Perussuomalaiset

Tatu Tyni

Raaseporin missio ja visio

2 kommenttia

Julkaistu Etelä-Uusimaassa 11.2.2018

Missio vastaa kysymyksiin, miksi olemme olemassa ja mikä oikeuttaa olemassaolomme? Tietenkin mission määrittävät päättäjät ja kansalaiset, mutta annan omasta henkilökohtaisesta näkökulmasta esimerkin mahdollisesta Raaseporin missiosta.

Raasepori on paikka missä lapset, nuoret, aikuiset ja vanhukset kohtaavat. Samoin kohtaaminen tapahtuu satoja vuosia vanhojen perinteiden, luonnon sekä historian kanssa. Tästä syntyy omanlaista työllisyyttä sekä uusia keksintöjä. Hyvinvoinnin keskus, joka vahvan historian ja nykypäivän ymmärryksen voimin tähtää vahvasti tulevaisuuteen.

Visio tarkoittaa tulevaisuuden kuvausta, eli miten nämä asiat konkretisoituvat. Se voisi mennä näin: Raaseporissa on voimassa ympärivuotinen kulttuurillinen matkailu, joka digitalisaatiota hyödyntäen mahdollistaa globaalin liiketoiminnan alueen yrittäjille. Kilpaillaan suoraan Lapin matkailun kanssa. Alueen kyläkoulut ja ainutlaatuinen luonto houkuttelevat korkeasti koulutettuja asukkaita, sillä 2020-luvulla etätyöt vain lisääntyvät. Vanhukset, aikuiset, nuoret ja lapset toimivat ydinperheen ajatuksella tuoden apua ja näkökulmia kullekin tarpeen mukaan.

Raaseporissa on aloitettu ainutlaatuinen digitalisaation ammatillinen koulutus suoraan alueen ja sen yrittäjien tarpeisiin. Korkeakoulutetut alueelle muuttavat asukkaat luovat uudenlaista yrityskulttuuria hyödyntäen juuri Raaseporin ainutlaatuisuutta. Raasepori on yksi johtavista pohjoismaisista luontomatkailun kohteista.

Strategia on tapa miten visio toteutetaan. Hyvä on olla useamman vuosikymmenen strategia ja sitten lyhyt neljän vuoden strategia. Tilanteiden muuttuessa strategioita pystyy päivittämään lennosta ilman, että ne muuttavat missiota ja visiota.

On tärkeä olla selkeä missio ja visio, sillä ne luovat päättäjille loistavat työkalut tiukoissa päätöksissä ja ongelmatilanteissa. Strategiat ilman missiota ja visiota ovat kuin huonekalujen siirtely huoneesta toiseen – päällisin puolin näyttää asiat muuttuvan, mutta oikeasti mikään ei muutu.

Lähtekäämme yhteisvoimin Raaseporin missiota ja visiota luomaan. Sitten varsinaiset strategiat ovatkin helppo tehdä.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
vaikea yhtälö
#1

Mistä Raasepori tunnetaan:
– siellä on paljon susia/ oisko jonkinlainen susien suojelualue?
– siellä on kielipoliittisin perustein ylläpidetty varuskunta/negat.asia
– suomenkielisiä kohdellaan kaltoin/tällainen mielikuva on yleinen
– liikenneyhteydet on huonot/on pakko olla oma auto
– Fiskars on tunnettu alue/ kulttuurikeidas
– Tammisaari/ hiljaiselon kaupunki
– Karjaa/ joitain kouluja/ hiljaiseloa

Kun kyseessä on muuttotappiokunta, niin siinä saa aika hartiavoimin keksiä visioita ja stretegioita, jotta saa kunnan kasvu-uralle.
Mikä se missio tosiaan vois olla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Onko tullut palautetta paikallisilta asukkailta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000