Perussuomalaiset

Matti Heikkilä

Onnellisempia Hyvinkääläisiä!

2 kommenttia

Hyvinkääläiset arvuuttivat itsensä 41. parhaimmaksi kaupungiksi asua vuonna 2016 tehdyssä kyselyssä.

Kuntarating(tm):ssä kysytään asukkailta mielipidettä omasta asuinpaikastaan:

“Millä todennnäköisyydellä suositellisi Hyvinkäätä asuinpaikaksi sukulaisille tai ystäville asteikolla 0-10, jossa 0 erittäin epätodennäköistä ja 10 erittäin todennäköistä?” Näistä lukuarvoista johdetaan Kuntarating arvosana.

https://twitter.com/tukkamatti/status/811501857407377410

Artikkeli

Tärkeintä ei tässä ole se, millä sijalla ollaan vaan, että vuonna 2016 tehdyssä tutkimuksessa hyvä tasainen trendi romahti. Mitä tapahtui?

Hyvinkää on ollut pitkään top asuinpaikkoja. 

Koetin googlata, miten kaupungin johto ja päättäjistö ovat tähän reagoineet. En löytänyt artikkeleita, keskusteluita tai muuta reagointia.

Muutos oli merkittävä.

Joten joudun kysymään sitä näin blogin kautta? Mikä muuttui? Mitä tapahtui? Miksi yhtäkkiä Hyvinkääläisten oman asuinalueen arvostus väheni?

Muutettiinko kunnan strategiaa asukkailta saadun palautteen mukaan? Onko nykyinen demokratialla päätetty valtuusto vain määrätietoisesti ajanut hyvinkääläiset ahtaalle? Voitaisiiinko Hyvinkäätä johtaa asukkaiden mielipiteiden mukaan?

Alkuvuodesta 2017 tuo kysely tehdään uudestaan. Kyselyssä on myös mahdollisuus yksityiskohtaisempaan tutkimukseen, jossa tulevat ilmi ne asiat, mitkä hämmästyttää tai ilahduttaa hyvinkääläisiä. Siitä voi sitten vetästä ”pelikirjaan”, mitä korjataan ja mitä ylläpidetään?

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Mietityttää
Utelias
#1

Kyselyyn vastaajien määrä kiinnostaisi lähinnä. Tutkimuksena varmasti tehokas, mutta pelkät numerot ei kerro mitään tässä kohtaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

(Vesa-)Matti Heikkilä Diplomi-insinööri
Tyytyväinen
#2

Pitää paikkansa – itselläni on vain tiedot, mitä saa yksityisenä henkilönä.

Tähän liittyy virhemarginaali.
Muutos on kuitenkin hurja – tippuminen top 10. suosituimpien joukosta häntäpäähän on merkittävä.

http://www.epsi-finland.org
”Tutkimus on osa pohjois-eurooppalaista EPSI Rating – ohjelmaa, josta vastaa EPSI Research Center. Norstat Finland haastatteli 6.501Suomessa asuvaa 18–79-vuotiasta henkilöä 25.8.-27.11.2015. Tutkimustuloksissa mukana
ovat kunnat, joista on saatu vähintään 25 vastausta. Indeksi tuotetaan asteikolla 0 – 100, jossa 75 on hyvä taso. Virhemarginaalit ovat yleisesti noin +/- 3 indeksipistettä, suurimpien kaupunkien ja valtakunnallisten tulosten osalta +/- 1 indeksipistettä. Tilastollinen merkitsevyystaso on 95 %.”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000