Perussuomalaiset

Toni Kemppainen

Holhoava yhteiskunta

Isoveli valvoo?

Olen seurannut mielenkiinnolla keskustelua alkoholilain keventämisestä tai osaltaan sen kumoamisesta. Opiskeluaikana työskentelin ravintoloiden portsarina ja näin konkreettisesti alkoholin hyvät ja huonot puolet – Joku juo aina liikaa.

Minusta meidän tulevien päättäjien pitäisi antaa kansalaisille mahdollisuus. Mahdollisuus elämään, jota ihmiset elävät muualla Euroopassa. Ravintolat saavat itse päättää aukioloaikansa ja Alkon monopoli murretaan ainakin joltain osin. Alkoholiveroa tulisi laskea huomattavasti. Päivittäistavarakaupat saisivat viininsä ja A-oluensa hyllyihin ja alkoholin myyntiaikaa päivittäistavarakaupoissa jatketaan 24:00 asti. Tämä kaikki voitaisiin toteuttaa viiden vuoden kokeilujaksolla – Joku juo aina liikaa

Mitä tästä seuraisi?

Suomen alkoholin kokonaiskulutus ei tästä nousisi. Alkoholin tuonti esim. Virosta ja verkkokaupoista vähenisi ja siirtyisi päivittäistavarakauppoihin ja ravintoloihin. Veroeurot jäisivät Suomeen ja työllistävä vaikutus kaupanalalla ja MaRa:n toiminnassa olisi kannustavaa – Joku juo aina liikaa.

Kansalaisille toitotetaan alkoholiveron korkeudesta, näillä verovaroilla muka hoidetaan alkoholin aiheuttamia suoria ja epäsuoria sairauksia ja vahinkoja. Tällä hetkellä verovarat valuvat Viroon ja muihin EU-maihin. Alkoholin kotikulutus on kasvanut ja se lisää poliisin tarvetta kotihälytysten muodossa, vaikka poliisien resurssit ovat todella heikot tällä hetkellä – Joku juo aina liikaa.

Matkailu avartaa

Olin matkalla Keski-Euroopassa. Kävelimme ystäväni kanssa sikäläisillä maalaismarkkinoilla. Myyntikojuissa oli myynnissä braatvurstia, hapankaalia ja alkoholia. Oli kuumaa minttukaakaota, viiniä sekä snapseja. En näe mitään ongelmaa siinä, että Suomessa järjestettävissä tapahtumissa tarjoiltaisiin alkoholia. Tämä ehdottamani viiden vuoden siirtymäaika riittäisi mainiosti karsimaan lievät ongelmat alkoholilain muutoksesta. Annetaan vihdoinkin kansalaisille vastuuta – Joku juo aina liikaa.

Vuoden sisään:

– viinit kauppoihin
– vahvat oluet kauppoihin
– alkoholin myynti kaupoissa 24:00 asti
– ravintolat voi itse päättää aukiolonsa
– alkoholiveron leikkaukset
– alkoholilaki tälle vuosituhannelle.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Ensin pitäisi saada aikaan suuri asennemuutos yhteiskunnassa. Kaikkien aikuisten tulisi ryhtyä voimakkaasti paheksumaan päihtyneenä esiintymistä. Kun tämä asia olisi kunnossa, voitaisiin puhua ehdotuksistasi.
Toisaalta kyllä myös Ranskassa on paljon maksa- ja muita alkoholista johtuvia sairauksia, mutta kotimaan viiniteollisuuden suojelemiseksi näistä ei puhuta.
Vaikka tapamme ja asenteemme saataisiin kuntoon, jäisi kuitenkin terveyshaittoja Ranskan malliin.
Toni, pidätkö realistisena, että asenteemme päihtyneenä esiintymiseen voitaisiin muuttaa? Jos pidät, kerro, millä toimenpiteillä tämä saataisiin aikaan, ja aikataulu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kyllä
#2

Hyvä idea nyt kun ostat viina kallilla hinalla on kuin menisit kersana nurkantaa tupakalle. Ihminen oppii parhaiten kantapäänkauta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pauli
Tyytyväinen
#3

Korrekti esitys!

Suomalaiset eivät ole yhtään sen kummoisempia juoppoja, mitä muutkaan kansat. Tämä holhousyhteiskunta itsessään tekee kansasta juoppoja, kun ravintoloissa mukavan porukan kanssa menee yhdessä illassa viikon tili!!

Ainoaksi vaihtoehdoksi jää ostaa kossu pottu joko virolaisilta tai jos ei löydy, niin sitte Alkosta mieli myrtsinä hintojen takia! Sitten imetään kalsarikännit kotona ilman mukavaa tekemistä.

Mieluummin kerran viikossa drinkejä ja olutta raflassa mukavassa seurassa, kuin kotona kirkasta, mutta kun siitä on tehty täysin mahdotonta veropolitiikan ja holhouksen takia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mirva naukkarinen
#4

Liika holhous ja pakottaminen ei toimi Meillä suomessa alkoholipolitiikassakaan ,,kaikki pitää saada lailliseksi ja perustua vapaaehtoisuuteen ja toimivuuteen ,,jota Kaikki haluavatkin Suomessa ja pienetkin yritykset saavat kukkia ja uudistua ja muuntua sekä pystyvät kehittämään palveluitaan

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

makarov
Iloinen
#5

aivan oikein,mutta kun ihmisille annetaan vapautta ,se tarkoittaa automaattisesti lisää vastuuta omasta minästään,esim jos tarvelet terveytesi tahalteen,yhteiskunta ei ole velvollinen sinua hyysäämään-siihen tarkoitukseen ovt maksulliset vakuutukset

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000