Perussuomalaiset

Mikko Hamunen

Jääkausikin on ilmastonmuutos

36 kommenttia

Lapsien kehittymiselle satujen kuuleminen on vain hyväksi, mutta päättäjiemme retkahtaminen ilmastosatujen maailmaan on jo nyt maksanut veronmaksajille miljardeja, ja piikki on edelleen auki. Ilmasto muuttuu ja on aina muuttunut – valitsemalla sopiva tarkastelujakso voidaan yhtä perustellusti todistella meidän kulkevan kohden kylmempää tai lämpimämpää tulevaisuutta. Viimeiset 150 vuotta olemme toipuneet pienen jääkauden aikaisesta kylmästä jaksosta. Valitsemalla aikaväli sopivasti voidaan todistaa mitä halutaan. Olemme toipumassa pienestä jääkaudesta, mutta tulevaisuus voi olla myös kylmempi.

Ilmastopelottelijat esittävät mielellään yksittäiset sääilmiöt ilmastonmuutoksen enteenä – 1970-luvulla peloteltiin jääkaudella, nyt kauhua luodaan ihmisen aiheuttamalla maapallon lämpiämisellä (CAGW). Ilmastopuijarin tuntee siitä, että hän kertoo lämpimän sään todistavan ihmisen toimien tuhoavan maapallon, mutta pakkasen pauke toukokuussa on vain ihmisperäisen lämpiämisen aiheuttama sään ääri-ilmiö. Toukokuinen lumimyrsky on vain sääilmiö. Vain ilmastohuijarit kutsuvat säätä ilmastoksi.

Lämpötila romahti huhtikuussa

Maapallon keskilämpötila laski viime kuussa noin 0,5 astetta. Pohjoisella pallonpuoliskolla lämpötila laski kuukauden aikana jopa yhden asteen verran, mikä sadassa vuodessa tekisi 1200 astetta! Se on yli 200 kertaisesti mitä ilmastopelottelijat sanovat lämpötilan nousevan vastaavana aikana. Ilmastopelottelijoiden oppien mukaan lämpötilan ei kuitenkaan pitäisi laskea, sillä hiilidioksidin (CO2) määrä jatkaa nousuaan, ja juuri sillä ilmastorahastajat perustelevat hiilidioksidin haitallisuutta.

Kysymyksessä on kuitenkin normaali ilmiö, vaikka ilmastohuijarit toista väittävätkin. Yksi heidää pääväittämistään on, että vuosina 2006-2016 tapahtunut lämpötilan nousu olisi jotekin poikkeuksellinen ja seurausta hiilidioksidista. Miksi siis olemme valmiita maksamaan tyhjästä? Viimeksi viime viikolla Alaskan Fairbanksissa edustajamme vaatimalla vaativat Pariisin ilmastosopimuksen tukemista. Korkean koulutuksen maana profiloitunut Suomi voisi näyttää esimerkkiä muulle maailmalle ja vaatia tieteellistä näyttöä ihmisten osuudesta maapallon lämpiämiseen, sillä siitähän tässä on kysymys, eikä mistään ilmastonmuutoksesta. Ilmasto on muuttunut aina ja tulee muuttumaan – sitä ikävää tosiasiaa vain pyritään hämärtämään termillä ilmastonmuutos, jota aikaisemmin kutsuttiin ihmisperäiseksi maapallon lämpiämiseksi (CAGW).

Liioittelemalla hiilidioksidin osuutta Vihreät saivat Oras Tynkkysen johdolla myös muun eduskunnan hurahtamaan hiilidioksidiuskoon. Apuna käytettiin esimerkiksi myöhemmin väärennetyksi todettua ”jääkiekkomaila eli hockey schtick” -mallia, josta oli häivytetty pois epämiellyttävä totuus eli historian lämpimät ja kylmät jaksot, ja siten saatiin lämpötila seuraamaan hiilidioksidin määrän noususa. Lämpötilan nopeat vaihtelut eivät ole kuitenkaan poikkeuksellisia, ja asia todistettu mm. NASA:n tekemässä analyysissä: 

https://youtu.be/5u2EWJP87YU

Hiilidioksidi ei ole syyllinen

Teollisuusvaltioiden köyhdyttämistä perustellaan mm. niiden tuottaman hiilidioksidin vahingollisuudella. Tieteestä ei kuitenkaan löydy asialle perustetta: ensinnäkään hiilidioksidi ei ole vaarallista, eikä selvää näyttöä sen yhteydestä lämpötilakehitykseen ole. Molemmat väitteet ovat hiilidioksidirahastuksen peruspilareja. Miksi siis suostumme maksaan tyhjästä? Myös hallitusten välisen ilmastopaneelin IPCC:n asiantuntijat ovat myöntäneet tauon olemassaolon: 

http://www.ipcc.ch/pdf/assessment-report/ar5/wg1/WG1AR5_Chapter09_FINAL.pdf

Työryhmä 5 eli tuoreimman raportin sivulla 769 olevassa laatikossa 9.2. myönnetään 15 vuoden paussi lämpötilakehityksessä. Riippumattomien tutkijoiden mukaan paussi on kestänyt huomattavasti pidempään.

Joka tapauksessa – edes IPCC ei osaa selitää hiilidioksidin ja lämpötilakehityksen puuttuvaa yhteyttä. Oikeiden tutkijoiden mielestä ”If you can’t explain the ’pause’, you can’t explain the cause…” eli ”jos et osaa selittää paussia, et osaa selittää syytä…”.

Pelastus 15 000 000 000 000 dollarilla

Ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka antaa. Ja annettavaan vielä tarvitaan, sillä Yhdysvaltojen varapresidentti Al Gore haluaisi teollisuusvaltioiden maksavan päästöoikeuksistaan ensin 50 $ tonnilta ja myöhemmin hinta kaksinkertaistuisi. 15 biljoonan dollarin uhrauksilla saataisiin ilman lämpötila laskemaan vuoteen 2100 mennessä noin 0,1 astetta.

Suomalaisten veronmaksajien kannattaa seurata nyt valppaasti edustajiensa puuhia, sillä suomalaiskansalliseen tapaan edustajamme haluavat aina olla ensimmäisten joukossa, ”luokan parhaita” – siitä ovat todisteena mm. maksamamme ilmastorahastosuoritukset. Nekin maksetaan lastemme maksettaviksi lankeavilla lainoilla.

Suomalainen poliitikko hyväuskoinen

Suomen eduskunnassa taistelu ”ilmastonmuutosta” vastaan jatkuu edelleen miljardien eurojen voimin. Kasvien hyvinvoinnin kannalta tärkeän hiilidioksidin päästöjä pyritään vähentämään mm. miljardien tuotantotuilla, rankaisemalla ajoneuvojen kierrättäjiä, kiusaamalla yrittäjiä ja lähettämällä satoja miljoonia erilaisiin ilmastohankkeisiin. Kotimaassa erilaiset bio-hankkeet nielevät miljoonia, vaikka niiden kannattavuudesta ei ole mitään takuita – toinen niitä yhdistävä tekijä ovat projektin vetäjien lähipiirissä pörräävät poliitikot tai heidän läheisensä.

Mutta mitenkä tähän on tultu? Selitys on sama kuin mikä laittoi ”tienaamaan” Kreikan lainoilla ja ”poistamaan työttömyyttä” elintasosiirtolaisilla. Sitä vikaa ei voi poistaa muuten kuin henkilöt vaihtamalla – etenkään jos muistaa mitä kirjailija Mark Twain sanoi: ”on helpompi huijata kuin saada huijattua uskomaan, että hän on tullut huijatuksi”.

Osallistu keskusteluun!


36 kommenttia
Kysymys Mikolle
#1

Mikä on koulutuksesi ja missä monitieteellisessä yhteisössö toimit ? Minusta kyse on liian monimutkaisesta vyyhdestä toisiinsa liittyviä asioita normi-ihmisille, saatikka edes yksittäisille tutkijoille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Oikeassa olet, että kysymys on monimutkaisesta vyyhdestä toisiinsa liittyviä asioita. Sama pätee politiikkaan, mutta sillä erolla, että ilmastoasioissa monia suureita voidaan mitata ja tutkia tieteellisistä lähtökohdista. Sama voitaisiin tehdä myös rajoittamattoman haittamaahanmuuton hyödyistä, jos haluttaisiin.

Kiinostuin ilmastoasioista noin kymmenkunta vuotta sitten, kun mm. varapresidentti Al Gore kertoi lasteni opiskelukaupungin Lontoon jäävän nousevan merenpinnan alle. Muutaman tuhannen tunnin perehtymisen jälkeen olen entisestäänkin vakuuttuneempi, että ihmisperäiseen ilmastonmuutokseen uskovat ovat väärässä. Samaa mieltä ovat esimerkiksi Oregonin vetoomuksen http://www.petitionproject.org/ allekirjoittajat.

Sokea usko asiantuntijoina esiintyviin tahoihin ei ole aina perusteltua, ja kannattaa myös itse uhrata hetki faktojen tarkistamseen ja valita sen jälkeen puolensa. Näillä linkeillä pääset alkuun:

http://ilmastofoorumi.fi/

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Heikki Nuutinen
Hämmentynyt
#15

Arvoisa toimittaja. Olen käynyt mainitsemillasi sivuilla ja todennut niiden perustelut ja lähteet epäluotettaviksi. Tämä sinunkin kannattaisi tsekata:
https://ilmastotieto.wordpress.com

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

weg
Iloinen
#4

Perussuomalaisilla on oikea ote tämän päivän politiikkaan, kuten ilmastopolitiikkaankin. Ääniä tulossa seuraavissa vaaleissa. Otan osaa ilmastokeskusteluun.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gew
Iloinen
#5

Hienoa, että Perusuomalaiset ovat ottaneet järjen käteen ja oikaisevat järjetöntä ilmastonmuutos keskustelua. Yksi vihervasemmiston lämpenemisen argumenteista on ollut Itämerialueen jäiden katoaminen, joka ei johdu suoranaisesta ilmastonmuutoksesta, kaikkea muuta. Meriliikenteen lisäys on alueella jättimäinen, sadan vuoden takaisesta moni tuhat kertaiseksi, nimen omaan talviliikenne. Isojen laivojen jatkuva liikenne aiheuttaa rannikoille saakka ulottuvaa aallokkoa, eikä kriittinen talvijäätikkö saa edes riitettä aikaiseksi. Ydinvoimaloiden lauhdevedet ovat uutta, kuten taajamien vedenpuhdistamoiden kasvavat lämpimät vedet pulppuavat mm. Helsingin edustalla, estäen riitteen synnyn. vedenpuhdistamoita on lisääntynyt koko rannikon pituudelta. Laivojen aallokko ja voimakkaasti lisääntynyt liikenne estää lopullisesti jään synnyn ja aallokko etenee jopa satojen kilometrejä vuorokaudessa. Kaikella tällä on myös vaikutus rannikoiden ilmastoon, kumpuava lämmin vesi jatkaa lämpimiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gew
Iloinen
#6

Maapallon pohjoisen alueen avaruudellinen napa säilyttää sijaintinsa, vain alueet pohjoisessa vaihtavat jatkuvasti paikkaansa auringon suhteen. Sahara kulkeutuu vielä noin 2900 vuotta kohden etelää, jonka jälkeen alue alkaa nousta keskisen Euroopan suuntaan, päätyen sinne noin 13 000 vuoden kuluttua. Kaikki on seurausta maapallon prekessioliikkeestä. Tällä hetkellä pohjoinen merialue osoittaa kestä kohden aurinkoa, ja se on syypää jäätiköiden heikkenemiseen magneettisen navan imuroidessa saman aikaisesti hirvittäviä määriä auringosta saapuvia suuriaenergisia hiukkasia, sähkövirroiksi muutettuna miljardeja ampeereita. Maapallon asennon muutos ei ole vähäistä, aste/72 vuotta. Sen sijaan maapallon magneettikenttä heikkenee järkyttävällä nopeudella, peräti noin 15% viimeisten 150 vuoden aikana. Sillä on oikeasti merkitystä kasvavan säteilyn määrään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gew
Iloinen
#7

Maapallon systeemit ovat todella moninaisia. Pohjois-Amerikan manner siirtyy kohden etelää, kiertyen hitaasti länteen, kuten on tehnyt viimeksi noin 183 miljoonaa vuotta sitten. Jäänteet tuosta löytyy Hawaijin tulivuorijonosta Aleuteille saakka. Palautuminen pohjoiseen jätti jälkeensä vain eroosiosta koostuvia sedimenttejä. Tällä hetkellä tuo jättimanner syö ahneesti Tyynemeren laattaa, ja supertulivuori saa tarvitsemaansa ravintoa. Alaskanlahti tuleekin olemaan todennäköisesti seuraava maapallon historian suurimman joukkotuhon näyttämö, jossa tähtenä esiintyy todennäköisesti yksi maapallon historian suurimmista supertulivuorista ja sen purkauksesta. Anchoragen ja lähialueiden päivittäiset maanjäristykset ovat vahva merkki tulevasta suuresta tapahtumasta. Nämä mittavat mantereiden tapahtumat sisältävät siis myös runsaasti mantereiden eroosiota, joka nostaa jatkuvasti merenpintaa, ei siis hiilidioksidilla mitään tekemistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gew
Hämmentynyt
#8

Sen verran jäi mainitsematta, mikäli tuo supertulivuori herää jälleen, se heittää jopa tuhat kuutiokilometriä massaa taivaalle, ja aiheuttaa jääkauden, ja tuhka peittää suuren osan masapallon pinta-alasta, kasvu pysähtyy vuosiksi. Näin myös valta-osa maapallon väestöstä menehtyy kylmään ja nälkään. Moisen tapahtuman seurauksena jäätiköt kasvavat vauhdilla, merenpinta laskee vain tuhannessa vuodessa jopa sata metriä, ja nykyisetkään ydinvoimalat yltävät tuskin lauhdeveteen. Kyse on siis suurimmista joukkotuhoista maapallon historian, ja hiilidioksidin olemassa ololla ei ole merkitystä, kasvua kun ei ole. Olkaamme siis tyytyväisiä nykyiseen kasvihuoneilmiöömme, ilman sitä olisi jääkausi, ja vihervasemmiston toivoma vähäväkinen kolhoosi päiväntasaajalla

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gew
Utelias
#9

En tiedä, kuka on laittanut emävalheen Suomen hiilidioksidi osuudesta maailman koko hiilidioksidi päästöistä (0,1%), mutta kun sitä verrataan vaikka pelkästään Kiinan rikkidioksidi päästöihin, kyse on 1/33 495 osaa (0,2/6699), eli Suomen osuus on teoriassa ja käytännössä pyöreä nolla.

Kyse on siis suhteista, ei tonneista hiilidioksidia, joka kuluu Suomen osalta jo aluskasvillisuuden kasvuun (voidaan laskea karikkeen määrä neliölle ja kertoa se kasvupinta-alalla).

Se mitä ei Suomessa ymmärretä, hiili karkaa myös maan sisään välttämättömän sienirihmaston ylläpitoon, joka sulattaakseen tarvitsee siihen rikkiä, josta varsinkin eteläisessä Suomessa on jo valtava pula kasvun kannalta.

Samaa rataa menee myös hiilidioksidin osuudet, ei tulta ilman fossiilisia. Tämän vuoksi olisikin hyvä tietää, kuka on laskenut moisen Suomen hiilidioksidi osuuden, joka on absoluuttisen täyttä roskaa. Vielä kauempana on totuus, kun huomioidaan esim. Intian ym. hiilidioksidi päästöt.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gew
Iloinen
#10

Hiilidioksidin lisäyksestä, ihminen on tosiaan osaltaan syyllinen hiilidioksidin kasvuun, mutta sen vaikutuksesta ilmastonmuutokseen on tietävissä piireissä monia eri mielipiteitä.

Tällä hetkellä hiilidioksidi on suurelta osin Etelä-Amerikan sademetsissä alle 380 ppm. Asiaan kuitenkin vaikuttaa osin kasvillisuuden tuhoaminen, kuten Euroopassa ehkä miljoona neliökilometriä viimeisten sadan vuoden aikana.

Hiilidioksidi vuolla ei ole siis osoitetta kasvukaudella. Sama tauti leviää ympäri maapallon. Hiilidioksidin vähentäminen ei siis ole ratkaisu, vaan kasvikunnan tilan palautus.

Hiilinieluja on runsaasti, jokavuotinen noin 34 miljardia tonnia ilmakehään hiilidioksidia olisi ilman niitä 340 miljardia tonnia kymmenessä vuodessa, ja kahdessa kymmenessä vuodessa lähes koko nykyisen hiilen pitoisuus, eli noin 750 miljardia tonnia.

Meret ovat suurin hiilinielu, kuten se tuottaa eniten happea, joten mantereet voi kalvaa asuin- ja viljelykelvottomiksi, mikäli äly loppuu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gew
Utelias
#11

Vaikka asia ei enää kiinnosta ketään, ilmastonmuutos on liki vaalien aihe, on lisättävä; jääkausi Skandinavian alueella johtuu maapallon prekessioliikkeestä, ja esim. Sahara sijaitsee noin vuonna 18 000 keskisen Euroopan alueella, varsin hyvin metsittyneenä, ilman armeijan apua, josko ihminen on silloin asiaa todistelemassa.

Vastaavasti esim. Suomi sijaitsee samaan aikaan varsin pohjoisessa, Helsinki Huippuvuorten pohjoispuolella, eli kylmää on. Tällainen on prekessio, se on pohjoisen pallonpuoliskon myötäpäinvään toimivaa hyrräliikettä, jossa maantieteellinen akselinpää tekee kiertoliikettä ympyräisellä liikkeellä.

Vielä noin 2900 vuotta kiertoliike vie Suomea kohden eteläisiä leveysasteita, jolloin Helsinki käy nykykartalle sijoitettuna noin Espanjan aurinkorannikon leveydellä, kuten sen jälkeen myös Grönlannin eteläinen kärki. Jääkauden alkupiste on siinä, kun Siperia mantereisena kiertyy nykykartalla yli maantieteellisen navan, eli peittää kylmyyspisteen jäämerialueella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

??
Hämmentynyt
#12

Anteeksi mitä ihmettä? Ilmasto laskisi sadassa vuodessa 1200 astetta. Se on mahdotonta, sillä se laskisi alle absoluuttisen nollapisteen.?? Älkää sekoittako kahta täysin eri asiaa ilmasto ja sää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gew
Utelias
#13

Juuri näin, ilmastoa ja säitä ei pidä sekoittaa keskenään. Suomessa pilvisyys mm. suojaa pakkasilta, kun kuvilla korkeapainealueilla, vaikka Etelämantereella on varsin kylmää, tällä hetkellä 90% mantereen alueesta on yli 32-35 asteen pakkasella.

Kaiken kaikkiaan Australian lämpimät eivät johdu hiilidioksidin määrästä, samat pitoisuudet, kuin pohjoisella pallonpuoliskolla, vaikka päästölähteet mitattu ja huomioitu. Valtaosan mantereesta ilmakehän on jopa puhtaampaa, kuin pohjoisen pallonpuoliskon ilmakehä, ja silti on kuumaa, vuorokauden ajasta riippuen.

Päivisin lämpötilat nousevat korkealle, ja johtuu magneettikentän harventumisesta. Pohjoinen magneettinen napa siirtyy nopeasti kohden Siperiaa, mutta näin kiertyy myös magneettinen etelänapa lähes kohden Autsralian alueita. Kaikkiaan systeemissä on paljon tuntematonta, miten magneettinen kenttä oikeasti syntyy, ja miten se muodostaa optimaalisen magneettikentän. Nämä ei ratkea lasten hyväksikäytöllä ilmastokokouksissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Heikki Nuutinen
Hämmentynyt
#14

Persujen asenne ilmastonmuutokseen on looginen sen suhteen, mikä heidän asenne on muihinkin asioihin. Valitaan asennetta tukevia lausuntoja, eikä pohdita vaihtoehtoja rakentavasti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pohjolan ilmasto rajussa kylmenemismoodissa
#16

Asenne ilmastonmuutokseen ei muuta ilmaston luonnollista käyttäytymistä. Maapallon sisemmän ytimen liike tai jatkuva asennon muutos on heikentänyt dynamon tehoa prekessioliikkeen aiheuttaman momentin laukeamisen seurauksena noin1800-1900 luvun vaiheilla. Tällä hetkellä tilanne on rauhoittumassa, mistä merkkinä on Tyynenmeren tulirenkaan aaltoileva maanjäristysten harveneminen. M-kentän voimistuminen on tekemässä pohjoisesta toista maapallon kylmyyspistettä, jossa kylmät korkeapaineet yleistyvät, ja joka myös tekee pohjoisen ilmastosta nykyistä huomattavasti kylmempää, eli ilmasto on rajussa kylmenemisvaiheessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hiilidioksidi erot eivät selitä käytännössä mitään
#17

Juuri näin, maapallon magneettikentän vahvistuminen jäähdyttää erityisesti pohjoisen pallonpuoliskon ilmastoa. Termosfääriin ja alempiinkin kerroksiin iskeytyvät aurinkotuulen hiukkaset törmäilevät kaasukehän atomeihin, joista muodostuva lämpösäteily pääsee vapaasti pohjoisen pallonpuoliskon napaonkaloon, josta seuraa matalapaineita, josta on seurauksena mm. pohjoisen Euroopan lämpöjä. Pitkän kaamoksen Etelämanner on sen sijaan kylmä läpi vuoden, vaikkakin siellä on samat hiilidioksidi arvot, kuin pohjoisnapaseudullakin. eli hiilidioksidilla ei ole merkitystä. Etelämantereella lämpötilat ovat luokkaa miinus 60 C astetta, kun pohjoisella napa-alueella ollaan noin miinus 10 C asteen luokassa. Jopa Etelämantereen merijäätkin ovat kasvaneet tällä hetkellä noin 75-78% mantereen pinta-alasta. Hiilidioksidi erot ovat noin 10 ppm napojen välillä, joka johtuu etelän valtamerien jättimäisistä hiilinieluista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pena
Tyytyväinen
#18

Olen 10 vuotta seurannut ilmastokeskustelua ja kun on tilastomatematiikan peruskoulutus, niin yritän vähän vääntää rautalangasta: jätetään tunteilu pois. Kerätään säähavainto-asemien saatavissa olevat tosiasiat sekä jääkairauksista saatavat tuhansien vuosien data ja syötetään ne tehokkaan läppärin aikasarja-analyysi sovellukseen ja kas se löytää ilmaston lämpötilan muutoksiin sopivat peruskäyrät: noin 200 vuoden välein on kylmä kausi ja juuri ennen sitä on lyhyt lämmin kausi. Itse asiassa on kolme päällekkäistä: isojen jääkausien jakso pikkujääkausien jakso ja 11 vuoden aurinkopilkkujen jakso. Tää on matematiikkaa eikä tunnetta ja mielipiteitä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Historialliset hiilidioksidioksidipitoisuudet hölyn pölyä
#19

Varmaankin hyvä toimenpide, ja noista jääkairauksista ja niiden hiilidioksidihuokosista hieman totuuksia, jään sisältämä hiilidioksidi laimenee jäätiköiden sisältämään veteen, joten jääkairaukset ovat näin ns. saastuneet jo satoja vuosia sitten. Samoin joka vuotiset leväsolut ottavat vedestä hiilen niin kauan, kuin jään läpi kuultaa valo, joten sekin vähä hiilidioksidista laimenee kasvisoluiksi, eli epäpuhtauksiksi jään sisällä. Tämän päivän ilmakehän hiilidioksidi on siis huomattavasti tarkempi pitoisuus, kuin joku epämääräisen vuosisadan tai useamman takainen näyte. Hiilidioksidipitoisuudet muutoinkin vanhenee lentävien itiöiden ottaman hiilidioksidin vuoksi, joten nykyistä hiilidioksidipitoisuutta ilmakehässä ei voida verrata historiallisiin pitoisuuksiin, eli näytteet vuosisataisista pitoisuuksista ovat tieteellisesti täyttä hölyn pölyä. Sen sijaan vaikka puuston historiallisia kasvuja voidaan seurata, mutta niitä ei voida suoraan muuttaa kaasukehän pitoisuudeksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pohjola nyt täsmälleen lämpöhuipussa
#20

Juuri näin, Etelämantereen jääkausi leviää jo Afrikkaan. Nollaraja lämpötiloissa kulkee jo leveydellä 23 S Etelä-Afrikan alueella. Atlantin puolella valtamerialueella nollaraja lämpötiloissa kulkee noin 50 S leveydellä, kun Etelämantereen lähialueilla pakkaset merijäätiköillä on luokkaa yli 40 C astetta. Eteläisen pallonpuoliskon jääkausi tuntuu monesta oudolta, mutta toimii täsmälleen perihelikiertymän aiheuttaman jääkausiteorian mukaan, johon Albert Einstein laati matemaattisen kaavan, havainnoidessaan Merkuriuksen kiertorataa. Tuosta lyhyesti, Etelämantereen kaamosaika on nyt pisimmillään kiertoradalla, ja sama muodostaa myös ajan kuluttua pohjoisen pallonpuoliskon raskaamman jääkauden, joka johtuu laajemmasta manneralueista Etelämantereeseen verrattuna.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Suomalainen ilmasto- ns. tiede on jysähtänyt paikalleen, hiilidioksidiin. Kuitenkin, on paljon asioita, joiden ymmärtäminen vaatii runsaasti opiskelua, mutta myös korkeatasoista älykyyttä. Esim. geoidit voivat vaihdella alueittain maapallolla, ja nekin liikkuvat, herättäen huomiota vaikka Malediiveilla, jossa geoidinen monttu, kun suurin geoidinen kohouma on Islannin lähistöllä, ja suurin geoidinen monttu Intian eteläpuolella. Maan muoto muuttuu koko ajan, ja vaihtelut maan massakeskipisteestä on suuria. Malediivit ovatkin nauttineet geoideista, mutta aika alkaa olla ohi. Maapallon luonnolliset muutokset olisi tunnettava, ennen kuin istuu Greenpeacen tietämättömyyden kelkkaan. Virheelliset päätelmät tulevat kalliiksi suomalaisille, joilla ei muutoinkaan nykyisen joutavan hiilidioksiditeorian pohjalta ole mitään mahdollisuutta muuttaa maapallolla edes asenteita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Elämme jatkuvassa ilmastonmuutoksessa, joka ei siis pysähdy koskaan, tai siihen saakka, kunnes se muuttuu harvenevaksi kaasukehäksi, jota ei kukaan ole enää tunnistamassa ilmastoksi. Pelko ilmastonmuutosta vastaan on pelkoa yleensäkin kaikkea muutosta vastaan, täysin luonnollinen pelko, joka voi olla pelkoa vaikka uuteen työpaikkaan menossa tai lentopelkoa jne. Ilmastonmuutos on kuitenkin pysyvä ilmiö, johon on suhtauduttava rauhallisesti ja siitä on mieluummin kerrottava avoimesti, kuin että sillä aiheutetaan pelkoa, joka ei hyödytä ketään. Tähän mennessä yksikään ilmastonmuutoksesta pauhaava ei ole kyennyt esittämään faktoja ihmisen aiheuttamasta ilmastomuutoksesta, ei siis lämpenemisestä eikä merenpinnan noususta ym., hiilidioksidi ei ole silmin nähtävää eikä savuavaa, joka on todellisuudessa vettä. Rikin jatkuva väheneminen johtaa lievään lämmönnousuun, ja paikallisia lämpöpiikkejä muodostuu lähinnä asutuskeskuksiin ja lentoasemille jne. joiden lämmöistä ei ole laajemmin harmia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Perinteisen lämmönmittauspisteet ovat jääneet asutuskeskuksien sisään ja on ns. kaupunkilämpöjä. Toisaalla esim. Neuvostoliiton aikaiset Siperian mittauspisteistä suuri osa on poistettu, ja tilalle on otettu ns. harkintaa, joka ei tietenkään ole vertailukelpoista vanhempaan mittaushistoriaan nähden. Tilanne todellisuudessa on se, että vuodenajat vierivät eteenpäin, talvipäivän seisaus kuten muutkin myöhentyvät, joka johtuu maapallon perihelikiertymästä kiertoradalla. Ei ole ainoatakaan todellista ja vedenpitävää todistetta ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä. Yksi vihreiden muka painava todiste on merenpinnan nousu, jossa kyse on isostasian aiheuttamasta ylemmän vaipan massasiirtymän aiheuttamasta merenpohjan verikaalisesta liikkeestä, joka näyttää merenpinnan nousulta, siis pohja laskee. Suurten valliriuttojen korallien ongelmista, siinä merenpinnan luonnollinen em. mainituista syistä johtuva nousu on jo hitaampaa, kuin korallien kasvu, eli koralli kasvaa tuhoonsa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Juuri näin, kevyemmät valtamerenpohjat ovat isostasialle otollinen alue, koska mantereet ovat varsin painavia ja niissä on siksi momenttia, etenkin niissä, joiden vuoristot nousevat korkealle. Järeimmät mantereilla sijaitsevat tulivuoret ovatkin lähes ikivuoria, kun keskelle valtamerta kehittyneet tai kasvaneet tulivuoret syntyvät, romahtavat ja uutta muodostuu jatkuvasti tilalle pluumin päälle, esim. Hawaiin toimivat tulivuoret ovat vain osa tuosta pitkästä merenpohjan vuoriketjusta. Se mitä ei oikein tunnuta ymmärrettävän, että tuosta isostasiasta johtuu myös merenrannikkolinjojen laskua, josta saa sellaisen kuvan, että nimen omaan merenpinta on nousussa. No siltä se näyttää, mutta vain näyttää. Esim. New Yorkin edustalla Atlantilla merenpohja laskee jatkuvasti (noin 50 mm/vuosi), ei siis vain oletusta, ja vastaavasti merenpohja nousee vastavuoroisesti pohjoisilla alueilla, joka tuntuu jatkuvina merenpohjan maanjäristyksinä, joista kartta, mm. Kanadan saaristossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ihmiskunta ei ole pelkästään tyhmä, vaan äärimmäisen tyhmä
#25

Liikenteen hiilidioksidipäästöt ovat aktivistien hampaissa, ja aivan turhaan. Polttomoottoreissa bensiinilitran polttamisessa muodostuu noin litran verran vettä, ja todellisuudessa tuo litra vettä absorboi tuon muodostuneen hiilidioksidin, eli se sitoutuu veteen ja laskeutuu pääasiassa välittömästi maaperään ilmaa raskaampana, sekä vesi, että siihen sitoutunut hiilidioksidi. Molemmat noista ovat ilmaa raskaampaa. Luonto on näin varmistanut, että hiilidioksidi pyrkii kohden kasvillisuutta, ei missään tapauksessa ole osa maapallon ilmakehän lämmitysjärjestelmää, joksi sitä nyt sairaasti kuvitellaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Polttaminen, myös kivihiili tasapainottaa mantereiden vesitaloutta.
#26

Näin on, kun poltetaan vaikka tonni kivihiiltä autiomaassa, siitä muodostuu tonni vettä, joka on suoraan sopivaa kasvikunnan käyttöön, ja kasteluvedet mukana, näin karkeasti. Tuossa on huomattava, että kivihiilessä on hiilivetyjä, jossa kemiallisessa reaktiossa happi yhtyy vetyyn, ja hiili tulee kylkiäisenä, joka pakettina on kasville täysin sopiva, ja jossa kasvi tuottaa sitä happea, kun sillä on vettä käytettävissä. Kivihiilenpoltto pitää maapallon elämää yllä, sille ei voi mitään. Ongelma ihmiskunnalle on liiallinen väestön kasvu, ja siihen vähenevä hiilenpoltto kuivaa kaivot ja alentaa pohjavesistön.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Juuri näin, vain palamisen, eli vedyn yhtyminen ilmakehän happeen ilmakehän vaikutuksessa vähentää kuivuutta. Palaminen siis on elinehto kuivuuden torjunnassa. Myös matalapaineet lisäävät ilmankosteutta ja sateisuutta, kun korkeapaineet vähentävät sateisuutta, eli haihtumista. Sillä on sitten kokonaan toinen mekanismi, ja johtuu auringon suorista vaikutuksista ja hiukkaspurkauksista, josta suihkuvirtausten reittimuutokset jne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Kahvin hinta mukamas nousee ilmaston lämpenemisen seurauksena, todistaa ilmastohihhulit. Tiede, jota tehdään myös satelliittien avulla, todistaa kuitenkin muuta. Eteläisen Amerikan yllä vaikuttaa erittäin heikko magneettikentän alue, joka on jo todettu anomaliaksi, erittäin laajalla alueen yllä satelliittien äärimmäinen vikatiheys aiheuttaa jo se, että herkimmät laitteet satelliiteista on sammutettava alueen ylilennossa, otsoniaukko on valtava. Kyse on maapallon magneettikentän heikkenemisestä, jossa maapallon ytimissä tapahtuu jotain kummallista, asennon muutos. Tuo heikentää luonnollisesti sekä geomagnetismia ja aktiivikenttää, tai on multipolinen. Joutava jauhaminen hiilidioksidista pitäisi lopettaa, maailmalla Suomen kiihkoilulle jo nauretaan, Suomi on menettämässä uskottavuutensa. Ytimen asennon muutokselle on luonnolliset selitykset ja seuraukset tunnetaan, Suomessa asiasta ei saa puhua. Suomessa elää vanha DDR on vain sosialistinen totuus. Kiihko demarismi, vihreät ja kok.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Suomi on siinä mielessä hieman alikehittynyt maa, että hiilidioksidista ja erityisesti kivihiilestä koetetaan päästä eroon hintaan millä hyvänsä. Kivihiili on kuitenkin muutakin kuin kivi vihreiden hampaissa, jos Suomessa edes yritettäisiin ajatella eteen päin, jossa kaikki toiminta tähtäisi sekä ravinnon että hapen tuotantoon ja tietysti myös energian tuotannon kehittämiseen, niin meillä olisi paljon tarjottavaa maailmalle. Kun perustetaan kivihiilivoimala, sen yhteyteen on syytä kehittää myös kasvihuonemaailma, johon hyvällä tekniikalla prosessoitu puhdas hiilidioksidi ohjataan, monta kärpästä yhdellä iskulla, muistaen sen tosiasian, että vain kivihiili riittää useiksi sadoiksi vuosiksi. Tuo ei kuitenkaan estä muiden energioiden kehittämistä, joka on täysin luonnollista missä tahansa maailmassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Hiilivoimaloiden yhteyteen voisi perustaa vaikka puun taimien tuotantoa ravinnon tuotannon lisäksi, jos hiilen sisältämät epäpuhtaudet ovat haitallisia. Tuo mahdollistaa nopeamman taimituotannon ja puun käyttöä voi laajentaa. Kivihiilen sisältämät hivenaineet edistävät puun kasvua. Näin kivihiilen avulla on mahdollista lisätä maapallon puuston määrää helposti jopa kymmenillä prosenteilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

seksimaster69
Tyytyväinen
#31

vitun homot haistakaa paska

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sanna Marin
#36

hiljaa

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

pirkkajoleius
#37

Asiaa

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

pirkkajoleius
#32

olen liisa 35 vuotias ja olen kiimainen etsin runkku pano seuraa
asun3km päässä
Likkaa klinkistäni’

nopeasti haluan munaasi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

seksimaster69
Tyytyväinen
#33

anna rahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Olen suuri faninne ja haluan liittyä sotaanne inhimillisyyttä ja oikeuksia vastaa
+

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ISÄNMAA
Tyytyväinen
#35

ÄÄNI Persuille. OI SUOMI ON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000