Perussuomalaiset

Matti Heikkilä

Työtä nuorille osaajille Hyvinkäälle!

Tarvitsemme Nörtilandian(tm) Hyvinkäälle.

Tulevaisuuden osaajat työskentelevät lähinnä tietojenkäsittelyn puolella. Enemmissä määrin Suomessa on työtä, joka vaatii ongelmaratkaisukykyä suorittamisen sijaan. Automatisointi ym. ajaa.

Kuten kaikki tiedämme, on kuntataloudelle tärkeää, että nettoveronmaksajien osuus on hyvä.
Hyvinkäällä ei ole vielä kauhean paha tilanne niin sanotussa huoltosuhteessa tai ikäpyramidissa, kuin veroprosenttimme näyttää.

Riskinä on, että jatkamalla samanlaista politiikkaa kaavoituksessa, elinkeinopolitiikassa, ympäristöpolitiikassa sekä sosiaalihuoltopolitiikassa, Hyvinkäällä menetetään tilaisuus muuttaa huoltosuhderiskiä.
Muna-kana ilmiö: Nuoria osaajia houkuttelee työpaikat, jotka tarjoavat töitä. Ja menestyvät yritykset siirtyvät sinne, missä nuoria osaajia on.

Pitänee muistuttaa kaikkia ”vetovoima”-hömppä-vaalilupausten antajia, että n. 2500 uutta hyvinkääläistä tulee joka vuosi ja 2500 hyvinkääläistä muuttaa pois. Noin 5% vaihtuu asukkaiden kotikunta vuosittain.
Tilastoista en löytänyt paluumuuttajien määrää, mutta esim. touko- ja elokuu ovat kotikuntien vaihtoaikoja. Opiskelut ja kesätyöt.

Tilastot eivät kerro, että muuttamisen syynä ovat olleet esim. kesällä torille pystytettävä tivoli, kunnan käyttämä kalliimpi vihreäsähkö, sateenkaariliputus kaupungintalolla, museo tai squashallien määrä.

Tilastot ja tutkimukset kertovat, että muuttamiseen vaikuttaa seuraavat asiat: työpaikka, opiskelu ja rakkaus.
Kuten varmasti kaikki tiedämme, että suuremmalle osalle ihmisistä ei ole mahdollista valita, missä kunnassa työpaikka on, missä haluaa opiskella tai mistä päin se rakkaus leimahtaa. Mutta voimme edes auttaa politiikalla, onko meillä tarjota työpaikkaa osaajille.

Miksi puhun nuorista osaajista? Osaajat ovat, niitä joiden palkat ovat sen kokoisia, että ”joutuvat” nettoveronmaksajaksi. Kysymys kuuluukin:”on Hyvinkää heille se paikka, johon tulevat opiskeluiden jälkeen töihin?” ”Ja kenties rakkauden hedelmillekin mukava asuinalue?”

Näkemykseni mukaan (en pysty todistamaan on tulevaisuuden tutkimus hömppää sekä evoluutioteoriaa) ihminen etsii helppoutta ja itselleen vapaa-aikaa. Nuorempana jaksaa vielä rahanperässä työmatkailla. Perheellisenä alkaa arvostaa aikaa perheen kanssa, ja vanhempana toivoo olevansa velaton ja aikaa taas matkailla.

Jotta siis voimme tarjota nuorille osaajille mahdollisuuksia valita, Hyvinkään tulee romuttaa meidän nykyinen Kehitysstrategia, joka tukee lähinnä kiinteistösijoittajien nopeaa hyötyä ikäihmisten palvelutaloasuntojen rakentamisesta kohti ajatusta, että miten houkuttelemme nuorille osaajille työpaikkoja.

Etätyö mullistaa jo tällä hetkellä nuorten osaajien työmahdollisuuksia ja valinta mahdollisuuksia. Ei tarvitse aamuisin raahautua ruuhkamaksujen ja ruuhkabussien uhriksi vaivautuakseen konttorille päätteen ääreen pitämään nettipalavereita.

Nörttilandia(tm) on tähän ratkaisu:

Pitää löytää tilat, jossa pienet ja keskisuuret yritykset voi työllistää nuoria osaajia. Nykyiset tilat, joita ”nuorille” pk-yrityksille tarjotaan, ovat masentavia. Yrityshautomo toiminta on masentavaa. Syynä tähän näen, että näiden kaupungin sisaryhtiöiden hallituksissa puuttuu näkemyksiä ja kyseisten puljujen johtokin on tyytyväinen status quonsa. Strategiat elinkeinoelämässä eivät ole yhtenäisiä varmistamaan nuorten osaajien työllistämistä Hyvinkäällä.
Nörttilandia(tm) on nuorten osaajien se työllistävien yritysten virtuaalinen sekä fyysinen kohtaamispaikka Hyvinkäällä.
Kaksi isoa asiaa, joilla tämä asia voidaan muuttaa, ovat: uusi kaupunginjohtaja ja uusi ymmärtävämpi valtuusto -> siitä syntyy mahdollisuus Nörttilandialle(tm). Kummatkin on tällä hetkellä päätettävissä, mutta uskotaanko nykyisen valtuuston löytävän meille sellaisen kaupunginjohtajan, joka ei ole toinen jalka haudassa, kiinteistösijoittajien käsikassara tai rakentamassa Hyvinkäästä halpatyövoima hubia helsinkiläisille?

Tulevaisuuden tekijät – PerusSuomalaiset

Onnellisempia Hyvinkääläisiä – Matti Heikkilä PS

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000