Perussuomalaiset

Hannu Ruuska

Miksi verorahojen vastuullisen käytön realiteetit unohtuu?

Nyt on Vanha Räikkä valmis ja käytössä, joten voisimme hieman miettiä mitä tuli tehtyä.

Meillä on rakennus, jonka käyttötarkoitusta piti yleisökyselyllä hakea. Meillä on rakennus, joka koskaan ei tule tuottamaan mitään ja meillä on rakennus, jonka kustannukset ylittivät kaikkien realiteettien rajat.

Nyt tiedetään remonttikustannusten olleen 1,7 miljoonaa alkuperäisen raamin 1,2 miljoonan sijaan ja siitä puuttuu projektiin hukatut käyttötalousrahat.

Vuoden 2017 talousarviovaltuustossa perussuomalaisten vastustuksesta huolimatta tämä mustalta aukolta vaikuttava hanke pääsi valitettavasti käynnistymään. Valtuustossa tämän asian käsittelyn aikana mieleenpainuvaa oli, kun pitkän linjan kokoomusvaltuutettu puheenvuorollaan ilmoitti, ettei hanke toteudu, mikäli kustannusarvio tulisi olemaan yli 1,2 miljoonaa euroa.

Aika pahasti meni metsään tämäkin mahtipontinen julistus. Tämä 1,2 miljoonan euron summakin oli liian suuri perussuomalaisten ryhmän hyväksyttäväksi ja esitimme silloin kunnostushankkeen sokkokäynnistämisen sijaan määrärahaa perusteellisen kustannusarvion tekemiseen. Siinä vaiheessa olisi jo heikommallakin matematiikan oppimäärällä täytynyt ymmärtää ettei 1,2 miljoonan raami tulisi millään riittämään ja avataan rahahana, jota ei saa suljettua.

Tähän hankkeeseen hukatulla rahalla olisimme taksilla kuljettaneet innokkaat kirjailijat ja runoilijat Kuruun käytöstä poistettuun Hainarin hoivakotiin seuraavat 20 vuotta, jossa olisi varmasti riittänyt huoneita kaikille halukkaille ja ääntäkin olisi saanut vapaasti luomisen vimmassa käyttää ilman äänieristettyjä ovia. Tilaa kyllä olisi riittänyt.

Toisena vaihtoehtona tämä raha olisi kattanut kaksi kolmasosaa osaa kiinteästi rakennetusta päiväkodista Kuruun nyt tulleen vuokratun siirtorakennuksen sijaan, joka 16 vuoden käytön jälkeen tulee kalliimmaksi kuin paikalla rakennettu kiinteä rakennus.

Kolmantena vaihtoehtona rahalle olisi neljä vuotta etuajassa rakennettu kevyen liikenteen väylää Mutalaan ja Takamaalle, jota myöten lapset pääsisivät turvallisesti kouluun. Lapset varmaan kiittävät talvella kävellessään kapean tien vartta kouluun, että raha sattuikin ohjautumaan Vanhaan Räikkään ja sen Biedermayer-huonekaluihin.

Miten tämä käsittämätön virhe pääsi tapahtumaan?

Pieni äänekäs joukko sai tahtonsa läpi asiassa, joka hyödyttää alle promillea ylöjärveläisistä, mutta kaikki joutuvat tästä virheestä kärsimään verojen muodossa. Poliittisessa vastuussa olevien pitäisi ymmärtää paljonko meillä on rahaa, priorisoida sen käyttö ja sen jälkeen harkiten käyttää rahaa.

Tässä oli unohdettu kaikki näistä edellä mainituista seikoista ja patistettu virkamiehet toteuttamaan hanketta, jossa ei ollut mitään mahdollisuutta onnistua.

Toivottavasti tämä tapahtunut virhe on muistissa, kun seuraavan kerran valitsemme luottamushenkilöitä kunnallisvaaleissa. Vanhaksi Räikäksi kutsuttu rakennus muistuttaa valitettavasti meitä hukatun rahan monumenttina aina kun kuljemme siitä ohi.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000