Perussuomalaiset

Jukka Wallin

Suomi konkurssissa?

Kiistelin erään henkilön kanssa Venäjän ja Suomen taloudellisesta tilanteesta Twitterissä.

Olen jo pitkään ihmetellyt suomalaisten medioiden uutisointeja Venäjän taloudellisesta tilanteesta. Venäjällä totta kai taloudellinen tilanne on heikko ja heikkenee koko ajan. Siitä on syytäkin olla huolissaan meidän kaupan näkökannalta, kun tavallisten venäläisten ihmisten ostovoima laskee. Tämä näkyy myös meidän rajan läheisyydessä, supistuvana ostosmatkailuna ja työttömyyden lisääntymisenä. Pakotteet alkavat siis pikkuhiljaa puremaan. Vai alkaako?

Tällä hetkellä Venäjän keskuspankin varallisuus, eli käteinen raha, vähenee koko ajan. Joidenkin laskelmien mukaa, käteistä ja kultavarantoja olisi jäljellä hieman yli 300 miljardia dollaria. Venäjä olisi konkurssissa tätä vauhtia ensivuoteen mennessä. Ainakin, suomalaisten ”talousnerojen” arvioiden mukaan. Toisaalta saa sitä toivoa, kun siitä ei ole mitään hyötyä. EU ja Yhdysvallat asettivat talouspakotteita Venäjälle, kun on sekaantunut Ukrainan sisällissotaan avustamalla ”kapinallisia” aseellisesti kuin lähettämällä sotilaita taistelemaan. Suomen talous, joka on Venäjän kaupasta riippuvainen, kärsii muihin EU maihin verrattuna eniten, mutta meillä ollaan taas pitämässä kaikilla tavoin kiinni pakotteista. Minusta tämä on hieman kummallista. Me tahdotaan amputoida oma raajamme, vaikka muut maat samaan aikaa tekee miljardi kauppaa, Yhdysvallat mukaan lukien. Yhdysvallat osti Venäjältä miljardilla dollarilla avaruustekniikkaa, kun meillä kärsitään maataloustuotteiden vientikiellosta. Tämä vain osoittaa meidän teollisuuden kehittämättömyyden, teemme kauppaa 2010-luvulla edelleen pääasiassa maataloustuotteilla, mitä se oli 1900-luvun alussakin.
Me [Suomi] olemme mennossa kovaa vauhtia konkurssiin 60 % bruttokansantuoteen velkaosuudella ja muutaman miljardin käteisvaroilla. Koko EU alueella kasvaa vain velat, työttömyys ja rikollisuus.

Jyri Häkämies on edustamansa järjestön kautta pyrkinyt murtamaan työntekijöiden työehtosopimuksien yleissitovuutta samaan aikaan myös ajamaan työaikojen lisäämistä ja palkkojen laskemista. Tätä perustellaan teollisuuden kilpailukyvyllä, suhteessa muihin kilpaileviin maihin. Aikoinaan Jyrki Kataisen hallitus poisti yrityksiltä niin sanotun kelamaksun, jonka piti parantaa niiden ”kilpailukykyä”, mutta tosiasiassa se johti aika nopeasti laajoihin irtisanomisiin, kun yritykset saivat perusteen parantaa sillä tavoin voittoja. Meidän teollisuuden kilpailukyky on siis hyvässä kunnossa, jos vain olisi tuotteita joilla kilpailla muualla. Nokian kännyköiden jälkeen, meillä ei ole sellaista mikä työllistäisi yhtä laajasti ja osaavia työntekijöitä. Nokian insinöörit olivat aikoinaan kovassa kurssissa, mutta nykyaikana siitäkään ei ole hyötyä, jos intialaiset insinöörit menevät ohi osaamisessa ja tehokkuudessa.

Juha Sipilä ei ole ainakaan julkisuudessa mitenkään perustellut maatalouden kansallisesti maksettavista yli 2 miljardin tukija. Maataloustukien yhden miljardin leikkaus parantaisi meidän budjetti tasapainoa melkoisesti. Maataloustukien suurimpia hyötyjät ovat muutenkin varakkaita [kulakkeja?] maanviljelijöitä, jotka tulisivat toimeen ilman niitäkin. Jos, saa noin miljoonan maataloustukia, niin pitäisi miettiä onko ne tuen saajalle yleensäkään tarpeellisia. Mitään rikollista siinä ei ole, mutta onko se enää tarpeellista, voidaan olla montaa mieltä.

Nyt teollisuuden työntekijät ja vanhukset laitetaan aikaisempien vuosien virheiden maksumiehiksi. Virheitä on tehty aina vuodesta 2008 alkaen. Siitä lähtien ovat olleet vetovastuussa Keskusta, kokoomus ja demarit. Kyseenalainen pohjanoteeraus saavutettiin Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin hallituksien aikana. Myös vastuussa on Vasemmistoliito, Vihreät ja RKP.

Aikoinaan eräs yliluutnantti totesi armeija-aikana -”pellet vaihtuu, mutta sirkus pyörii” on vieläkin ajankohtainen ilmaisu.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Lörtti
#1

Kaikki te tampiot jotka äänestitte EU-jäsenyyden puolesta, haluan haistattaa teille pitkät! Tässä sitä nyt ollaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

J. Koskinen, Tampere
Hämmentynyt
#2

Joo leikatkaa nyt ihmeessä maataloustukia. maanviljelijät ovat varakkaita maanomistajia. Älkää leikatko jo köyhiltä ja sairailta eläkeläisen asumistukea. siinä videään viimeisetkin.”Tuhkatkin pesästä”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

J. Koskinen, Tampere
Vihainen
#3

Saatana nyt tämä Suomi täyttää kohta sata vuotta mutta turhaan on sotiemmeveteraanit ja sankarivainajat sotineet hyvinvointivaltio Suomi ajataan alas että tyrät rytkyy.Perkel te viette köyhätäkin leivän kädestä: A. Stubb on käyttäytynyt asiallisesti ja kuten porvarin pitää käyttäytyä onhan hän porvariksi syntynytkin. Pölhölän kustaan näköinen Juha Sipilä on pallo hukassa. Hänen yrityksensä nousi Nokian vanavedessä valtion tuilla kuten muutkin Oulun IT alan firmat. Olin yhdessä noista töissä ja voin sanoa että johtoporras ei ole sitä penaalin terveintä kärkeä. ehtivät kuitenkin myydä yrityksensä ennen kuin IT kupla puhkesi. Nyt tämä keksinkertainen yritysjohtaja muka osaa olla poliitiikko. Kun häntä katselee ja kuuntelee tulee mieleen pölhökustaa. Timo tee jo jotain saatana maamme nimi on kohta ryysyranta jos annat näiden kahden kyykyttää itseäsi.Ja hommata asian tuntijaksi Juhanna Vartiaisia niitä on samanlaisia asiantuntijoita Niuvanniemi täynä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

mummi
#4

Itseäni askarruttaa lähinnä se, että niin kauan kuin historiassa muistan on leikattu/säästetty. Ja kysymys, mihin se on johtanut ? Ei yhtään mihinkään. Samaa saa¤¤¤¤¤¤in paskaa, eri paketissa. Jostain luin että 2007 valtion talous oli ylijäämäinen. Voi korjata jos väärässä. Kahdeksan vuotta mennyt kiville oikeesti. Eli pääsimme yli -90 laman. Mutta jatkossa ryssimme kaiken. Voi hyvää päivää mitä tunareita meillä on ollut. Tarviiko mainita ketä ne ovat.?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000