Perussuomalaiset

Mikko Hamunen

Jääkausikin on ilmastonmuutos

Lapsien kehittymiselle satujen kuuleminen on vain hyväksi, mutta päättäjiemme retkahtaminen ilmastosatujen maailmaan on jo nyt maksanut veronmaksajille miljardeja, ja piikki on edelleen auki. Ilmasto muuttuu ja on aina muuttunut – valitsemalla sopiva tarkastelujakso voidaan yhtä perustellusti todistella meidän kulkevan kohden kylmempää tai lämpimämpää tulevaisuutta. Viimeiset 150 vuotta olemme toipuneet pienen jääkauden aikaisesta kylmästä jaksosta. Valitsemalla aikaväli sopivasti voidaan todistaa mitä halutaan. Olemme toipumassa pienestä jääkaudesta, mutta tulevaisuus voi olla myös kylmempi.

Ilmastopelottelijat esittävät mielellään yksittäiset sääilmiöt ilmastonmuutoksen enteenä – 1970-luvulla peloteltiin jääkaudella, nyt kauhua luodaan ihmisen aiheuttamalla maapallon lämpiämisellä (CAGW). Ilmastopuijarin tuntee siitä, että hän kertoo lämpimän sään todistavan ihmisen toimien tuhoavan maapallon, mutta pakkasen pauke toukokuussa on vain ihmisperäisen lämpiämisen aiheuttama sään ääri-ilmiö. Toukokuinen lumimyrsky on vain sääilmiö. Vain ilmastohuijarit kutsuvat säätä ilmastoksi.

Lämpötila romahti huhtikuussa

Maapallon keskilämpötila laski viime kuussa noin 0,5 astetta. Pohjoisella pallonpuoliskolla lämpötila laski kuukauden aikana jopa yhden asteen verran, mikä sadassa vuodessa tekisi 1200 astetta! Se on yli 200 kertaisesti mitä ilmastopelottelijat sanovat lämpötilan nousevan vastaavana aikana. Ilmastopelottelijoiden oppien mukaan lämpötilan ei kuitenkaan pitäisi laskea, sillä hiilidioksidin (CO2) määrä jatkaa nousuaan, ja juuri sillä ilmastorahastajat perustelevat hiilidioksidin haitallisuutta.

Kysymyksessä on kuitenkin normaali ilmiö, vaikka ilmastohuijarit toista väittävätkin. Yksi heidää pääväittämistään on, että vuosina 2006-2016 tapahtunut lämpötilan nousu olisi jotekin poikkeuksellinen ja seurausta hiilidioksidista. Miksi siis olemme valmiita maksamaan tyhjästä? Viimeksi viime viikolla Alaskan Fairbanksissa edustajamme vaatimalla vaativat Pariisin ilmastosopimuksen tukemista. Korkean koulutuksen maana profiloitunut Suomi voisi näyttää esimerkkiä muulle maailmalle ja vaatia tieteellistä näyttöä ihmisten osuudesta maapallon lämpiämiseen, sillä siitähän tässä on kysymys, eikä mistään ilmastonmuutoksesta. Ilmasto on muuttunut aina ja tulee muuttumaan – sitä ikävää tosiasiaa vain pyritään hämärtämään termillä ilmastonmuutos, jota aikaisemmin kutsuttiin ihmisperäiseksi maapallon lämpiämiseksi (CAGW).

Liioittelemalla hiilidioksidin osuutta Vihreät saivat Oras Tynkkysen johdolla myös muun eduskunnan hurahtamaan hiilidioksidiuskoon. Apuna käytettiin esimerkiksi myöhemmin väärennetyksi todettua ”jääkiekkomaila eli hockey schtick” -mallia, josta oli häivytetty pois epämiellyttävä totuus eli historian lämpimät ja kylmät jaksot, ja siten saatiin lämpötila seuraamaan hiilidioksidin määrän noususa. Lämpötilan nopeat vaihtelut eivät ole kuitenkaan poikkeuksellisia, ja asia todistettu mm. NASA:n tekemässä analyysissä: 

https://youtu.be/5u2EWJP87YU

Hiilidioksidi ei ole syyllinen

Teollisuusvaltioiden köyhdyttämistä perustellaan mm. niiden tuottaman hiilidioksidin vahingollisuudella. Tieteestä ei kuitenkaan löydy asialle perustetta: ensinnäkään hiilidioksidi ei ole vaarallista, eikä selvää näyttöä sen yhteydestä lämpötilakehitykseen ole. Molemmat väitteet ovat hiilidioksidirahastuksen peruspilareja. Miksi siis suostumme maksaan tyhjästä? Myös hallitusten välisen ilmastopaneelin IPCC:n asiantuntijat ovat myöntäneet tauon olemassaolon: 

http://www.ipcc.ch/pdf/assessment-report/ar5/wg1/WG1AR5_Chapter09_FINAL.pdf

Työryhmä 5 eli tuoreimman raportin sivulla 769 olevassa laatikossa 9.2. myönnetään 15 vuoden paussi lämpötilakehityksessä. Riippumattomien tutkijoiden mukaan paussi on kestänyt huomattavasti pidempään.

Joka tapauksessa – edes IPCC ei osaa selitää hiilidioksidin ja lämpötilakehityksen puuttuvaa yhteyttä. Oikeiden tutkijoiden mielestä ”If you can’t explain the ’pause’, you can’t explain the cause…” eli ”jos et osaa selittää paussia, et osaa selittää syytä…”.

Pelastus 15 000 000 000 000 dollarilla

Ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka antaa. Ja annettavaan vielä tarvitaan, sillä Yhdysvaltojen varapresidentti Al Gore haluaisi teollisuusvaltioiden maksavan päästöoikeuksistaan ensin 50 $ tonnilta ja myöhemmin hinta kaksinkertaistuisi. 15 biljoonan dollarin uhrauksilla saataisiin ilman lämpötila laskemaan vuoteen 2100 mennessä noin 0,1 astetta.

Suomalaisten veronmaksajien kannattaa seurata nyt valppaasti edustajiensa puuhia, sillä suomalaiskansalliseen tapaan edustajamme haluavat aina olla ensimmäisten joukossa, ”luokan parhaita” – siitä ovat todisteena mm. maksamamme ilmastorahastosuoritukset. Nekin maksetaan lastemme maksettaviksi lankeavilla lainoilla.

Suomalainen poliitikko hyväuskoinen

Suomen eduskunnassa taistelu ”ilmastonmuutosta” vastaan jatkuu edelleen miljardien eurojen voimin. Kasvien hyvinvoinnin kannalta tärkeän hiilidioksidin päästöjä pyritään vähentämään mm. miljardien tuotantotuilla, rankaisemalla ajoneuvojen kierrättäjiä, kiusaamalla yrittäjiä ja lähettämällä satoja miljoonia erilaisiin ilmastohankkeisiin. Kotimaassa erilaiset bio-hankkeet nielevät miljoonia, vaikka niiden kannattavuudesta ei ole mitään takuita – toinen niitä yhdistävä tekijä ovat projektin vetäjien lähipiirissä pörräävät poliitikot tai heidän läheisensä.

Mutta mitenkä tähän on tultu? Selitys on sama kuin mikä laittoi ”tienaamaan” Kreikan lainoilla ja ”poistamaan työttömyyttä” elintasosiirtolaisilla. Sitä vikaa ei voi poistaa muuten kuin henkilöt vaihtamalla – etenkään jos muistaa mitä kirjailija Mark Twain sanoi: ”on helpompi huijata kuin saada huijattua uskomaan, että hän on tullut huijatuksi”.

Osallistu keskusteluun!


57 kommenttia
Kysymys Mikolle
#1

Mikä on koulutuksesi ja missä monitieteellisessä yhteisössö toimit ? Minusta kyse on liian monimutkaisesta vyyhdestä toisiinsa liittyviä asioita normi-ihmisille, saatikka edes yksittäisille tutkijoille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

Oikeassa olet, että kysymys on monimutkaisesta vyyhdestä toisiinsa liittyviä asioita. Sama pätee politiikkaan, mutta sillä erolla, että ilmastoasioissa monia suureita voidaan mitata ja tutkia tieteellisistä lähtökohdista. Sama voitaisiin tehdä myös rajoittamattoman haittamaahanmuuton hyödyistä, jos haluttaisiin.

Kiinostuin ilmastoasioista noin kymmenkunta vuotta sitten, kun mm. varapresidentti Al Gore kertoi lasteni opiskelukaupungin Lontoon jäävän nousevan merenpinnan alle. Muutaman tuhannen tunnin perehtymisen jälkeen olen entisestäänkin vakuuttuneempi, että ihmisperäiseen ilmastonmuutokseen uskovat ovat väärässä. Samaa mieltä ovat esimerkiksi Oregonin vetoomuksen http://www.petitionproject.org/ allekirjoittajat.

Sokea usko asiantuntijoina esiintyviin tahoihin ei ole aina perusteltua, ja kannattaa myös itse uhrata hetki faktojen tarkistamseen ja valita sen jälkeen puolensa. Näillä linkeillä pääset alkuun:

http://ilmastofoorumi.fi/

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Heikki Nuutinen
Hämmentynyt
#10

Arvoisa toimittaja. Olen käynyt mainitsemillasi sivuilla ja todennut niiden perustelut ja lähteet epäluotettaviksi. Tämä sinunkin kannattaisi tsekata:
https://ilmastotieto.wordpress.com

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

weg
Iloinen
#2

Perussuomalaisilla on oikea ote tämän päivän politiikkaan, kuten ilmastopolitiikkaankin. Ääniä tulossa seuraavissa vaaleissa. Otan osaa ilmastokeskusteluun.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hiilidioksidilla ei merkitystä lämpötiloihin
#8

Näin on, Intian kuivuudesta pauhataan, mutta on kuitenkin pääasiassa itse aiheutettua. Intian noin 70 hiilikaivosta palaa valtoimenaan, yksi on palanut jo vuodesta 1916 saakka. Lisäksi myös suuri osa kaatopaikoista palaa, ja lisäksi syksyiset kaskeamiset. Ongelma tässä on siinä, että ilmaan päässeet hiilipartikkelit ottavat vesimolekyylin ilmakehästä absorptiokykynsä avulla. Tämä on se mekanismi, joka kuivaa ilmaston. Australiassa on todettu vanhin hiilikaivospalo jopa 6000:n vuoden vanhaksi. Kaskeaminen Intiassa viljapelloilla tapahtuu yleensä kaupunkien reunamilla, joka tekee asutuskeskukset sietämättömän savuisiksi. Läntisessä Intiassa on tällä hetkellä jokseenkin samat hiilidioksidiarvot, kuin Euroopassa, kuten myös lämpötilatkin, kun Itäinen Intia noin 30 C asteen lämpötilassa, mutta hiilidioksidi talvisen Euroopan arvoissa. Hiilidioksidilla ei ole mitään yhteyttä lämpötilojen kanssa. Keskisessä Ranskassa hiilidioksidi on noin 411 ppm ja lämpötila tällä hetkellä noin 26 C astetta

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Malediiveja on pidetty ilmastokiimaisten malliesimerkkinä merenpinnan noususta. Jos nämä ns. kiimaiset viitsisivät edes vähän opiskella muutakin, kuin Greenpeacen propagandaa, niin ymmärtäisivät asian oikean laidan; merenpinta ei ole nousemassa, eikä jäätiköt Etelämantereella sulamassa. Malediivien painuminen mereen johtuu yksinkertaisesti mannerlaattojen liikkeistä, jossa Intian laatta on liikkeessä kohden Euraasian laattaa, konvergentti liike. Tuossa tapahtuu myös ylemmän vaipan massaliikkeen aiheuttamaan vajoamaa Malediivien alueella, myös laajemminkin. Vihreät voisivat tutustua isostasiaan, toimii hyvin ajatuksen selventäjänä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Ylen ja muukin media ovat alkaneet syyttelemään korallituhojen aiheuttajaksi ilmaston lämpenemistä, kahdella asteella, lähteestä riippuen. Tuo ei tietenkään ole saman tasoinen ympäri maapallon, tai koralleja sisältävillä alueilla, vaan usein atollien, eli tulivuorijonojen alueilla voi olla täysin terveitäkin alueita, kuten syvyys ratkaisee ja säteilyn määrä. Atollit ovat muinaisten romahtaneiden tulivuorten rinteitä, joilla korallit ovat aikoinaan kasvaneet, ja myös yleensä lämpimämpiä alustoja, jossa pari astetta ympäristöä lämpimämpi tila on täysin luonnollista geologisista syistä. Muita syitä lämpötilan nousuun on samentumat merivedessä, joka voi olla peräisin jokisuistojen tuomista maa-aineksesta, joka estää säteilyn aiheuttaman lämmön hajaantumista syvempään veteen. Jokivesien samentuma on peräisin metsien käytöstä jokialueella, eli ihmisen aiheuttamaa, mutta ei ilmaston lämpenemistä. Ohuen merenpohjan alueilla vedet voivat pohjan seudulla on jopa 50 C asteen lämpöisiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Koralleillakin elinkaarensa.
#13

Suurta valliriuttaa rasittaa useita suuria jokia, jotka tuomat laajoilta maatalousalueilta sakkaa korallien vaivaksi, kuten myös sameus nostaa meriveden lämpötilaa. Normaali puhdas merivesi päästää säteilyn jopa 60 metrin syvyydelle, eli matalan veden korallialueet lämpenevät kriittisillä asteilla, jota korallien levät eivät siedä, kuten sakka levien päälle heikentää korallien levien yhteyttämistä. Korallit kasvavat vertikaalisesti muutoinkin nopeammin, mitä merenpinta jääkauden jälkeisenä aikana on kohonnut ja tällä hetkellä kohoaa, joten merivirtaukset eivät viilennä korallien toimintaa, kuten pintaa kohden kasvaneet korallit ovat myrskyjenkin vaikutuspiirissä. Historian saatossa kuiville on jäänyt miljoonia riuttoja, elinkaarensa kullakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Vuodesta 1750 lämpötilat ovat nousseet noin 1,3 C astetta, siis pienestä jääkaudesta. olipa mukava vertaus, juuri pieni jääkausi. Jos pieni jääkausi jatkuisi edelleen, lämpötilat olisivat pienen jääkauden tasolla, ja vihreillä ei olisi tarinan juurta, ehkä joku toinen aihe, miten saada maapallo takaisin kivikaudelle. Todellisuudessa energian kulutus olisi vastaavasti nykyistä huomattavasti korkeampi mm. lämmityksen vuoksi, olisiko vaikka öljy jo loppu, tai maakaasu. Olisiko koko ihmiskunta jo menehtynyt ravinnon puutteeseen, tappoihan katovuodet runsaasti ihmisiä nälkään, tai olisiko sodat ja sairauden vieneet enemmän ihmisiä? Linkolan kuuluisat toiveet oli, että maapallon väestön määrä olisi saatava vähenemään, vaikka väkivaltaa käyttäen, varmaan kättelisi mielellään Putinia ja vaikka Hitleriä, riittäisi, kun toteuttaa vihreiden perimmäistä unelmaa, maapallo säästyy, kun ihmisen poistetaan. Korona osoitti selvästi, että luonto pysäyttää ylikansoittumisen aikanaan, ei huolta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gew
Iloinen
#3

Hienoa, että Perusuomalaiset ovat ottaneet järjen käteen ja oikaisevat järjetöntä ilmastonmuutos keskustelua. Yksi vihervasemmiston lämpenemisen argumenteista on ollut Itämerialueen jäiden katoaminen, joka ei johdu suoranaisesta ilmastonmuutoksesta, kaikkea muuta. Meriliikenteen lisäys on alueella jättimäinen, sadan vuoden takaisesta moni tuhat kertaiseksi, nimen omaan talviliikenne. Isojen laivojen jatkuva liikenne aiheuttaa rannikoille saakka ulottuvaa aallokkoa, eikä kriittinen talvijäätikkö saa edes riitettä aikaiseksi. Ydinvoimaloiden lauhdevedet ovat uutta, kuten taajamien vedenpuhdistamoiden kasvavat lämpimät vedet pulppuavat mm. Helsingin edustalla, estäen riitteen synnyn. vedenpuhdistamoita on lisääntynyt koko rannikon pituudelta. Laivojen aallokko ja voimakkaasti lisääntynyt liikenne estää lopullisesti jään synnyn ja aallokko etenee jopa satojen kilometrejä vuorokaudessa. Kaikella tällä on myös vaikutus rannikoiden ilmastoon, kumpuava lämmin vesi jatkaa lämpimiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gew
Iloinen
#4

Maapallon pohjoisen alueen avaruudellinen napa säilyttää sijaintinsa, vain alueet pohjoisessa vaihtavat jatkuvasti paikkaansa auringon suhteen. Sahara kulkeutuu vielä noin 2900 vuotta kohden etelää, jonka jälkeen alue alkaa nousta keskisen Euroopan suuntaan, päätyen sinne noin 13 000 vuoden kuluttua. Kaikki on seurausta maapallon prekessioliikkeestä. Tällä hetkellä pohjoinen merialue osoittaa kestä kohden aurinkoa, ja se on syypää jäätiköiden heikkenemiseen magneettisen navan imuroidessa saman aikaisesti hirvittäviä määriä auringosta saapuvia suuriaenergisia hiukkasia, sähkövirroiksi muutettuna miljardeja ampeereita. Maapallon asennon muutos ei ole vähäistä, aste/72 vuotta. Sen sijaan maapallon magneettikenttä heikkenee järkyttävällä nopeudella, peräti noin 15% viimeisten 150 vuoden aikana. Sillä on oikeasti merkitystä kasvavan säteilyn määrään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gew
Iloinen
#5

Maapallon systeemit ovat todella moninaisia. Pohjois-Amerikan manner siirtyy kohden etelää, kiertyen hitaasti länteen, kuten on tehnyt viimeksi noin 183 miljoonaa vuotta sitten. Jäänteet tuosta löytyy Hawaijin tulivuorijonosta Aleuteille saakka. Palautuminen pohjoiseen jätti jälkeensä vain eroosiosta koostuvia sedimenttejä. Tällä hetkellä tuo jättimanner syö ahneesti Tyynemeren laattaa, ja supertulivuori saa tarvitsemaansa ravintoa. Alaskanlahti tuleekin olemaan todennäköisesti seuraava maapallon historian suurimman joukkotuhon näyttämö, jossa tähtenä esiintyy todennäköisesti yksi maapallon historian suurimmista supertulivuorista ja sen purkauksesta. Anchoragen ja lähialueiden päivittäiset maanjäristykset ovat vahva merkki tulevasta suuresta tapahtumasta. Nämä mittavat mantereiden tapahtumat sisältävät siis myös runsaasti mantereiden eroosiota, joka nostaa jatkuvasti merenpintaa, ei siis hiilidioksidilla mitään tekemistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gew
Hämmentynyt
#7

Sen verran jäi mainitsematta, mikäli tuo supertulivuori herää jälleen, se heittää jopa tuhat kuutiokilometriä massaa taivaalle, ja aiheuttaa jääkauden, ja tuhka peittää suuren osan masapallon pinta-alasta, kasvu pysähtyy vuosiksi. Näin myös valta-osa maapallon väestöstä menehtyy kylmään ja nälkään. Moisen tapahtuman seurauksena jäätiköt kasvavat vauhdilla, merenpinta laskee vain tuhannessa vuodessa jopa sata metriä, ja nykyisetkään ydinvoimalat yltävät tuskin lauhdeveteen. Kyse on siis suurimmista joukkotuhoista maapallon historian, ja hiilidioksidin olemassa ololla ei ole merkitystä, kasvua kun ei ole. Olkaamme siis tyytyväisiä nykyiseen kasvihuoneilmiöömme, ilman sitä olisi jääkausi, ja vihervasemmiston toivoma vähäväkinen kolhoosi päiväntasaajalla

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000