan hyvin varautunut ja valmistautunut kaikkin mahdollisiin skenaarioihin. No, kuinkas kävikään. Heti seuraavana päivänä hallituksen pitämän tiedotustilaisuuden jälkeen THL ja sairaanhoitopiirit ilmoittivat että he eivät enään ei testaa muita kuin sairaalan omia potilaita, hoitohenkilökuntaa ja vakavasti ylätiehengitysinfektioon jo sairastuneita, henkilöitä, jotka muutenkin jo tarvitsisivat tehohoitoa. Samassa tiedotustilaisuudessa valtiovarainministeri vakuutti kovalla äänellä, että rahasta Suomalaisten hoito ei tule olemaan kiinni. Lisäbudjetti voidaan tehdä hyvinkin nopealla aikataululla. Seuraavana päivänä sitten testaukset lopetettiin. Sairaanhoitopiirit ”kyykähtivät polvilleen”, niiden resurssit eivät riittäneet alkuunkaan. Pula oli niin laitteista, tiloista ja henkilökunnastakin. Se siitä kriisiin ja epidemiaan varautumisesta. Sekin THL:n ja sairaanhoitopiirien ”ilonsanoma” osoittautui pelkäksi valheeksi, jota kyettiin ylläpitämään noin 1vrk.

Testaamisen lopettaminen ei tietenkään koskenut uudenajan ”ennustetehtaan” ylijohtajaaa eli THL:n pääjohtajaa, joka testattiin välittömästi THL tiedotustilaisuudessa tapahtuneen niiskutus- ja räkimismokan jälkeen. Mihinköhän noista edellämainitusita riskiryhmistä THL:n pääjohtaja mahtoi kuulua kun hänet niin nopealla aikataululla testattiin. Terveydenhoitohenkilökuntaa tai vakavaan ylähengitystietulehdukseen sairastunut sairaalan vuodepotilas, jonka taudin syytä ei tiedetä? Tuskimpa.

Eikö Suomessa pitäisi olla jo perustuslaissa turvattu tasa-arvoinen kohtelu kaikilla kansalaisilla viranomaistoiminnassa, ei näköjään. Kun on riittävän korkealla ruokaketjussa oleva viranomainen voi rikkoa lakeja mielinmäärin, seurauksista kun ei ole Suomessa pelkoa.

THL aiheuttaa enemmän vahinkoa valehtelullaan Suomen terveydenhuollolle ja epidemia-tilanteelle kuin hyötyä

THL:n nykyisen Korona-virus panepidemian aikana tekemät ennusteet, antamat lausunnot ja muut toimenpiteet ovat järjestään osoittautuneet pelkiksi paskapuheiksi, joilla ei ole mitään tieteellistä pohjaa tai edes sitä että THL:n esittämät väitteet olisivat edes osittain olleet totta.

Sen sijaan että THL olisi pyrkinyt korjaamaan valheillaan aiheuttamaansa vahinkoa terveydenhoitoketjussamme se alkoi tehtailemaan tutkimuksia ja matemaattisia malleja, joilla se voisi todistaa ”taikurinhatustaan” vetämiensä lausuntojen olevan tosia, sekä perustuvan faktoihin ja olevansa siten edelleen pätevä toimija Suomen terveydenhoitoketjussa. Uusin tälläinen mallinnus on 18.3.2020 julkaistu THL:n tehtailema matemaattinenmallinnus viruksen leviämisestä, epidemian kestosta ja kuolleisuusluvuista.(Lähde: https://www.is.fi/politiikka/art-2000006443986.html?fbclid=IwAR252jVuGPn3SWdKSRegb9qstkDHDVmtPKypKOErXFTumllwhfev6WFlFtc )

Covid-19 viruksen epidemian kestosta, leviämisestä ja kuolleisuusluvuista

THL:n Matemaattisen mallin mukaan epidemia kestää maksimissaan 188pvä. Minne unohtui loppupätkä epidemiankestoaikataulusta esimerkiksi 12h 22min 42sek. 188pvä

”Kiss My Ass” sanon minä.

THL matemaattisessa mallinnuksessa kaikki vakiot on vedetty ”taikurinhatusta” tai katsottu kristallipallosta. Tarttuvuusluku 1,42 eli luku siitä kuinka paljon kukin tartunnan saanut tartuttaa edelleen on saatu 17-vuotta sitten HongKongissa iskeneen SARS-virusepidemiasta ja sen käyttäytymismallista, joka julkaistiin 13-14-vuotta sitten. Kuitenkin jo nyt ulkomaita myöten on todettu, että nykyisen Covid-19 koronavirus tartuttaa jo oireettomana ja taudin ollessa vasta itämisvaiheessa kantajassaan, joten THL:n käyttämän ”tarttuvuusluvun 1,42” voi niiltä osin heittää samantien romukoppaan.

Mitä taas tulee viruksen leviämiseen, niin eihän THL:llä voi olla sitä tietoa, koska he päättivät lopettaa kaikkien Covid-19 virukseen sairastuneiden testaamisen, poikkeuksena tietenkin THL:n oman pääjohtajan testaaminen. Se että testataan ainoastaan pientä, homogeenista väestöryhmänosaa, kuten hoitohenkilökuntaa, joiden elämäntavat ovat melko yhteneväiset(vuorotyö, epäsäännöllinen ruokailu, mutta melko terveet elämäntavat(jos dokaisivat joka ilta, niin tuskin jaksaisivat vuorotyössä kovinkaan pitkään ja palkkataso suunnilleen sama kaikilla, joka korreloi suoraan elämäntapoihin)). Tässä ryhmässä tehtyjen testien tulokset viruksen leviämisestä on siirretty suoraan THL:n tutkimuksen pohjaksi koskien koko Suomea?

Se että vedetään moisesta ”lähde-aineistosta” suorat johtopäätökset maan koko väestöön ei ole tieteellisesti kestävällä pohjalla, vaikka asiaa tarkastelisi millä tahansa mittarilla. Yhtä hyvän ja ”totuuden mukaisen” vastauksen saa kun haastatellaan 10kpl Helsingin Töölöössä asuvaa 25-vuotiasta ja ainoastaan juhlamokkaa kahvinaan juovaa naista, jonka jälkeen ilmoitetaan, että tutkimuksessa on paljastunut yllättävä tieto. Kaikki Suomalaiset juovat ainoastaan juhlamokkaa.

Joten se siitä levinneisyydestä.

Myös kuolleissuusluvut perustuvat pelkästään testattuihin henkilöihin, niin todellisuudessa me tiedämme tulevaisuudessa ainoastaan sen kuinka paljon Covid-19 virukseen sairastuneista hoitohenkilökunnasta tai vakavasti ylähengitystieinfektioon sairastuneista sairaalapotilaista on kuollut. Emme siis mitään muuta.

Johtopäätösten ja THL:n tekemän matemaattisenmallin tulosten rinnastaminen koko väestöön on valheellista ja itsensä, sekä suomalaisten pettämistä.

Koko Suomen terveydenhuoltojärjestelmä on vakavassa kriisissä ja sen kriisin ovat aiheuttaneet ainoastaan terveydenhuoltomme niinsanotut ”asiantuntijat” ei kukaan muu. Kriisi ei korjaannu millään SOTE-uudistuksella, jos samat ”asiantuntijat” jotka ovat nykyisen kriisin aiheuttaneet saavat jatkaa tehtävissään ja olla luomassa tulevan SOTEn- raameja ja rakenteita.

Osallistu keskusteluun!


11 kommenttia
Nimetön
#1

Ei mikään ihme, etteivät suomenkieliset lääkärit enää halua töihin terveyskeskuksiin.

Terveyskeskuksista on tullut mamujen ja matujen hyysäyspaikkoja ja mamujen suojatyöpaikkoja. Suomen kielen osaamisella ei ole oikein mitään väliä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Et ole koskaan saamassa haluaamasi Suomea takaisin. Tuli ja meni 😀

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Olavi Koskela
Utelias
#2

Malleista on sanottu, että kaikki ne ovat vääriä; toiset vain ovat hyödyllisempiä kuin toiset. Mutta tässä tapauksessa mallin ja todellisuuden vastaavuus tullaan kyllä vielä näkemään. Mallit voivat toki olla hyödyllisiä työkaluja; ongelmaksi ne muodostuvat, jos niiden antamiin ennusteisiin suhtaudutaan liki jumalaisena ilmoituksena (kuten IPCC:n ilmastomalleissa). Voi hyvin olla, että THL joutuu vielä kuuntelemaan hyvinkin sarkastisia ja ivallisia kuittailuja mallinsa antamista ennusteista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Hovatovilta erinomainen kirjoitus – taas kerran! Ai saakeli että suorastaan pisti silmään tuo mainitsemanne käynti terveyskeskuksessa, siis EI OLLENKAAN SUOMEN KIELISTÄ PALVELUA!! Jo nyt on hevonkukkua sanon minä! Eikä henkilökunnalta vaadita ollenkaan suomen kielen taitoa?!?! Itse kun en asu siellä pääkaupunkiseudulla niin oli ihan uskomatonta kuulla, miten pitkälle väestönvaihto on jo edennyt ja tuleehan se tännekin vaikka viiveellä. Ja sitten vielä lähetteet päin h****ttiä ja mitähän se hoitokin sitten on: ”…ja ny ma arvon taalta hatusta jonku hyva yleine tauti sule ja sit kuule sa soomalaine ihan vaa ulos taalta..”.
Voihan THL ja punavihreä ideologia!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Kyllähän ne Suomea murtaen sössöttää osaa, kuka paremmin, kuka huonommin, mutta yhdenkään äidinkieli ei ole Suomi ja minä en osaa venäjää, arabiaa, swahilia tai edes rummuttaa bongo-rummuilla, joten aika heikolla pohjalla se kommunikointi siinä terveysasemassa on.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#13

Etkö oikeasti osaa bongo-rummuilla rummuttaa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Silakka
Hämmentynyt
#5

Antakaamme siis valta persuille, he fiksuina osaavat ratkaista kaiken, terveydenhoitoalan uudistaminen on pikku juttu persuille. Siitä vasta soppa syntyisi, kun alettaisiin tutkia potilaiden syntyperiä, onko kunnon arjalainen, vai ei! Erottelua ei tehtäisi iän perusteella, vaan ihonvärin ja kallon muodon perusteella!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Kerrankin silakka on ymmärtänyt jotakin oikein!! Juuri näin, terveydenhoitoalan uudistaminen on todellakin pieni suupala perussuomalaisille, ei tarvitse mennä minkään ideologian mukaan vaan terveen järjen. Perussuomalaiset eivät ole suinkaan rotuopin kannattajia, kuten silakan edustama punavihreä ideologia ja ikäsyrjintä on nimenomaan punavihreän ideologian harjoittamaa, meidän mielestämme kaikenikäiset ovat oikeutettuja hyvään hoitoon ilman mitään ikäerottelua. Eli kun oikein fiksusti ajatellaan niin juuri perussuomalaisten ratkaisuvalta on juuri sitä ideologia-vapaata terveen järjen politiikkaa. Joten silakkaiseni, älä niele kaikkia punavihreitä koukkuja, vaikka ne ensin näyttävät ehkä herkullisen moraalisilta niin sisällä niissä on pistävä ja tappava koukku.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Kyllä tuo Suomen kupla on konkretisoitunut parin viime vuoden aikana, kun kaksi n.75 vuotiasta sukulaista on menehtynyt sairaalakierteen seurauksena rutiinileikkausten jälkeen. Toisen omaisen ruumiinavausraporttia piilottelevat vieläkin, ilmeisesti ei kestä päivänvaloa. Luotto Suomen terveydenhoitojärjestelmään on täysin mennyt. Touhu on kerrassaan karmeaa sekoilua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#8

Aikas erikoista tuon Kelankin toiminta!Lääkkeiden saantia Apteekeista säännöstellään viimeiseen saakka.Itselleni kävi niin,että en saanut minulle jo vuosia sitten määrättyä sydänlääkettä,kun Kelan antama vähimmäismäärä ei vielä täyttynyt.Eli toisinsanoen lääkettä oli liikaa jäljellä.Kysyin kahdesti Apteekista,mutta ei annettu,vaikka vetosin siihen,että on tämä Korona enkä viitsisi Maaseudulta saakka turhaan ajella!Kun tuota ikääkin alkaa olemaan jo lähes 70v,ja perussairauksia useampia.No tänään sitä sitten olisi saanut,mutta kyseisessä Apteekissa ei sitä enään ollut.Eikä ollut mitään muutakaan korvaavaa lääkettä.Vetosivat siihen,että on ollut toimitusvaikeuksia.Kerroin Farmaseutille,että en söisi mitään lääkkeitä,jos ei tarvitsisi.Ja moitin Kelan käytäntöjä.Kyseinen Farmaseutti kertoi että Kela on nyt joustanut käytäntöjään.Myöskin kyseinen henkilö,oli niin Fiksu,että soitti toiseen Apteekkiin mistä lääkettä löytyi.Mutta jouduin turhaan ajeleen Kelan saivartelun takia!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Suomi on kokonaisuudessaan kupla.
Kupla, jota pidetään yllä velkarahalla

Viimeiset rahat annetaan matujen ylläpitoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000