Perussuomalaiset

Otto Härkönen

Työvoimatoimisto - Mol - Työmarkkinatori - Mikä tässä mättää

Työtön työntekijä kutsutaan haastatteluun kolmen kuukauden välein, kauniilla ajatuksella – autetaan häntä työllistymään – todellisuus on jotain muuta. Entisen työvoimatoimiston virkailijat eivät ehdi / pysty auttamaan työtöntä työllistymään, he oikeastaan vain tarkastavat että työtön noudattaa sovittua suunnitelmaa. Mikäli työtön on tehnyt jotain muuta kuin suunnitelmassa seisoo, rankaistaan häntä karenssilla, tästä on julkisuudessa tarpeeksi esimerkkejä. Koko järjestelmä on rakennettu kepin ja rankaisun varaan ei aktiivisuuteen kannustaen. Entinen työvoimatoimisto – sitten kansainvälisesti MOL (ministry of labour) – nykyisin TE – toimisto ei enää palvele työttömiä työnhakijoita. Sittemmin nimi muutettiin TE toimistoksi – hieno ajatus, yhdistetään Työ ja Elinkeinot, näin hallinnollisella muutoksella saadaan aikaan parempaa palvelua… ja kissanviikset. Työttömät todennäköisesti ovat samaa mieltä että TE – toimisto on byrokraattinen eikä edesauta työllistymistä. Kuinkas asia toimii yrittäjän kannalta?
Tämä E – puoli eli elinkeinopuoli palvelee yrittäjiä ja viranomaisia kun ovat he saavat tiedot työttömistä ja voivat ohjata työnhakijan yrittäjän pakeille kun yrittäjällä tähän on tarvetta, hienoa. Käytäntö vaan on hieman toinen. TE – toimistot ovat linnoittautuneet hämäriin paikkoihin joihin ei löydä ja ”palvelevat” puhelimitse / netissä työntekijöitä etsiviä yrittäjiä, herran pieksut sentään. Puhelinnumeron löytäminen on lähes mahdotonta kun se löytyy niin useiden soittojen jälkeen TE – toimistossa pääsee ainoastaan jonoon ja netistä virkailijan löytäminen on mahdotonta. Tämä ei voi olla totta!
Nyt sitten hallitus on saanut kuningasidean jossa palveluista rakennetaan työmarkkinatori, ettei vaan kävisi samoin kuin kävi yrityssuomelle ja sähköiselle henkilökortille. Vuosien työ ja miljoonien lasku eikä homma toimi edelleenkään – vai omistatko sähköisen henkilökortin- oletko käynyt yrityssuomessa? Kuka tämän laskun maksaa – kunnat – valtio on asettanut kunnille sakkomaksun työmarkkinatuesta, kts. http://www.kela.fi/kelasto. Tammikuussa 2017 Helsinki maksoi valtiolle sakkomaksuja toimimattomasta järjestelmästä yli 5 miljoonaa euroa, tätä rahaa ei käytetty Yrittäjien työllistämisen edistämiseen eikä työttömän työn löytämisen helpottamiseen vaan se oli Sakko kaupungillemme, vuonna 2016 sakko oli yli 60 miljoonaa euroa! Vuoden 2016 lopussa Helsingissä oli työttömiä 41 300 – siis sakkoja lähes 1 500 € / työtön, laitetaan nämäkin rahat työpaikkojen luomiseen ja työttömien & yrittäjien kohtaamiseen! Tuolla rahalla kaupunki voisi auttaa jo aika paljon. Aiotko sinä katsoa sivusta vai toimia?

Äänestämällä voit vaikuttaa

T : Otto 773

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
jaska
Hämmentynyt
#1

Tosi on.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000