Perussuomalaiset

Kaj Granlund

Ketkä juhlivat sananvapautta

1 kommenttia

Niin tosiaankin! Sana on vapaa, mutta kuka tohtii sanoa mitään. Eilen eräs nuori koululainen (yläasteelta) kysyi minulta mitä hän voisi kirjoittaa ilmastonmuutoksesta. Opettaja oli antanut tehtäväksi kirjoittaa essee tästä aiheesta.

Kysyin häneltä, olisiko pienen jääkauden pitänyt jatkua ikuisesti? Olisiko talven pitänyt kestää kesäkuulle ja pysyvän lumen tulla syyskuussa? Olisiko ollut hyvä, jos jokainen vuosi olisi ollut katovuosi. Sato olisi menetetty, kurkut ja tomaatit jäätyneet ja metsämarjojen kukinta epäonnistunut. Kansa olisi tonkinut jätekasoja ja ruoan hinta olisi huipussaan?

Meidän aikamme lämpötilan ero pieneen jääkauteen on alle yksi aste.

Nuorukainen katseli minua hölmistyneenä ja hetken päästä hän tokaisi: ”Niin tietysti, mutta enhän minä saa tällaista kirjoittaa. Opettaja on nimenomaan sanonut, että maailma kulkee kohti tuhoa jos ilmasto vielä lämpiää. Hän sanoi hylkäävänsä sellaiset kirjoitukset, joissa epäillään ilmastonmuutosta.”

Nyt oli minun vuoroni ottaa tuo hölmistynyt ilme kasvoilleni. Mistä lähtien koulun tehtäväksi on tullut nuorten poliittinen valistaminen. Eikö se kuulunut Neuvostoliiton ja YYA aikaan?

Näistä nuorista tulee aikoinaan tutkijoita, joille opetetetaan, että sananvapaus, puolueettomuus ja totuus kuuluivat 1900-luvulle. Ne kuuluvat aikaan, jolloin maailmassa oli kansallisvaltioita, ihmiset saivat päättää omista asioistaan ja saivat sanoa mitä ajattelivat.

Nyt kaikki on toisin.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Totta vai tarua?
Nykyään jokapäiväisesti kohtaa asioita, joista joutuu kysymään onko tämä totta vai tarua.

Historiassa kylmät kaudet ja lämpimät kaudet ovat vaihdelleet, seuranneet toinen toisiaan.
Ei siltikään, tietenkään, voi sulkea pois sitä, että ihminen on ahneuksissaan aiheuttanut luonnolle ennennäkemätöntä vahinkoa.

Mutta Suomi on tässäkin asiassa sivustakatsojan asemassa.
Pitäisi suunnata katse maihin, joissa saastuminen on pahinta ja teollisuuden muotoihin, jotka ovat pahimpia saastuttajia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000