Perussuomalaiset

Matti Heikkilä

Kunnallinen kylpylä - peruspalveluako?

Hyvinkäällä ollaan rakentamassa kylpylähotellikompleksia. Kaupunki on mukana hankkeessa ja esittää, että kaupunki alkaa tuottamaan kylpyläpalveluita – saunamaailmaa ja puuhamaata 50 metrisineen liukumäkineen. Onkohan nyt jollain kuntalaki jäänyt lukematta – kaupungin tehtävä on tuottaa peruspalveluita ja tehdä se taloudellisesti kannattavasti.

Uimahallit kunnissa on yleensä perusteltu, että se tuottaa terveempää kuntalaista ja säästöt näkyy sosiaali- ja terveysmenoissa. Nykyäänkin Hyvinkään uimalassa on niin kuntoilijoita, ikäihmisten kuntouttavaa jumppaa, kilpauintia, uppopalloa ja rentouttavat vesihieronta laitteet. Mielestäni uimalassa käydessäni en ole pahasti ollut ruuhkassa, vaikka en ihan ole innostunut vesijuoksijoiden valtaamista radoista – on kuulemma erittäin hyvä kuntouttavaa liikuntaa ja sopii hyvin kaikenikäisille.

Nyt en tajua. Miksi kaupungilla on halu lähteä tuottamaan palvelua, mikä hyvin nopeasti kyseenalaistettaisiin? Voiko kaupunki tuottaa kylpyläliiketoimintaa, joka pitäisi hoitua yksityisten puolesta? Julkinen ei saa tuottaa kylpylä-bisnekseen kilpailua rajoittavia tekijöitä – eihän kaupungit tuota elokuvateatteri palveluitakaan enää. Markkinat tuottaa niille, jotka tätä sirkushuvia haluavat. Ihmettelen Kokoomus-johtoisen kaupungin hallituksen esittävän, että Hyvinkää lähtee kylpylä-bisnekseen, koska koko-ajan koetetaan jopa peruspalveluja yksityistettävän valinnan vapauden nimissä. Onko takana suhmurointia? Parin vuoden päästä kylpylä “huomataan” tuottavan tappiota kaupungille ja hanke sen yksityistämisestä alkaa. Näin kaupunkilaiset ovat rakentaneet kylpylän ja yllätys myyntihinnalla ei kompensoidu panokset.

Mielenkiintoiseksi tämä politiikka menee, kun SDP:n edustajat teknisessä lautakunnassa ensin puolsivat Henri Perälahden (PS) esitystä pöydälle jättöön ja sitten kokous taon jälkeen demareilla ei ollut enää mielipidettä vaan äänestivät tyhjää – ei mielipidettäkö vai suhmurointia kokoomuksen kanssa?

Joku tolkku käteen, mikä on peruspalvelua ja mikä kaupallista toimintaa.

Kun taas toisessa suunnassa Monitoimihalli, joka palvelee lukiolaisten liikuntahallina, vuokrattaisiin yksityiseltä toimijalta. Kovin on kummaa tämä politiikka. Peruspalvelut ostetaan yksityisiltä ja aletaan tuottamaan riskibisnestä verorahoilla? Jos tuo neljä miljoona laitettaisiin kunnalliseen monitoimihalliin, niin verorahat eivät menisi kiinteistösijoittajille, jotka eivät halua osallistua kylpylän rakentamiseen, vaan keräävät kermat hotelliasiakkaista. Ei ymmärrä logiikkaa.

Uimala ei tuota vaan tekee vuosittain tappiota (en saanut tietoa oikeasta summasta)€, se on panostus terveyteen liikuntapaikkana. Nuorempi Kokko twiittasi ”Sveitsin uimalan peruskorjaus vaihe 2 toteutettava kokonaisuudessaan. Korjatut, hienot tilat. Liikunta, käyttö, tulot kasvavat.”- niin kenen tulot kasvavat?

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Hämmentynyt
#1

Ihan normaalia vassarisossujen verorahojen törsäystoimintaa itsensä ja kaveripiirin hyväksi.
Täytyykin seurata ko. tilannetta tarkemmin tästä eteenpäin.
Tulee olemaan mielenkiintoista luettavaa, kun saa käsiinsä ko. projektin tarve- ja hankitasuunnitelmat luettavaksi!
Ja arvatenkin jos laitos verorahoituksen avustuksella pystytetään, niin sote-kohelluksessa se tullaan viimeistään myymään halvalla/toisin sanoen lovuttamaan lähes ilmaiseksi jollekin kaverin firmalle.

Eniten ihmetyttää, että yhä vieläkin vain jotkut valopäät syytävät kansalaisten verorahoja ykstyisfirmojen toiminta-alan bisnekseen.

Onko tässäkin pohjalla se ikävä totuus, että kun on joskus saanut hyvää, niin nyt on sen saamansa hyvän maksun aika! Lasku tosin nyt ujutetaan tällä pelillä veromaksajien käteen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000