Perussuomalaiset

Matti Heikkilä

Onnellisempia Hyvinkääläisiä 2

Uudet tutkimustulokset ovat tulleet. Hyvinkään osalta pohjanoteeraus on ohi.

Nyt Hyvinkää on sijalla 20. suositelluimmista asuinpaikoista.

Matkaa takaisin TOP 10:n on vielä – olen valmis tekemään töitä sen puolesta.

Asukkaana sinä voit auttaa kahdella tavalla: avoimesti kertomalla missä mättää ja äänestämällä minut valtuustoon.

Screenshot 2017-04-02 14.39.15

Kirjoitin aikaisemmin viime vuoden lopulla aiheesta https://blogit.perussuomalaiset.fi/matti-heikkil/onnellisempia-hyvinkaalaisia/

Koetin herätellä nykyisiä valtuutettuja. Utelin heiltä: ”mitä on tapahtunut?”. Harva heistä edes noteerasi ajatuksen, että jollain kyselyllä olisi merkitystä. Voi myös johtua, että noteeraukset oli vähäisiä, koska harva nykyisistä valtuutetuista jaksaa sosiaalisessa mediassa keskustella hyvinkääläisiä koskevista asioista (toki nyt vaalien alla ollaan huolissaan).

Muutama aktiivinen kansalainen kyseli tulosten tilastolla merkitystä – kyllä tämä on otanta tutkimus ja siinä on virhemarginaalit.

Pitäisikö Hyvinkään olla aktiivisempi kuntalaisten kuulija?

Kysyä useammalta, kysyä useammin, kysyä vielä kysymys:”miksi suosittelet tai et suosittele Hyvinkäätä tutuillesi?” Vastauksesi ovat kullan arvoisia.

Kyselyn teko ei maksa paljoa, jos se teetetään halvemmalla puljulla kuin EPSI.

Valitettavasti nykyisen valtuuston kokoonpano tuntuu ”sulle-mulle”-politiikalta, joka edistää joidenkin asukkaiden tyytyväisyyttä, mutta on lisännyt enemmän tyytymättömiä tämän mittarin valossa. Onko kyseessä näiden isompien puolueiden kähmyilyt vai tietämättömyys siitä, mitä kuntalaiset tarvii? Vai miksi päätökset ovat vieneet Hyvinkäältä TOP10 paikan – sitä kannattaa miettiä. Onko virkamiesten tekemät esitykset lautakuntien, kunnanhallituksen ja valtuuston tarkastelun jälkeen harhalaukauksia? Kuitenkin joitakin muutosesityksiä hylätään ja joitakin hyväksytään. Sen takia uskon, että valtuustoryhmät kyllä ymmärtävät, mitä mikin esitys vaikuttaa asukkaisiin.

Onko näiden isoimpien puolueiden näkemys hyvästä huomisesta: ”kuhan omat äänestäjät/intressiryhmät ovat tyytyväisiä – ei kaikki”? Se näkyy näissä tuloksissa, jossa ei mitata tietyn porukan innostusta kaupunkiin vaan lasketaan kokonaistulos. Onhan se hienoa, että Hyvinkäätä usea suosittelee, mutta erittäin huolestuttavaa on, jos myös usea ei suosittele.

Nykyisen valtuuston politiikka on luonut mallin, jossa Hyvinkäätä suosittelevien asukkaiden määrä on joko laskenut tai Hyvinkäätä dissaavien määrä on noussut. Siis, ennen Hyvinkää oli TOP 10:ssä ja sinne on mentävä takaisin – sellaisia päätöksiä on tehtävä. Emme voi jatkaa pienen porukan suosimista vaan on otettava kaikkien etu huomioon.

Tässä vaiheessa joku lukijoista kysyy mistä rahat? Kysymys ”Millä todennäköisyydellä suosittelisit Hyvinkäätä ystäville ja sukulaisille?” ottaa huomioon myös budjetin. Jos veroprosentti nousee, se saattaa todellakin laskea suosittelun todennäköisyyttä. On siis kyse, mihin rahat laitetaan – mitä niillä tehdään?

Itselleni on tullut selkeä käsitys sosiaalista mediaa seuratessa, missä mättää. (Ainakin pintaraapaisu)

1. Kaupungin reagointi asukkaiden huutoihin on hidasta.

Esimerkkinä uimalan maksusysteemin muutos – hidasta oli päätöksen peruminen järkeväksi.

2. Valtuusto kulkee laput silmillä

Esim. kaupunkilaisten huudot epäoikeuden mukaisista päätöksistä erityisopetustarpeista.

3. Kodinhoito mättää

4. Perheiden valinnan vapaus määrätä lapsensa kasvatuksesta

Esim. Hyvinkäälisän poisto

5. Ulkoistaminen ei toimi

Esim. Hyvinkään vuokra-asuntojen epämääräiset laskutukset vuokrasuhteen lopussa – laskutetaan siivouksia, jotka sitten asukkaan reklamaation jälkeen perutaan(?)

Tuossa lyhyt mutta mielestäni kovin tärkeä lista asioista, joita tulisi tarkastella ja katsoa mikä niiden juuri syy on.

Itse pelkään 1 ja 2 kohdalla syyn löytyvän virkamiesjohdon osaamattomuudesta tai ymmärtämisestä, että he ovat veronmaksajia palvelevia henkilöitä.

Mutta en lähde näihin parannuskeinoja keksimään – asiat pitää tutkia faktapohjaisesti ja löytää todelliset syyt. Voihan syy olla, että valtuuston enemmistö, Kokkarit ja Demarit, haluavat kurittaa asukkaita. Valtuusto on kuitenkin vastuussa.

Oheinen mittari siis tulisi ottaa tarkoin haltuun, kun ruvetaan väsäämään uutta kaupunki strategiaa.

Onko riittävä huomio kuntalaisten onnellisuudessa vai mennäänkö edelleen yksityisten ihmisten rahallisten etujen mukaan?

Matti Heikkilä #148

#asukastyytyväisyys

Screenshot 2017-03-20 11.24.49

Linkki tutkimukseen http://www.epsi-finland.org/report/kuntarating-2016/

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000