Perussuomalaiset

Maria Asunta

Nälkäisten vatsat eivät tuulivoimasta täyty

Käytiin metsässä, paistettiin nuotiolla makkarat metsälammen rannassa. Voiko mikään yhdistää suomalaisia enemmän kuin korpiemme kuiske ja vedet, rannat rakkaimmat?

Tätä kirjoittaessani kaakeliuunissa palaa rutikuivaa koivua, eikä siinä ole mitään uutta: polttopuita olen kantanut lapsesta asti. Samalla luen Hesarista juttua hiilipolitiikasta ja mietin, milloin polttopuun hinta lähtee holtittomaan nousukiitoon muun energian tavoin.

Ihan HS-jutun lopussa todetaan: ”Suomen ilmastotavoitteen kannalta tilanne on vakava.” Tämä on jutun ydin. Suomen tilanteessa ei nimittäin ole mitään järin yllättävää tai vakavaa globaalissa mittakaavassa. Vakavuus liittyy lähinnä omiin tavoitteisiin. Ongelma poistuu, kunhan Suomen ylikunnianhimoinen tavoite määritellään uudelleen ja tehdään kuten muissa maissa, esimerkiksi Ruotsissa, ja siirretään tavoite vaikkapa vuoteen 2050.

Realistinen aikataulu olisi osoitus maltillisuudesta ja joustavuudesta. Realismi tekisi lopun nykyhallituksen fanaattisen jyrkästä ilmastopolitiikasta, jossa Suomen prioriteettina on lähinnä hyvesignalointi ”maailman mallioppilaana”.

Realismi olisi kestävää talouden, maatalouden ja teollisuuden toimintakyvyn kannalta, ja myös inhimillistä kansalaisten ostovoiman ja hyvinvoinnin varmistamiseksi. Ei nimittäin ole oikein, että asiansa monin osin mallikkaasti hoitanut pieni Suomi kantaa kohtuuttoman taloudellisen taakan ilmastotoimista globaalisti. EU on jo kiristänyt kontrolliaan elpymisvälineineen, FitFor55-ilmastopaketteineen ja metsien ennallistamisasetuksineen.

Välillä tuntuu kuin maa- ja metsätalouttamme heikentävät EU-asetukset olisivat aneita, joihin Suomi suostuu vapautuakseen olettamastaan ”ilmastosyntisyydestä”. Ilmastotoimien suhteettomuudesta kiinnostuneita kehotan katsomaan kansanedustaja, DI Lulu Ranteen ja tutkimusjohtaja Juho Rahkosen haastattelun tästä linkistä.

– Nollahiilipolitiikka johtaa köyhyyskatastrofiin –

Nollahiilipolitiikka on pyrkimys, jota pitäisi läpivalaista nykyistä enemmän. MTV Uutiset kirjoitti maineikkaasta tanskalaistutkijasta, jonka mukaan nollahiilipolitiikka johtaa köyhyyskatastrofiin eikä edistä ilmastonsuojelua. Tutkijan mukaan vihreän siirtymän kiirehtimisellä on rajuja seurauksia, sillä vihreän siirtymän kustannukset kasaantuvat ennen kaikkea maailman köyhimpien niskaan.

Rautalangasta: rikkailla on varaa hankkia kalliimpaa energiaa, mutta jos köyhät joutuvat niin tekemään, pahimmillaan he kuolevat nälkään ja parhaimmillaankin joutuvat turvautumaan entistä saastuttavampiin energiamuotoihin, tipahtaessaan samalla äärimmäiseen köyhyyteen.

Aliravittu, alikoulutettu ja minimitason mahdollisuuksilla kirottu ihminen ei ajattele hiilineutraalia maailmaa.

Nälkäisten vatsat eivät tuulivoimalla täyty.

Mikä sitten reseptiksi?

Ehdotus: Sinivalkoinen Siirtymä.

– Sinivalkoinen siirtymä takaa turvan –

Kun puhutaan turvallisuudesta, puhutaan hyvin moniulotteisesta todellisuudesta. Energiaitsenäisyys on turvallisuuspolitiikan ytimessä. Omavarainen, huoltovarma Suomi on pohja itsenäiselle, turvalliselle Suomelle.

Suomalainen teollisuus on osa kestävää turvallisuuspolitiikkaa. Perussuomalaiset sanovatkin, että suomalainen tehtaanpiippu on ympäristöteko. Mitä lähempänä, sen parempi. Eli mitä enemmän tuotamme lähellä, sitä enemmän pääsemme irtaantumaan vaikkapa Kiinasta. 

Kasvu ja tuottavuus edellyttää viisasta energia-, vero- ja koulutuspolitiikka. Tarvitaan osaamisen vahvistamista, tuottavaa työtä, yrittäjyyttä, luovuutta, investointeja, innovaatioita. Peruskoulun uudistusvimmassa Pisa-tulokset ovat romahtaneet ja Virokin pyyhkäisi Suomen ohi. Osaaminen ja koulutus onkin saatava notkosta nousuun Suomessa. Tarvitsemme vahvoja äidinkielen, matematiikan, fysiikan ja kemian taitajia.

Sinivalkoisessa siirtymässä kansallinen etu on kaiken ytimessä. ”Oma kansa ensin””-ajattelu on viisautta ja kaiken perusta. Sinivalkoinen siirtymä on sitä, että suomalaisella on varaa ostaa jääkaappiinsa kotimaista vihreää. Meillä ei ole enää varaa menettää maatiloja konkurssille. Emme toivo 1990-laman toisintoa.

– Viisas ympäristöpolitiikka ei lisää ahdistusta vaan poistaa sitä –

Kävin lukion, jossa painotettiin kestävää kehitystä ja tulevaisuuden tutkimusta. Ruoveden lukio taisi olla maan ensimmäinen kestävän kehityksen lukio. Kävimme Sirpa Pietikäisen ja tunnettujen tulevaisuuden tutkijoiden luennolla. Tiesin teininä 1990-luvulla, mikä on Rooman Klubi ja millainen raportti on ”Kasvun rajat”. Toisin kuin nykyään, tuolloin puhuttiin hallitsemattomasta väestönkasvusta ympäristöongelmien juurisyynä. Nykyään YK arvioi, ettei ylikansoitus ole ongelma tulevaisuudessa.

Lukiovuosien opetus oli oikeasti innostavaa, mutta muutoin olin ahdistunut maailmasta, aivan kuten Gretan kannattajat nykyään. Tsernobyl vuonna 1986 oli sukupolvikokemus, joka jätti jälkeensä kauhun ydinvoimaa kohtaa.

Tiedän, mitä on ympäristöahdistus, enkä toivo nuorten kokevan sitä. Lapsia pelotellaan hiilipolitiikalla. Minun puolestani hiilinielu nielaiskoon sellaiset aikuiset, jotka lapsia murehduttavat.

Lapsille ja nuorille pitäisi tuottaa toiveikasta sanomaa yhteisen luontomme ja ympäristömme suojelusta, päästöjen vähentämisestä, kierrättämisestä, kulutuksen maltillistamisesta, mahdollisuuksistamme. Itse puhun lapsilleni tähäntyytymisestä eli siitä, että se riittää, mitä jo on. On taisteltava ahneutta vastaan ja opeteltava kurinalaisuutta kyetäkseen tyytymään tähän.

Meidän ei ole mitään syytä ruoskia itseämme ”ilmastosyntiemme” tähden, eikä meidän tarvitse tehdä katumusharjoituksia. Me elämme kylmässä, pitkien etäisyyksien Pohjolassa ja kulutamme siksi enemmän asumiseen ja liikkumiseen kuin kanssaihmiset eteläisissä maissa. Riittää, kun otamme tavoitteeksemme elää niin omavaraisesti kuin suinkin mahdollista ja lopetamme turhanpäiväisen kuluttamisen.

Kannattamalla sinivalkoista siirtymää osallistut samalla myös yleisen mielenrauhan ennallistamiseen. Laadukas ympäristöpolitiikka ei lisää ihmisten ahdistusta vaan poistaa sitä. Toiveikas mielialaa vahvistaa onnellisuutta. Onnellisuus on muuten mainio kierrätystuote: onni ei kulu vaan vahvistuu matkalla ihmiseltä toiselle.

Sinivalkoinen siirtymä on viisas tie kohti energiaitsenäistä, omavaraista Suomea. Sinivalkoinen siirtymä on aikuisen ihmisen valinta: se poistaa ilmastopoliittisen fanatismin aiheuttamaa kitkaa ja kansalaisten vastakkainasettelua.

Samalla vahvistuu yhteiskuntarauha, ja se jos mikä onkin toivottavaa näinä aikoina, jolloin suomalaisia revitään rikki ja etäälle toisistaan. Ei alistuta hajottajille vaan aletaan yhdessä toteuttaa Sinivalkoista siirtymää ja vahvistetaan siten Suomen sisäistä turvallisuutta.

Pelastetaan kaunis maa yhdessä. 

Terveisin Ps-eduskuntavaaliehdokas Pirkanmaalta, Nokialta

Osallistu keskusteluun!


35 kommenttia
Nimetön
#1

Sanotaan nyt, että tarkastellaan ilmastoasiaa noin vuonna 2050 uudelleen, ja jos on aihetta, toimitaan sen tilanteen mukaan. Maapallon syklit ovat massiivisia ja monitahoisia, ja tuohon auringon roihupurkaukset plasmavirtauksineen ja maapallon magneettikentän vahvistumisineen, muistaen prekessioliikkeen momentin aiheuttaman ytimen asennon muutosliikkeen noin 1800-luvun lopulla. Magneettisen pohjoisnavan liikkeet voidaan jäljittää edellisiin vastaavaan geologisen prosessin tapahtumiin myös historiasta, joten kyse ei ole ainutlaatuisesta tapahtumasta. Magneettikentän vahvistuminen alkaa siitä, kun ytimen pullistuma jumittuu Euraasian mantereen alle. Tällä hetkellä maapallon ydin on liikkeessä, joka näkyy kuoren pinnalla noin kilometrin viikko nopeudella. Ylen propaganda ilmastonmuutoksesta voi unohtaa, laitoksessa ei osata muuta kuin propagandaa malli DDR.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

0,07 arvoinen äänestäjä
#2

Yhdenvertaisuutta huutavat hallituspuolueet ja siitä vastaavat ja valvovat viranomaiset voisivat selittää, miksi suomenkielisten arvo on valtiolle 0,07 ja ruotsinkielisten 0,93. Kun katsoo mitkä kunnat muodostavat pohjanmaan sote alueen, niin montako kymmentä miljoonaa kyseinen alue saa valtiolta rahaa, vain siksi että alueella asuu ruotsinkielisiä? Mihin rahat menevät? Kaksikielisyyteen vai alueen yksikielisyyteen?
Jos omat laillisuus- ja yhdenvertaisuusvalvojamme, jostain omituisesta syystä ovat ummistaneet asialta silmänsä, kannattaisikohan kokeilla kansainvälisiä oikeustahoja? Mitä mieltä he ovat yhdenvertaisuuden näkökulmasta suhteesta 0,07/0,93?
Kaksikielisyys on todellakin rikkaus, mutta vain heille jotka ovat valtion mielestä 0,97 arvoisia ei meille 0,07 arvoisille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Reseptiksi myös , kaikki turhan päiväinen ” vouhotus Pois !?! Ja siirrytään , sinivalkeaan ” siirtymään ” !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Näin on, sinipuna takaa, että mikään tässä maassa ei tule muuttumaan, velkaantuminen ja kilpailukyvyttömyys jatkuu, ja työpaikat syntyvät vain velanoton avulla. Velalla syntyvät työpaikat, eli valtio ottaa velkaa ja tekee keinotekoisia työpaikkoja, näyttääkseen, miten sovhoosi toimii, vaikka mallimaa Neuvostoliittokaan ei tuolla tullut toimeen, oli maassa miten paljon luonnonrikkauksia tahansa. Miten helvetissä täällä tullaan toimeen, kun kommunistit laittavat metsäalankin seisomaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pale
Vihainen
#15

Juuri näin. Suomen hallituksen JA eduskunnan PITÄÄ ruveta hoitamaan vain ja AINOASTAAN suomalaisten asioita SUOMALAISTEN EDUKSI!

Muun maailman pitää pärjätä omillaan, kuten meidänkin, sillä Suomi ei voi olla mikään koko maailman sosiaalitoimisto ja parantaja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pirkanmaalainen Boomeri
Tyytyväinen
#3

Ennen vanhaan sanottiin,että syöneet ryökii ja nälkäset piereskelee.Ja myös sellainen sanonta oli,että vesi perässä kun kerjäläisen pierussa.No tiedä häntä?Noilla lausunnoilla viittasin blogin aiheeseen.Mutta on hieno asia,että Maria on lähtenyt ehdolle EK-vaaleihin.Olen seurannut hänen haastatteluitaan,joissa hän pääsäntöisesti haastattelee PS-poliitikkoja.Maria on järkinainen,yksi varteenotettava äänestyksen kohteeksi. 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009303497.html

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Ei kannata vielä nuolaista. Eiköhän tuo tehdas mene muualle kun kaikki kustannukset selviävät norjalaisille. Ainakin jos laitoksen pitää omillaan toimia.
Tietysti jos hölmöläiset lupaavat sen ilmaiseksi rakentaa ja tukevat vielä verovaroin sen toimintaa, niin eihän sellaisesta tarjouksesta voi kukaan kieltäytyä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Mutta eihän meillä ole sähköä edes omaa tarpeeseen kun Venäjän tuonti loppui !
LINTILÄHÄN VALEHTELEE NORJALAISILLE !
Sähköautojen myynnin kasvattamisella pahennetaan vaan tilannetta.
Ensinhän pitäs saada 5-10 Uutta Ydinvoimalaa toimintaan !

Kaikki sähköistetään viimmeiset öljylämmitys talotkin muutetaan sähkölämmiteisiksi sähkön pulahan pahenee vaan kokoajan…
MIKSEI YDINVOIMALAOITA RAKENNETA JO?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Tuohan on aivan höpö höpö firma ! Ei se ole edes pörssissä eikä missään.
Vuosi sitten perustettu pöytälaatikko firma ! MILLÄ NE PERSEAUKINAISET MITÄÄN TEHTAITA PERUSTAA ? Voi helvetti !

LINTILÄÄ TAAS VEDETTY HÖPLÄSTÄ !!!
TAI SITTEN LINTILÄ VETÄÄ KOKO SUOMEA JA TÄMÄ ON KEPUN VAALI PROPAKANDAA ! ??!

Persujen on vaadittava Lintilän eroa !

Se on tuhlannut kymmeniä Miljardeja Veronmaksajien ja Forttumin omistajien rahaa Ryssille ja Natseille ja saanut Sähkön hinnan 10 x kertaiseksi
LINTILÄ ON PAHIN SYYLLINEN !

Eihän meillä ole Vetyäkään !!!!
Eikä Sähköä ! (Meillähän on sähköpula)
Eikä siellä tuolla seudulla ole työntekijöitäkään !

TÄMÄ ON TÄYTTÄ KUSETUSTA KOKO HOMMA NÄKEEHÄN SE SOKEAKIN !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Ensinhän ne pitäs perustaa ne ydinvoimalat että on sähköä niin sitten Vety tehtaat perustaa (joka on kehitys vaiheess avasta ja pahasti kesken ) ja sitten vasta terästehdas joka on nopein homma lyödä pystyyn.
Eihän sitä perse edellä puuhunkaan kiivetä !

Mistä ne työntekijätkin saadaan tuonne Pääkaupunki seudun lähellä olevalle Ruotsinkieliselle käpykylä alueelle ?
Eihän tuolla seudulla ole yhtään ihmistä kortistossa josta tuolaiseen hommaan olisi !!! homoja ja huumehörhöjä ja elintasopakolaisia siellä vaan on päivärahaa kuittaamassa työttön-työtön kikirjoituksilaan. Ei niistä ole Terästehtaaseen eilä Vedyn keittoon eikä ydinvoimaloita valvomaan !!!
Näissähän jokaisessa tehdään nykyään huume testikkin työhön tulo tarkastuksessa niin eihän niistä ole sinne.

AIVAN JÄRJETÖN JUTTU !

Suomeen pitäs tietenkin saada investointeja ja työtä….
SÄHKÖÄ ENSIN SE ON KAIKISTA TÄRKEIN MITÄÄN EI VOI SITÄ ENNEN EDES HAAVEILLA !

PERSUJEN ON VAADITATVA 10 YDINVOIMALAN aloitusta heti

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

4000 Miljoona Euroa on iso raha kerätä sijoittajilta rahaa hankkeeseen joak ei tuota ainakaan 10 ensimmäiseen vuoteen mitään ja maahan jossa ei ole sähköä ja joka meinaa mennä velkaantumisen takia konkurssiin muutenkin. Maahna jossa on on Satoja tuhansia sosiaalihuollon elättejä ja uusia tuodaan lisää mutta Työmiehiä ei löydy mistään…

Ensin pitää saada sähköä,työmiehiä ,Kohtuullisia kustannuksia yrityksille toimia ja Viron veromalli sitten voidaan edes haaveilla tuommoiswista investoinneista.
Tää on huijaus homma ,on aivan päivänselvää !
Ei kukaan järkevä tuollaiseen sijoita.
Eihän edes Ydinvoiman lisä rakentamiseen meinata saada rahoja kasaan vaikka se on ensimmäinen ehto millekkään muulle investoinneille.
TÄMÄ ON KEPUN HUIJAUSTA KOKO JUTTU !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sixti Six
#22

Tampereella 1960 luvulla yksi mies kiipesi perse edellä sähköpylvääseen=Pikku-Matti Pispalasta,ja käänsi kaverin päällä takin väärinpäin.Aukaisematta vetoketjua,ja ottamatta sitä pois kaverini päältä.Olen itse katsellut vierestä tapahtunutta Nääs!Mutta Pikku-Matti olikin ollut aikanaan Sirkustaiteilija. :):):)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Norjalaiset haluaa olla hiilineutraaleja, tuulivoimalat kun ei ole sitä. Yhden maapohjaisen tuulivoimalan rakentamiseen menee pelkästään betonia luokkaa 1900 tonnia (800*2,4), joka tarkoittaa sitä, että Suomen pitäisi maksaa päästöistä tuulivoiman rakentamisen, ja muiden rakenteisiin liittyvien päästöjen osalta, myös purkutyöt aikanaan. Lisäksi kun kepu on kauppamiehenä, vaalien alla, on aina syytä olla varuillaan, mitä helvetin maksuja tästä seuraa veromaksajille, tuet ym. Vihreitä teräksiä ei myöskään ole vielä myyty, ja saattaa olla niin, että tuota vihreyttä aletaan maksaa vaikka kiinteistöveroina tai ruokakaupassa ym. Tämän hallituksen vihreys kyllä tunnetaan, tässä on koira haudattuna, ja laskut vielä piilossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#9

Mahtaako tulla terästehdasta kun norjalaisille selviää Lintilän valehdelleen sähkön saatavuudesta. Kertoiko Lintilä paljonko 1000 tuulivoimalaa tuottaa sähköä tyynellä? Vaikka OL 3 tuottaisi sähköä kuin tuulivoimala, silloin tällöin niin ei sillä terästehdasta pyöritetä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Tuo ”kuviteltu”terästehdas veisi 7 % koko Suomen sähkön kulutuksesta !

Sähköautoja myydään nyt siihen tahtiin että ne lisää myös 10-20 % Suomen sähkön kulutusta ! ja luku kasvaa kokoajan.

Se on aiesopimus vasta eikä investointi päätös .
Kepun vaali peliä tämä on !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Parasta ilmastopolitiikkaa olisi rajoittaa maahanmuuttoa korkean hiilijalanjäljen Suomeen. Eikös Itävalta asettanut rajan väkiluvulleen.
Joka tapauksessa uskohan tähän Suomen ja EU:n ilmasto pelleilyyn on mennyt, jos sama asia on toisessa maassa hiilinielu mutta toisessa päästölähde.
En olisi ikinä uskonut, miten Vihreät kykenee vahingoittamaan yhteiskuntaamme pysyvästi näin lyhyessä ajassa.
Ja ajatella, että minuakin on kosiskeltu liittymään joskus Vihreisiin oikein valtuuston johtajan suulla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Suomessa on huono homma , kun ei ole kuoleman tuomiota käytössä.
Mutta onneksi on järkeviäkin maahn tulijoiden joukossa jotka auttaa vapaehtoisesti oikeuslaitosta,näin ainakin epäillään.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009303973.html

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Eikö auton sijaan olisi pitänyt julkaista häiskän kuva jos se halutaan saada kiinni?
Ihmettelen suuresti tätä valehtelua ja poliisin tiedotusta tässäkin asiassa. Mikä hemmetti siinä on, että näitä mamurikollisia pyritään suojelemaan aina viimeiseen asti? Vaihtoehtomedioista sai heti ajantasaista tietoa nimen ja kuvan kera.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#18

Itselläni on perussuomalaisesta puoluejohdosta poiketen kokemus, että suomalainen poliisi toimii erittäin ammattitaitoisesti rikollisuuden ehkäisemiseksi ja poistamiseksi. Tavallaan myös Jari Aarnion tapaus – vaikka kysymys onkin rikollisesti toimineesta poliisista – todistaa tätä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Sdp Ville Skinnari rahanjaossa kunnostautunut !

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomen-kehitysapua-kaytetty-harskisti-hyvaksi-rahaa-tansanian-virkamiehille-hamaria-konsulttipalkkioita-ja-ravintolakuluja/4512f6ac-2923-468e-8b81-83a8b29e22ae

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihreät siirrettävät
Tyytyväinen
#21

Sille poliisille vaan täytyisi antaa oikeudet poistaa vaikka Mannerheimintielle maastoutuneet!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Luontokato tulee oletko walmis!
Tyytyväinen
#23

Tuosta ”vihreästä” nimimerkistäsi huolimatta uskon, että juuri sinulla on kaikesta poikkeavat kokemukset ja ihan kaikista asioista ja juurikin PerusSuomalaisten puoluejohdosta poiketen ja tiedätkö Vihi mistä se johtuu? Elät vihreässä ”umpiossa” jossa ei hyväksytä mitään mikä tulee ”kuplanne” ulkopuolelta. Ei kertakaikkiaan mitään vaikka ei sairastaisikaan viheraivosumua ja omilla silmillään näkee kuinka naava kasvaa ja voi hyvin niin senkin te haluatte kääntää johtuvaksi säteilysateista!!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000