Perussuomalaiset

Ville Tavio

Ilmastopopulismin hölynpölyä

7 kommenttia

Olen huolissani ilmastonmuutoksesta. En tosin välttämättä sen enempää kuin ydinsodasta tai väestöräjähdyksen aiheuttamasta resurssipulasta, juomaveden puutteesta ja nälänhädästä. Päättäjien pitää suhtautua kaikkiin globaaleihin uhkiin vakavasti.

Minua häiritseekin tämän vuoksi nyt käynnissä olevassa ilmastonmuutosvouhotuksessa suhteellisuudentajun puuttuminen. Suomen ilmastopäästöt ovat globaalisti pieniä. Lapsia ja nuoria pelotellaan Suomessa silti pian ilmastonmuutoksella samaan tapaan kuin keskiajalla peloteltiin Helvetin tulella.

Suomen kannattaa pyrkiä olemaan päästöjä vastaan kamppailemisessa edelläkävijä, mutta ihan kaikkea ei kannata ilmastonmuutossaarnaajien alttarille uhrata.

Monille vihervasemmistolaisille kyse taitaa olla pitkälti moraalisesta hyvesignaloinnista, jossa ratkaisee pikemminkin saarnaajan paatos kuin tosiasiallinen lopputulema.

Ilmastonmuutoksesta vouhkaavatkin usein eniten ne, jotka hankkivat uuden iPhonen joka vuosi ja uusissa vaatteissaan koreillen lentävät sitten Balille ottamaan Instagram-kuvia. Rescue-koira lennätetään sekin Suomeen Romaniasta. Vaikka nyt kärjistänkin, en ole oikeasti havainnut mitään merkittävää eroa kulutustottumuksissa tai elintavoissa keskivertokansalaisen ja näiden hyvesignaloitsijoiden välillä.

Se ei tietenkään ole uutta, että vain harva sosialisti elää kuten opettaa. Sosialismin ytimeen kuuluu yksilönvastuun pakoilu ja päätösten ulkoistaminen yhteiskunnalle sekä tietysti syyn vyöryttäminen ”pahojen” kapitalistien niskoille (joiden iPhonet silti kelpaavat).

Mutta mitä sitten tulisi tehdä, jotta lopputulema olisi muutakin kuin tarpeetonta suunsoittoa ja kuluttajien kiusaamista?

Suomen kannattaa panostaa teknologioiden kehitykseen ja suunnitteluun (kuten clean tech). Suomen ei kannata kytätä autoilijoita tai syyllistää kuluttajia astianpesukoneen käytöstä.

Suomen kannattaa suosia ydinvoimaa, kotimaista teollisuutta ja näyttää suuressa kuvassa esimerkkiä muulle maailmalle.

Kotimainen tuotanto tulee käynnistää uudelleen. Kiinalaiset vaatteet ovat osa ongelmaa. Rouvat saisivat ostaa harvemmin mutta laadukkaampia vaatteita. Viime kädessä ulkomaisille tuotteille täytyy lätkäistä lisää tulleja, vaikka maailmantalouden rattaat tai poliittiset suhteemme Kiinaan siitä kärsisivät.

Väestönkasvu ja sitä siivittävät väestönsiirrot Eurooppaan voivat tulevaisuudessa osoittautua siinä mielessä ilmastonmuutosta oleellisemmaksi globaaliksi uhkaksi, että liikakansoitusta voi olla vaikeampi ratkaista teknologisesti kuin ilmastonmuutosta.

Väestönkasvu on myös oleellinen osa päästöjen kasvua, joten siitä tulisi puhua aina kun puhutaan ilmastonmuutoksesta. Todellisuudessa samat ihmiset, jotka toitottavat jatkuvasti ilmastonmuutoksesta, toitottavat samaan hengenvetoon Suomen väkiluvun vähenemisestä (joka olisi erinomainen globaali esimerkki hyvin hoidettuna) ja tahtovat kasvattaa Suomen väestöä tänne tehtävin keinotekoisin väestönsiirroin, tehden muualle maailmaan lisää tilaa liikakansoitukselle.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Päästiin perseen myyjistä
#1

Suomen kannalta valtion velkaantuminen on 100 kertaa pahempi uhka kuin ilmaston muutos josta Suomelle on vain hyötyä!

Valtion velkaantuminen johtuu Eu-Trolaavista politikoista jotka tuhlaavat kaikki velkarahat Pakoalisbisnekseen ja Tuulivoimatukiin ja lähettävät loput ympäri maailmaa paskamaihin kuten Kreikkaan,Turkkin ja Ukrainaan !

Nyt Politikot sai tästä uuden hyvän syyn nuolla Merkkelin persettä ! (Brysselin Miljoona virkojen toivossa )
Suomi ampuu ensimmäisenä itseä jalkaan joka sektorilla !

SUOMI VELKAANTUU ENTISTÄ ENEMMÄN TÄMÄN ILMASTO VOUHOTUKSEN TAKIA !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#2

Kun sanoit että kotimainen tuotanto tulee käynnistä uudelleen !

Päästään ongelman ytimeen,ei se kannata ! miksi ei kannata ? syy on sama jolla me tänne sosiaali pummeja toiselta puolen maailmaa haalimme !

SUOMESSA ON AIVAN LIIAN KORKEA TASOINEN SOSIAALI TURVA !
Se on saatava alas ! muuten tämä maa menee konkurssiin !!!
Emme voi jatkaa näin että elämme kuin siat pellossa ja haalimme lisää sikailijoita velka bileisiin lainaamme rahat Kiinasta(josta lähes kaikki velka raha tulee )

Sosiaali turvan takia tänne virtaa sosiaali pummeja sen takia täällä ei kannata mikään,kun on kannattavampaa maata kotona ja nostaa tukia .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pästiin perseen myyjistä
#3

Onko Ilmatopopulismin tarkoitus ajaa Suomesta loppukin teollisuus pois ? on selvää että tyhmäilyn kustannukset siirtyy hintoihin ja veroihin ja Suomessa kustannukset nousee ja kannattavuus heikkenee….jne..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#7

YK ALOITTI MAANANTAINA TÄLLÄ ILMASTO RAPORTILLA SEURAAVAN LAMAN !

Pörssit romahtaa Suomessakin (Tänään näemme n. -5% laskupäivän)
Tulevina viikkoina kuulemme YT uutisia !

YK aiheutti maailmanlaajuisen markkina ja rahoitus häiriön raportillaan ettei sen seurauksia osaa vielä arvioida kukaan ,jos se leviää Usa ja Kiinaan niinkuin nyt näyttää niin kohta rytisee…

Miksi Helvetissä Suomen piti velkaantua lisää nyt pitkään olleella nousukaudella !!!! nyt on turha itkeä kun on jo paskat housuissa !
’Rahat on syydetty Kreikkaan,Turkkiin,Ukrainaan Pakolaisbisnekseen,Kannattamattomaan Tulivoimaan,Eu-Trollaukseen
nämä oman edun tavoitelija kusipää politikot ei ole missään vastuussa tekemisistään !
Suomen velka on jo yli 100 Miljardia euroa ! josta suurin osa on velkaa Kiinalle ! Jos Kiina nostaa Koron 10 % niin pelkkiin korkohin menee Suomella yli 10 Miljardia vuodessa ,millä vitulla lainoja lyhennetään sitten ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Olemme suuria syyllisiä! Varmaan ollaankin, mutta tuota suhteellisuuden tajua todella kaivataan.
Kerkeästi ryntäsi ”arvo-orpokin” heti verottamaan ja maksuja korottamaan. Keppiä tarjosi, suomalaisille. Ei tullut mieleen käyttää porkkanaa? Tarjoamalla esim. kymmenille tuhansille öljylämmitteisille pientaloille jotain kannustusta muuttaa niitä vaikka maalämmölle? Ei vaan veroja lisää, oli ensimmäiset kommentit.
Jostainhan on rahat nyittävä, ylisuuren hallintokoneiston, hyväveli verkostojen ja maahan valuneiden elätettävien ylläpitoon. Ympäristön turmeleminen on hyvä naamio entisen menon jatkumisen rahoittamiselle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

äänestetään persuja
Hämmentynyt
#5

Laukalle lähtee tosiaan ilmastoasia. Pikku Suomi ei pysty asiaa ratkaisemaan. Miksei aparaatteja voi keksiä ja opastaa suur-saastuttajamaita, mutta omia kansalaisia ei pidä nöyryyttä koko maailman ongelmalla. Vai sähköautoja – myrkyllisiä akkujajahan nekin vaatii ja tämä autojen romutus ja talojen purku se vasta kerskakulutusta onkin. MTV:n sivulla luku että maailman 15 suurinta tankkeria saastuttaa yhtä paljon kuin kaikki maailman autot yhteensä!!! Suhteellisuuden tajua siis!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

sota puhdistaa aikanaan mädän
Vihainen
#6

Kuralla tuntuu olevan ammattikoulujenkin opetus kun nuoret haahuilevat vain syömässä koululla (eilinen a-studio). Samaa kertoi itselleni ammattikoulun opettaja ja siskon lapset. Kaikki tuntevani nuoret loisivat nyt koulunsa keskeyttäen ja omat uudet asunnot tarjoaa valtio, kunta, kela, veronmaksajat. Ei kuulemma kannata mennä töihin. Naimisiinkin paukautetaan työttöminä ja koulut keskeyttäneenä. Tuliterää saunallista kaksiota pukkaa, kuten koko maailman hanurinsoittajille ja seikkailijoille. Kohta saadaan italialaisten velat maksettaviksi…. mistä rahat voi riittää??? Saa siinä nostaa tunnollisen kansanosan veroja, tappiin asti!!! EI tiedä päättäjät !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000