Perussuomalaiset

Kimmo Toroska

Suomalaisia, vai Suomen kansalaisia ?

Ukrainan sota

Tänään 22.7-14 julkisuudessa kohua saanut uutinen, Venäjä siis vaatii Suomea antamaan selvityksen siitä, onko suomalaisia lähtenyt sotimaan Ukrainaan.
No, siinä mitään, propaganda on aina propagandaa, mutta tuo vaatimuksen sisältö pitäisi jälleen muokata eri, eli todellisuutta vastaavaan muotoon, eli pitäisi kysyä, että onko Suomesta lähtenyt Suomen kansalaisuuden saaneita sotimaan Ukrainaan, ei siis suomalaisia sanan varsinaisessa merkityksessä.
Kuten eivät nekään henkilöt sanan varsinaisessa merkityksessä ole suomalaisia, jotka ovat Nigeriaan, tai Syyriaan lähteneet taistelemaan, vaan hekin ovat olleet Suomen kansalaisuuden saaneita, jopa entisiä turvapaikan hakijoita.
Kenties olen ahdasmielinen, mutta minusta suomalaisen ja Suomen kansalaisuuden saaneen välillä on sanamuoto eriäväisyys, jos ei jopa muutakin…

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000