Perussuomalaiset

Otto Härkönen

Vuokrat nousevat, rahat loppuvat - kuinka vaikutan

3 kommenttia

Helsingin kaupungin tietokeskuksen mukaan: ” Asuntojen vuokrien vuosinousu Helsingissä oli vuoden 2016 loka–joulukuussa 2,5 prosenttia. Edellisestä vuosineljänneksestä vuokrat nousivat 0,5 prosenttia. Vuokrien nousuvauhti oli tasaista koko loppuvuoden. ” (Julkaistu 8.2.2017)
Samanaikaisesti ”651 000 kotitaloutta eli 24,6 prosenttia kaikista kotitalouksista ilmoittaa kokevansa vähintään pieniä toimeentulo-ongelmia. Tämä on 0,4 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuonna 2014. Vakavampia toimeentulo-ongelmia on 7,7 prosentilla kaikista kotitalouksista eli noin 203 000 kotitaloudella. Tämä on 0,4 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aiemmin. Toimeentulo-ongelmia kokevien kotitalouksien osuus on pysynyt melko tasaisena viime vuodet. Vähintään pieniä ongelmia kokeneiden talouksien osuus oli korkeimmillaan 30 prosenttia vuonna 2003. Myös vakavampia vaikeuksia kokeneiden osuus oli tuolloin suurin, noin 10 prosenttia.” (lähde: Tilastokeskus / Tulonjakotilasto, http://findikaattori.fi/fi/116, viitattu 9.2.2017)

Nyt siis toivomme että työllisyys nousisi ja ostovoima kasvaisi koko kansakunnan tasolla. Mutta toivo ei auta, rahat ovat monelta loppu!
Kaksi toisistaan riippumatonta asiaa – vai onko? Voidaanko kunnallispolitiikalla vaikuttaa yksittäisen palkansaajan ansioihin tai vuokrien nousuun? Voimme ja paljonkin, verotuksesta kaupunki päättää vuosittain. Kaavoitus ja tonttien hinnat määräytyvät pääosin kaupungin omin toimin. Erittäin suuri määrä asuntojakin on kaupungin omistuksessa – suora hintavaikutus. Kaiken lisäksi asumiseen vaikuttavat tekijät kuten kaukolämpö, kiinteistöverot, vesihuolto ja sähkön tuottaminen ja siirto on kaupungin päätettävissä, on turha syyttää asumisen hinnasta muita kuin itseään, tämä on asia johon voimme yhdessä vaikuttaa valitsemalla pätevät edustajat jotka ajavat meidän yhteistä asiaa.

Meillä pitää olla varaa asua kohtuullisen etäisyyden päässä työstä ja harrastuksista – ei ole liikaa vaadittu – ratkaisut löytyvät kaupungilta itseltään, voit vaikuttaa äänestämällä.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Onko se nyt jo niin, että ainoastaan asyl- muukalainen on kykenevä muuttamaan pk-seudulle työttömänä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Onko järkee vai ei
Utelias
#2

Veroparatiisin kautta omistettu matu- ja kiinteistöbisnes kannattaa erityisen hyvin työväestön ja veronmaksajan kustannuksella, luonnollisesti valtionvelkaa kasvattaen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

”Vuokrat nousevat, rahat loppuvat – kuinka vaikutan”

…. vetämällä tietenkin niin paljon kuin mahdollista rahaa omiin liiveihin (ja kääntämällä takkia), aivan kuten nykyisessä Keputalismihallituksessa ja menneissä hallituksissa on ollut tapana. Kyllä veronmaksajien omaisuutta vielä lisää myymällä saa tehtyä itselle, omille sukulaisille ja kavereille mukavasti bisnestä etenkin, kun kansalaiset eli yhteiskunta toimii maksumiehenä.

Persut ovat tässäkin asiassa täysin samalla viivalla vanhojen valtapuolueiden eli SDP:n, Kokoomuksen ja Keskustan kanssa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000