Meillä on sopimus
Kouvolalla ja kuntalaisilla on sopimus. Psykologinen ja lakisääteinenkin sopimus. Kun maksat verosi, niin vastavuoroisesti kaupunki tarjoaa kohtuuhintaiset ja saavutettavat palvelut elämäsi kaikissa vaiheissa. Olitpa yksin tai kaksin tai uusperheessä. Yksinhuoltajana tai omaishoitajana. Silloinkin, kun olet vanha ja heikko tai erityisen tuen tarpeessa. Ja samalla odotat oikeutetusti, että saat asiakkaana tiettyä arvostusta.
Kaupungilla ja yrittäjillä on vastaava sopimus. Jos sijoitat elämäntyösi eli yrityksesi Kouvolaan tai laajennat sitä ja otat riskejä, odotat että kaupunki tekee voitavansa, ettei menestyminen jää ainakaan paikkakunnasta, virkamiehistä tai byrokratiasta kiinni. Ja saat tiettyä arvostusta, koska yrityksen menestys on kaupungin menestys.
Jos nämä kirjoittamattomat sopimukset kuitenkin rikotaan, väki vähenee ja veronmaksuhalukkuus laskee. Kaupungilta menee kasvot. Politikoilta hermot. Alkaa riitely ja asioita viedään oikeuteen.
Huonoa henkeä eivät pysty Ellun Kanatkaan peittämään, vaikka kuinka kuvataan puutaloja ja ruskaa, nauravia naamoja ja torimyyjän punaisia poskia. Sillä täällä asuva tajuaa kyllä filungin, esitteiden ja koetun arjen ristiriidan. Onko tämä taas sitä kärkihankehömppää?
Ihmiset ovat tärkeämpiä kuin raha, mutta ilman rahaa ja työpaikkoja menee vaikeaksi. Huono taloudenpito voi pilata kaiken, ainakin melkein. Myös liikunta- ja kulttuuritarjonnan. Saat puhua yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, mutta sekään ei riitä, jos veroprosentti on tapissa ja palvelut oikeasti huonoja.
Kouvola voisi ottaa imagon suhteen rennommin, niin kuin se ottaa, jolla on vahva itsetunto ja identiteetti. Hyvä pöhinä lähtee tosiasioista. Parasta imagotyötä on uskottava taloudenhallinta ja laadukkaat peruspalvelut. Ja keskittyminen jo täällä asuviin ja yrittäviin.
Totuus on, että Kouvola on yhtä yhdentekevä tai merkittävä kaupunki muille, kuin muut kaupungit ovat meille. Tänne tullaan, jos elämä heittää.
Tekstin aiheet:
Hyvä kirjoitus! Kuvaa erittäin hyvin monen kunnan ja kaupungin taloudenpitoa. Piti oikein googlata Kouvolan kaupunginvaltuuston kokoonpano: Kouvolan kaupunginvaltuustossa on kaudella 2017-2021 yhteensä 59 valtuutettua (SDP 16, KOK 13, KESK 9, VIHR 6, PS 5, KD 4, VAS 2, SIT 2, S-KS 1, SIN 1).
Eli samaa punavihreää (koksujen komppaamana) pukkaa Kouvolassakin kuten niin monella muullakin paikkakunnalla. Mutta älkää surko kouvolalaiset, meillä täällä Tampereen Kommunistisessa kaupungissa talous on jo aivan kuralla ja pakkasella; huhti-kesäkuussa 2020 Tampereen työttömyysaste kipusi joka kuussa päälle 19 prosentin, mutta punavihreillä menee lujaa, koska eihän velkoja tarvii maksaa ja hei EU-elvytyksestä tulee rahaa, tulee rahaa, tulee rahaa tilille… (kun ensin on maksettu kaksin tai kolminkertaisesti tulevat tukirahat). Huoooh!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kok+SDP+keskusta. Nämä puolueet ovat hallinneet Suomea ja sen kuntia viimeiset 30 vuotta. Mikä on tulos? Aika karmea, millä absoluuttisella mittarilla tahansa mitattuna. Mutta kun sillä mittarilla ei mitata.
Tänä päivänä en erota enää kokoomusta ja demareita toisistaan. Oli kumpi tahansa vallassa, niin kyyti on kuntalaiselle kylmää.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ja nyt 2021 tehdään valtuuston kokoonpanoon muutos.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Onks hyvinvoivia kuntia olemassakaan enää?
Siis sellaisia kuntia, jotka eläis omillaan ilman jos jonkinmoisia valtionavustuksia.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Hei. Kiitos Ukkokin. Niin, katsos ”veljeni”: sodanjälkeen v.-39 -Rukoilimme Taivaan Isää, nyt, tuntuu; metalliliittoa ja puolustusvoimia. Enkelit on korvattu pommikoneilla. Kiitos. Siunaten, Lasse.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Sopimuksella ei aina ole kahta sopijaa. On usein vain yksi sopija, joka olettaa toisen osapuolen toimivan kuten hän haluaa. Tämä on aika tavallinen tilanne. Niin yksittäisten ihmisten välillä kuin organisaatioiden ja ihmisten välilläkin.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti