Perussuomalaiset

Jukka Wallin

Yrittäminen Suomessa- mistä malli?

Meillä on viime aikoina ollut esillä yrittäjien tukala asema. Tämä on hyvä ottaa esille muutoinkin, kuin eduskuntavaalien edellä. Yrittäjien on saatava työllistää ihmisiä, mutta työllistämisen keinoista ollaan eri mieltä. En seurannut 2.12.14 esitettyä niin sanottua ”yrittäjäiltaa” kun pelkäsin saavan kohonneesta verenpaineesta sydänhalvauksen.

Yrittäjien agenda on saada työntekijästä aiheutuvat sivukulut pois itseltään, siirtää ne työntekijän maksettavaksi. Pitkään on vaikerrettu ”työllistäminen on hankalaa” tai ”työntekijä on kallis yritykselle” ja niin edelleen. Viime aikoina on pyritty työntekijöiden irtisanomissuojaa kaventamaan, jos ei muuten niin, määräaikaistamalla tai hankkimalla vuokratyöntekijöitä. Hankala yhtälö, eikö vain.

Olen katsellut televisiosta muutamia reality sarjoja, kuten Pomo piilossa (Under Cover Boss), Kultakuume (Gold Rush) ja niin edelleen. Näissä toteutuu hienosti yrittämisen riskit, kuten myös hienoudet. Kyseiset sarjat ovat leikkaus yrittämisen arjesta isoissa yrityksissä tai kullankaivajan arjesta Alaskan erämaassa. ”Pomo piilossa” sarjassa yrityksen toimitusjohtaja hankkii yleensä peruukin ja naamioituu tavalliseksi työntekijäksi, ja kiertää yrityksen eri toimipaikoissa. Yleensä jokainen jakso päättyy työntekijöiden kyyneliin, kun he saavat huomionosoituksia. Joku saa rahaa tai huippuhienon lomamatkan. Yleensä nämä työntekijät ovat tehneet yrityksessä vuosikausia työtä, ilman pitempiä vapaita tai lomia, osa tekee kahta työtä, jotta tulevat edes jotenkin toimeen. Siinäkö on tulevaisuus. Vapaakauppa-alue tekee onnelliseksi..

Kultakuume on siitä hyvä sarja, kun siinä seurataan kolmea erilaista kullankaivaja ryhmää yhden kesän aikana. Yksi keskeisimpiä hahmoja on nuori Parker Schnabel, Alaskasta. Hän aloitti kullankaivuun itsenäisesti 17 tai 18 vuotiaana. Hän työllistää muutamia yleensä häntä vanhempia miehiä. Viime kaudella( vuonna 2013) on sai kokoon hieman yli miljoonan dollarin edestä kultaa. Vaikuttavaa eikö totta. Mutta, hän joutuu ottamaan myös riskin siitä, että myös tulosta syntyy, se ei ole helppoa. Kyseisellä kaudella hän ”piiskasi” itseään ja työntekijöitä katkeamispisteeseen saakka. Työntekijät alkoivat hermostua ja lakko oli hyvin lähellä. Schnabel otti auton alleen ja lähti kysymään neuvoa, miten saada työntekijät töihin ilman purnausta ja tekemään töitä enemmän. Hän sai isoisältään (lähes 100 vuotias, joka tekee töitä kullankaivajana edelleenkin) neuvon, ”anna osa voitostasi työntekijöille”. Neuvo auttoi. Parker Schnabel teki hyvän tilin kesän kultamäärällä. Miehet saivat myös taskuun siivun tästä palkkioksi.

Meillä Suomessa taas moni yrittää vältellä velvollisuuksistaan siirtämällä yrityksensä Viroon tai kierrättämällä rahaliikenteen veroparatiisien kautta. Totta kai myös työntekijä haluaisi siirtää palkanmaksun Viroon tai Luxemburgiin, mutta se ei käytännössä onnistu. Pitäisikö meilläkin palkita työntekijät hyvästä tuloksesta. Tätä kokeiltiin ja tehdäänkin vielä muutamissa yrityksissä, mutta asia on suuremmalta osin se haudattu. Meillä muutaman henkilön yrityksetkin voisi palkita työntekijät ylimääräisellä kuukauden palkalla tai muulla tavoin, niin alkaa työtkin maistumaan.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Persut ei persettä myy
#1

Suomessa on öljyntuottajamaiden hinta kustannus ja palkka taso joka rahoitetaan Velalla koska meillä ei ole öljyä,ennen velkaa korvasi METSÄTEOLLISUUS JA NOKIA.

-Suomessa kannattaa enään vain sellainen yritäminen johon saa kaikki mahdolliset yhteiskunnan tuet.

-Suomessa kannataa vain enään olla sellaisessa työpaikassa johon saa kaikki mahdolliset yhteiskunnan tuet mm. metalli ja metsäteollisuus ,peliteolliisuus maatalous, julkinen sektori jne.

.Suomessa kannattaa sijoittaa vain sellaiseen toimintaan joka saa kaikki mahdolliset yhteiskunnan tuet (esim. tuulivoima) ja Keskustan vaalivoiton jälkeen Bioenergia ?

-Suomessa kannatttaa olla jouten vain niin että saa kaikki mahdolliset yhteiskunat tuet (siis sosiaalipummina,tai suurella eläåkkeellä)

Mhin tällainen homma voi johtaa? kun miettii tosiasiaa millä tämä HULLUS RAHOITETAAN (ulkomaisella velkarahalla) en keksi mitään mitään muuta kuin Kreikan kohtaloon ! Kun samaan aikaan tuottavuus pienenee, vaihtotase kasvaa,maa velkaantuu…

Vastaus kysymykseen mistä malli = VIROSTA

ps. me on kustu pakkasella housuun jo niin paljon tällä velkaantumisella ja ajettu siinä samalla työpaikkoja ulos että realistisesti voidaan todeta että Viron malliin suoraan ei edes voida mennä vaan malli sieltä mutta suuremmat veroprosentit ja siirtymäaika mihin minnessä lasketaan prosentit Viron tasolle tasaisesti pikkuhiljaa.
yli 20.000 suomalaista on jo perustanut Viroon yrityksen ja lisää on menossa ,Ensi kesänä on tulossa järkyttävä ryntäys ellei mitään tapahdu kun kaikki odottaa muutosta vaalien jälkeen ja jos sitä ei tule niin tämä maa lähtee syöksykierteeseen.

ps. ei voida syyttää yrityksiä että yrittää vältellä velvollisuksia ! tiedän monia yrityksiä jotka on säilyttäneet Suomessa työpaikkoja sillä että on tehty toinen yritys viroon (jopa suuryitykset jotka saa erittäin suuria yritys tukia toimii näin ja se on oikein koska muutenhan ne ois joutunut irtisanomaan enemmän) jolla on voitu osittain laskea kustnnuksia ja tällä on estetty koko toiminan loppuminen ! esim. Yrittäjä illassa oli yrittäjä joka teki Suomessa Tiekarhuja (Tällaiselle yrittäjälle pitää nostaa hattua) se sanoi että osat tulee Puolsta ja ym… on täysin selvää ettei tällaisia tiekarhuja pysty eikä voi rakentaa Suomessa edes tukien avulla alusta loppuun asti koska niistä tulisi nin kalliita ettei niitä kukaan hullu ostaisi ensimmäsitäkään.,
Näinhän Saksan autoteollisuskin toimiii osat tehdään Kiinassa, autot myydään saksalaisina vaikka niitä kasataankin missä sattuu.( A mallin mersuakin kasataan Entisen neuvostoliiton naapurissa)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000