Perussuomalaiset

Ilpo Heltimoinen

Suomi-laiva uppoaa

Suomen valtion velka on kaksinkertaistunut vuodesta 2008. Siitä huolimatta vaalivuonna tuntuu monilla riittävän rahaa lähes kaikkiin kuviteltavissa oleviin kohteisiin. Totuus on kuitenkin valitettavasti se, että seuraavan eduskunnan on tehtävä kipeitä leikkauksia budjettiin. Mielipidekirjoituksissa ei ole juurikaan näkynyt mistä ihmiset olisivat valmiita tinkimään. Millä lääkkeillä saadaan Suomi kuntoon?

Suomen julkinen kehitysyhteistyö maksoi veronmaksajille vuonna 2014 yli 1 100 miljoonaa euroa. Kehitysyhteistyöstä pitää karsia merkittävästi ensi vaalikaudella, koska valitettavasti kehitysapu ei ole vain tehotonta, se voi pahimmillaan olla myös haitallista ja estää kohdemaan vaurastumisen ja omillaan pärjäämisen. Esimerkiksi tutkimusten mukaan pelkkä vaateapu Afrikkaan on supistanut paikallista tuotantoa ja vähentänyt tekstiiliteollisuuden työllisyyttä merkittävästi.

Myös maahanmuuton kustannusten karsiminen on perusteltua nykyisessä tilanteessa. Suuret ikäluokat ovat käytännössä jo eläköityneet, silti työttömien määrä on valtaisa. Suomessa on yli 300 000 työtöntä. Meillä ei ole varaa luopua tarveharkinnasta maahanmuuton yhteydessä. Tässä tilanteessa siitä luopuminen johtaisi vain lisääntyvään suomalaisten työttömyyteen ja sitoisi Suomen vähäisiä resursseja maahanmuuttajien kotouttamiseen joka ei edes toimi.

Kuntien ja kaupunkien olisi syytä hakea uusia rahoituskanavia ei-välttämättömien palveluiden tuottamiseksi. Esimerkiksi teatteri- ja orkesteritoimen olisi tulevaisuudessa löydettävä uusia rahoituskanavia yksityiseltä puolelta toimintansa turvaamiseksi. Veronmaksajien rahat alkavat olla vähissä, ja velkavuori on lohduton.

Koska yksittäisten ihmisten ja yritysten verotaakka alkaa olla jo kohtuuttomalla tasolla, on leikkausten lisäksi edistettävä talouskasvua. Pelkällä säästämisellä ei Suomen taloutta ja palveluita saada kuntoon. Suomi on sahannut omaa oksaansa ns. viherveroilla jo pitkään, mikä on tarkoittanut teollisuuden siirtymistä muihin maihin ja maapallon saastumisen kiihtymistä. Mm. sähköveroa ja polttoaineveroja on laskettava yritysten kilpailukyvyn ja kuluttajien ostovoiman takaamiseksi.  Tarvitsemme idealismin sijaan realismia. Suomi on saatava taas maaksi, johon yritykset haluavat investoida ja jossa palkalla pärjää.

Osallistu keskusteluun!


10 kommenttia
don huono
Tyytyväinen
#1

Täysin samaa mieltä! Hyvin tuotu ongelmat Suomen tämänhetkisestä tilanteesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sotahullut tuhoaa Suomen
Tyytyväinen
#7

Lomautetaan koko hyödytön Harmeija niin säästämme heti 3,2 mrd ja velkaantuminen loppuu heti ja rahaa riittää kaikkeen tarpeelliseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Teatteri- ja orkesteritoimi yksityisen rahoituksen varaan? Se tarkoittaisi käytännössä niiden lakkauttamista. Koko suomalainen kulttuurimme, Sibeliuksesta Saariahoon, ja Segerstamista Oramoon, Runeberg, Lönnrot, maailmankuulu Sibelius-Akatemia ym., joutaa tuhottavaksi. Maamme kulttuuri pitää tuhota, että meidät voidaan helposti sulauttaa ylikansalliseen amerikkalaiseen mössöön? AIvan oikeastiko tätä ehdotata PerusSUOMALAISTEN linjaksi?
Mistä me voimme olla maailmalla ylpeitä? Mistä meidät tunnetaan? Mistä japanilaiset ja kiinalaiset ja muut meidät tuntevat? Sibeliuksesta, ja ihailevat. Uutta musiikkiamme ihaillaan ympäri maailman ja olemme siinä väkilukuun nähden uskomattoman hyviä, jopa absoluuttisestikin laatumusiikin tuottajina aivan kärjessä.
Tämä kaikki pitää lakkauttaa?
Mennään vaan ylikansallisten TV-jättien mainostuksen perässä ja meillä on nykyään ”musiikkina” taustalla pum pum ja hölinää päällä (rap-”musiikki”). On halpaa tuottaa ja tyhmä kansa ostaa, kun mediassa vyörytetään että et ole muodikas jos et pidä siitä, ja että kilpaileva oikea musiikki olisi epämuodikasta.

Olisiko ennemminkin paikallaan korostaa kansallisia vahvuuksiamme kuin tuhota niitä, olemmehan PerusSUOMALAISIA?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihannes
Iloinen
#6

Ei ole mitään tarvetta puuttua koulutukseen, heikossa asemassa olevien auttamiseen tai keskeisiin kulttuuripalveluihin, kun vähintään puolitetaan kehitysyhteistyömenot, lopetaan muiden euroalueen maiden laskujen maksaminen, lopetetaan poliiittiset virkanimitykset ja piilopuoluetuki. Listaa näistä varsinaisista höpöhöpömenoista voi helposti jatkaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persu kusettaa aina
#8

Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten mandaatilla Suomeen otettiin edesvastuuttomilla puheilla ainakin 35 000 sandaalin läpsyttelijää elätettäväksi. Tähän elintasopakolaisbisnekseen näyttää löytyvän valtiolta ja kunnista paljon ilmaista rahaa lähivuosina ja samaan aikaan, kun oman maan kansalaisia kiristetään KIKY-, yms. paketeilla. Samaan aikaan poliittiset johtajat liikkuvat maailmalla kuin Euroopan omistajat, ja jakelevat veronmaksajien piikkiin velaksi otettua rahaa milloin Kreikkaan, Syyriaan, etc.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#3

Tässä esitetään joitakin ehdotuksia tämän hetkisen tilanteen ratkaisemiseksi. Meidän täytyy säästää jostakin, ja samalla saada lisää työpaikkoja yksityiselle puolelle, jotta Suomi saadaan nousuun. Tämä ei ole mikään yksinkertainen yhtälö toteuttaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jari
Tyytyväinen
#4

Asiaa puhut. Vielä ku EK tajuaisi, että jos ei yritysten bonus jakoa johtajille tiukenneta niin ei yrityksillä ole varaa maksaa duunarille kunnon palkka.
Aivan älytöntä että Tj ym. johtajat saavat yritys tuloksesta miljoona bonuksia ja samalla kun toinen käsi ojentuu ottamaan miljoonat vastaan niin toinen käsi näyttää ovea duunareille sanoen että pitää tehostaa. Vaikka tosiasia on että noiden bonusten takia yrityksillä ei ole varaa pitää perus duunareita töissä. Sitten vielä duunari etuutksia ja palkkoja pitäisi laskea.

Suomi nousee parilla tavalla aivan varmasti.
1. Veronkierto kuriin
2. Johtajille vain perus palkka (aina löytyy osaavia ihmisiä tekemään sitä työtä ilman bonareita) Ja jos saa bonuksia niin verotus palkka ansio verotuksella (oli sitten rahaa taikka osakkeita) vielä jopa lisäansio verokortille.
3. Eläkekatto ei yli 4000€ eläkkeitä kellekkään. Parempi olisi tasaeläke jokaiselle 2500€ eläkettä oli tehnyt sitten mitä työtä tahansa, koska kaikki työ on tärkeää. Tuolloin eläkeläisten ostovoima kasvaisi ja valtion tukikuorma pientyisi.
4. YT-lakiin muutoksia. Esim. tulosta tuottava yritys ei saa irtisanoa työtekijöitä vaan säästö tehdään hallintopuolelta. Sekä yhteiskunta vastuu yrityksille. Nyt YT aikana irtisanottujen tuet on ulkoistettu täysin valtion kontolle.
5. Yrityksien hallituksessa oleva henkilö ei voi olla samaan aikaan kuin yhdessä hallituksessa töissä. Tämä on myös jääviys asia. Suomessa isojen firmojen halituksessa istuu samat naamat. Miten siinä voi mitää uutta stradegiaa miettiä.
6. Kaiken näköinen kikkailu työmarkkinoilla jossa ihminen joka on tehnyt toistakyt vuotta töitä ei tarvitse ns.tukityötä jossa saa 9€ korvaukse työttömyys tukeen vaan kaikki duunit oikeaa työtä. Yritykset ei palkkaa uusia työntekijöitä jos saavat ilmatteeksi työvoimaa.
7. Yhdet työmarkkinat. Isot sakot yrityksille jotka käyttää maahanmuuttajia hyväkseen taikka työttömiä hyväkseen.
(Suomessa on kolmet työmarkkinat normityömarkkina, maahanmuuttajilla omat sekä työttömillä omat.) Näin se Suomessa.
8. Palkat kohdilleen. Ostovoima kasvaa. Minimi palkka ei saisi olla alle 1690€
Näillä välillisten verojen suuruutta voitaisiin pienentää ja yrityksilläkin menisi paremmin. Mitä enemmän ostovoimaa kotimarkkinoilla sen paremmin Suomi voi.

No tossa pari. Niin ja verotus myös kohdalleen työttömille ja eläkeläisille. Eläke verokin pitäisi olla selvemmin progressiivinen. Eli niillä joilla on iso eläke maksaa enemmän.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Aivan oikein (paitsi tuo kotimaan kulttuurin ja rikkauden tuhoamisajatus)!
Kehitysapu, EU:nkin kautta nyt esim.Mosambikiin menee USAn kanssa vankilentoyhteistyötä tehneen diktatuurin palkitsemiseksi.
Kehitysapu on vain USAn suuryritysten ryöstäretkein jälkien paikkailua – miksi me sitä teemme, USAn pitäisi, kun ovat kerran vieneet ”yksityistäneet” viljelijöiden maat vastineena aetoimituksista vallassa olevilel diktaattoreille.

Miksi me otamme maahna ylimääräisiä työttömiä? Autamme omistajia romuttamaan palkaktason ja hyvinvointimme? Ei, liikaväen otto romuttaa väestön keskimääräisen elintason, henkeä kohden, johtaenkoulutusjärjestelmämme ja terveydenhuoltomem alasajoon. Seis tuhoisalle ihmisvyörylle.

Ilpo, väitteesi siitä, että Suomessa olisi yli 300 000 työtöntä, pitää paikkansa, mutta on huomattavan epätarkka. Oikea luku joulukuulta (työvoimahallinnon tilasto) on 480 000 (työttömät + työllisyyskurssilaiset). Olet työttömyyden suuruutta korostaessasi oikeammassa kuin luulitkaan.

Tarvitsemme euroidealismin sijaan realismia. Suomen historian aikana vain yksi keino on nostanut Suomen lamasta: devalvaatio. Velanotto on aiheuttanut 90-luvun laman ja tulee aiheuttamaan pahan romahdeksen muutaman vuoden kuluttua, jollemme nyt toimi. Oman valuutan ansiosta kotimainen tuotanto tulee kilpailukykyiseksi sekä ulkomailla että kotimaassa, ja ihmiset työllistyvät, jolloin verotulot kasvavat ja työttömyyskulut laskevat. Julkinen talous tasapainottuu. Suomessa on jo 480 00 työtöntä. Me kuljemme täsmälleen Kreikan polkua. Olemmeko vielä tyhmempiä, emme usko edes esimerkistä silmiemme edessä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000