Perussuomalaiset

Mari Rantanen

Ihmisroskaksi itsensä kokevat vanhukset

Olen tavannut tänä keväänä vaalikentillä valtavan määrän eri elämäntilanteessa olevia ihmisiä ja kuullut monia tarinoita arjen ongelmista. Varsin suuri osa näistä koskettavimmista kohtaamisista koskettaa vanhusten kohtelua ja hoivan puutetta. En saa mielestäni erästä 85-vuotiasta rouvaa, joka sanoi, ettei hän aio äänestää, kun sillä ei ole mitään merkitystä. Hän kertoi kokevansa itsensä ihmisroskaksi ja kyynelehtien poistui paikalta. Tämän rouvan hartiat olivat lysyssä. Täysin lannistunut. Se näkymä sattuu sydämeen edelleen. Poliitikkona häpeän. Häpeän sitä, että maamme on tällaisessa tilanteessa.

Seuraavan sukupolven moraalinen velvollisuus on pitää huolta edellisestä. Erityisesti tämän tulisi korostua nyt, kun hoivan ja palveluiden saajat ovat taistelleet itsenäisyydestä ja jälleenrakentaneet tämän maan. Emmekö me todella pysty parempaan?

Leikkaaminen vanhustenhoidosta on jatkunut Kataisen hallituksesta alkaen jatkuen tähän päivään. Johdonmukaisesti, härskisti ja täysin poliittisena valintana. Ensin leikkasi Kataisen hallitus ja Sipilä perässä.

Näin ei voi jatkua. Vanhukset on nostettava seuraavan eduskunnan erityiseen suojeluun. On varmistettava niin hoivan hoitajamäärät ja valvonta kuin hankintalain pykälien myötä kilpailutusten järkevyys. Asiakasmaksukatot on yhdistettävä ja laskettava. Lääkekorvausten 50 euron omavastusta on luovuttava. Vanhuspalvelulaki on päivitettävä ja nostettava vanhusten hoidon laatua lailla kunnianhimoisesti.

Yle peräänkuulutti maahanmuuton kustannusten uutisoinnissa auttamisen hintaa. Mikä on vanhusten, siis kunniakansalaistemme, auttamisen hinta? Onko vanhuksella oikeus apuun vai onko hän omassa maassaan ihmisroska?

Jotain rajaa.

https://yle.fi/uutiset/3-6961877

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/tasta-hallitus-ei-puhu-3-miljardin-sote-saastolistalla-vanhukset-vammaiset-ja-nuortenpsykiatria-23925134

https://yle.fi/uutiset/3-10695029

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Päästiin perseen myyjistä
#1

Todellinen ja pahin ongelma vanhusten hoidossa on ja on ollut ajat sitten vanhusten järjestälmällinen huumaminen lääkkeillä lähes toiminta kyvyttömiksi.
Kun Vanhus menee vanhainkotiin ,se saattaa olla vielä sellaisessa kunnossa että päivät kulu ulkona puuhastelen ja lenkkejäkin tehden mutta lääkkeillä se vangitaan neljän seinän sisään niin että tiedä ympärillä olevasta maailmasta yhtään mitään.
Nämä vanhukset jotka on televisiota katsoneet ja sanomalehtiä lukeneet muuttu yhdessä yössä kuin muumioiksi joita ei kiinnosta mikään.
On päivän selvää että tämä lyhentää vanhuksen elinikää huomattavasti.
Onko tällainen toiminta moraalisesti oikein ?

Persujen pitäisi vaatia että Mielialalääkeet ja uniläkkeet ja väärin käytetyt särkylääkkeet kuulu mielisairaaloihin ei vanhusten koteihin !!!!
Hoitaja mitoituksista ei kannataisi puhua yhtän mitään ennenkö tämä perus asia onn saatu kuntoon..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#2

Persujen pitäisi muutenkin lyödä nyrki pöytään tässä Huume asiassa esim. Mielialalääkkeitä käyttää n. 10 % Suomen kansasta !!!

Jokainenhan tajuaa että ei niin suuri osa kansasta ole hulluja ja mielisairaita ,on päivän selvää että tästä menee 80 % väärinkäyttöön ,siis Huumekäyttöön !!!

Suomessa kuolee Huumeiden takia ennenaikaisetsi niin paljon ihmisiä että todellisuutta ei tiedä kukaan oska niistä ei ole eikä saa tehdä tilastoja vauvasta vaariin ja kaikkea siltä väliltä ,tämä on KANSANMURHAA jota Suomessa harrastetan löysän huume ja holtittoman lääkkeiden jakopolitikan avulla !

Persujen pitäisi vaatia että Huumeita jakavat kaupiaat ja Lääkärit tuomitaan aina Elinkautisin tuomioihin jos ne jakaa tai myy tietoisesti väärin käyttön jotakian ainetta . Ja käyttäjät pitäisi laitaa aina pakko hoitoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Juuri näin.
Itse olen huomannut, että kaupungin ”kerhoissa” käyvien vanhusten ruoka on ”huonontunut”.
Töölössä vaihtui Amica Sodexoon vuoden alussa ja ruoan laatu on radikaalisesti huonontunut.
Vanhuksille syötetään mitä ihmeellisimpiä, sananmukaisesti mössöjä, joista on mahdoton sanoa, mitä lautasella on. Tofua, linssejä, papuja tarjoillaan täyslihan/täyskalan sijaan. Esim. kihtiruokavaliota ei ole kuulemma ole edes olemassa. Liha ja kala on sotkettu muiden ainesten kanssa sekaisin, tietenkin säästötarkoituksessa.
Vanhukset maksavat joka aterian. Ruokahävikki mahtaa olla valtava?
Nyt vihervasemmisto haluaa vielä leikata lihasta, munista ja maidosta?
Kommunistovaltiossako olemme?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Nyt on kerhoihin ilmestynyt joku ravitsemusterapeutti, joka opettaa lähes 100v. (maksaville) vanhuksille, kuinka syödään oikein. Ja mallina esitellään 6 munaa/kk, 2 dl maitoa/pv ja kerran viikossa naudanlihaa.
Nyt on annettu ruokapäiväkirja, johon kirjataan ensi viikoksi päivän suupalat.
Mihin tämä johtaa? Kyllä vanhus saa syödä, mitä haluaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Niinpä niin, sisäministeriön mietintö 25/2017 kannattaa lukea tarkkaan ja todeta millaisia utopiota nämä todellisuudesta vieraantuneet petturiministerit kaavailevat suomalaisille…emme tarvitse tänne enää yhtään ulkomaista loiseläjää, vanhustenhoito saataisiin heti kuntoon kun ne rahat, jotka nyt käytetään näihin kutsumattomiin vieraisiin, käytettäisiin vanhuksiin. He eivät todellakaan taistelleet aikanaan isänmaatamme kehitysmaista tuleville älämölöapinoille, vaan suomalaisille. Nyt he ansaitsisivat saada kunnolliset palvelut ja hoivan. Kehitysmaalaiset pitää sen sijaan karkottaa mahdollisimman pikaisesti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000