Perussuomalaiset

Mikko Hamunen

Tuuli tuottaa tyynellä

6 kommenttia

Tuulienergia on kuluttajan kannalta edullisimmillaan kun ei tuule. Kummallinen tilanne johtuu syöttötariffista, jolla tuottajalle taataan 83,5 euroa megawattitunnilta, jos markkinahinta on kolmen kuukauden aikana keskimäärin vähintään 30 €/MWh.

Torstaina 6.4. tulemme säästämään vähätuulisuuden ansiosta noin kaksi miljoonaa euroa eli vuositasolla säästäisimme tämän hetken tuulilla ja markkinahinnalla noin 700 miljoonaa euroa. Näin ei kuitenkaan tule tapahtumaan, mutta katsotaanpa tarkemmin mihinkä laskelmani perustan.  

http://api.ning.com:80/files/NXc2dNlXLz9ySHuh7LILT0eJQBq0TsfkYWlJLdsW7K0Dpfj0J–Pyid71S2r8yZSiAkgPqX7v-*JG4Omuga921U52a4r2qNY/ilmr0406a

 

Kello 8.06 tuulivoima tuotti noin 1700 megawatin kapasiteetistaan (vuonna 2016 1553 MW ja 552 tuulivoimalaa) kuluttajien onneksi vain 120 MW ja kun markkinahinta oli 38,28 €/MWh niin tueksi jäi 45,22 €/MWh. Maksimituulilla turbiinit olisivat tuottaneet omistajilleen 3 406 800 € josta tukea 1 844 976 €; aamutuulilla euroja kertyi vain 240 480 € vuorokausitahtiin (tukea 130 233 €). Leppeät tuulet säästivät vuorokaudessa noin 1,7 miljoonaa euroa, vuositasolla 626 miljoonaa euroa!  

http://api.ning.com:80/files/NXc2dNlXLz9HPzVUkPtvm8RnrvqC-ccHOSv9gXCIZHPCyLQ29IeE83cmJIXl1Bfjv1AV4TgbTa3Y6QVkuw70n2yshGVp-rS4/ilmr0406d.PNG

 

Kello 21.12 tuotanto oli noussut jo 264 megawattiin, mutta markkinahinta oli pudonnut 29,82 euroon ja tukea maksettaisiin vuorokausitasolla 264x24x50,5 € = 320 000 € eli säästöä tuli maksimituuliin verrattuna näilläkin luvuilla runsaat 1,7 miljoonaa vuorokaudessa

 

Miljardien vahingot 

Tuulivoiman tuet jatkuvat vielä kymmenkunta vuotta, ja tuulivoiman maksimikapasiteetti nousee ainakin 2 500 megawattiin, sillä hallitus jätti takaportin jolla luku voi edelleenkin nousta. Suomalaisille kuluttajille on neuvoteltu syöttötariffijärjestelmässä miljardien ylimääräiset kulut. Neuvotteluja johti Keskustan Mauri Pekkarinen.  

Eurot eivät ole tuulivoiman ainoa ongelma. Rahalla mittaamatta jäävät mm. vaikutukset voimaverkkoon, säätövoimaan, luontoon ja ihmisiin. Eikä tässäkään vielä kaikki….

 

Kaiken takana on vihreys 

Tuulivoimaa ajaneet Vihreät ovat perustelleet tuuli-intoaan taistelulla ihmisperäisen hiilidioksidin aiheuttamaa katastrofaalista maapallon lämpiämistä (CAGW) vastaan. Maapallon on ollut aiemmin lämpimämpi ja kylmempi, eivätkä tunnustetut tiedemiehet osaa sanoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Se kuitenkin on havaittu, että lämpötila ja ilmakehän hiilidioksidipitoisuus (0,04 %) riippuvat toisistaan vain siten, että hiilidioksidin muutokset ovat seuraanneet lämpötilan muutoksia.  

Suomalaiset poliitikot luottavat kuitenkin vihreisiin agitaattoreihin ja polttavat miljardeja estääkseen sellaista mihinkä eivät voi vaikuttaa. Viisaampi ratkaisu olisi varautua todennäköiseen, eikä taistella tuulimyllyjä vastaan tuulimyllyillä.

 

VTV heräsi 

Valtiontalouden tarkastusvirasto 6.4. julkaisema tiedote tuulisähkön tukijärjestelmästä kertoo karua kieltä. Sen sisältö todistaa oikeaksi sen minkä monet riippumattomat kirjoittajat ovat havainneet jo vuosia sitten – tuulisähkö ei ole kannattava tapa tuottaa energiaa valtakunnan verkkoon. Kysymys kuuluu: miksi VTV reagoi vasta nyt? Miksi VTV on antanut poliitikoiden jälleen kerran tehdä miljardien vahingot. Jos siellä ei ole omasta takaa asiantuntemusta tehdä yksinkertaisia laskelmia, niin värvätkää apua vaikka somesta. Eikä maksa paljoa.

Lisätietoja:  

https://www.vtv.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2017/tuulisahkon_tukija…

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
#1

Energiavarmuudesta pitäminen on hyvä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Näin. Energialähteen pitää olla luotettava ja ennustettava. Ei riitä, että energiaa on saatavilla satunnaisesti – tässä tapauksessa yleensä silloin kun sitä ei tarvita ja kun tarvittaisi, es. pakkasilla, niin lavat seisovat. Tuotannon heiluminen tuulen mukaan on haaste koko sähköverkon toimivuudelle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Tuulivoima on sinänsä hyvä ajatus. Toteutus tosin on jäänyt kepin nenässä olevaan viipperään.

Vietimme Ahlaisten t-voimapuiston alueella noin 45 minuutin termospullokahvihetken penkalla istuen katsellen ja kuulostellen. Merkillinen humina, jyrinä, suhina, raksutus ja elimistön täyttävä merkillinen resonanssi täytti vartalon. Olo tuli merkillisen epämiellyttäväksi. Tunsi olevansa kuin hyytelö tärinässä.
Samaa sanoivat noin 1,5 km päässä alueelta Puodassa asuvat isäntämme. Vaikutus tuntuu sinne asti.
Järkyttävää kun tästä seuraa sairauksia!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Turvallisuuden oltava normaali lähtökohta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Toin 1990-luvulla 200 ja 400 watin tuuligeneraattoreita Neuvostoliitosta ja niistä osa saattaa pyöriä edelleenkin. Mainioita pelejä mökkien sähköistämiseen aurinkopaneelien ja agregaattien rinnalle.
Jos isot tuulivoimalat rakennettaisiin markkinavoimien ohjaamina tai ne edes toimisivat jotenkin ennustettavasti niin asiassa ei olisi mitään ongelmaa. Nyt koko touhu pyörii tukiaisien varassa ja luontoa tuhoten. Ne eivät välttämättä ole nytkään mitään rahasampoja omistajilleen ja taloudelliset realiteetit iskevät vastaan kun tukiaiset loppuvat ja peruskorjaus on edessä, mutta se omistajien riski.
Moottoripyöräilin taannoin Espanjan Tarifasta Malagan suuntaan kun jouduin Algeciraksen jälkeen sellaiseen tuuleen, että ei paremmasta väliä – melkein oli pakko pysähtyä. Rinne oli täynnä pienilapaisia generaattoreita ja alueella kuulemma tuulee jatkuvasti. Siellä takaisinmaksuajat ovat varmasti kohdallaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihainen
#6

Reijo Tossavainen kirjoitti juuri hyvän tekstin:

Tuuli puhalsi 1,4 milj. veroeuroa päivässä!

Viherhuijaus, kehitysmaalaistaminen, kehitysapu, kilpailua vääristävät yritystuet…. listaa riittää, ja miljardeja valuu hukkaan. Onhan meillä varaa, ovat äänestäjät päättäneet valitessaan nykyjohtomme. ”Antaa mennä kun on alamäki jne…, mutta alhaalta on vaikeampi nousta kuin pysytellä ylhäällä – etenkin kun kannettavana on yhä painavammaksi käyvän ”rikkauden ja voimavaran” taakka.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000