Perussuomalaiset

Toimi Kankaanniemi

EU-vaalit ohi - kiitokset ja tunnustukset - ja kritiikiäkin!

Lämpimät kiitokset kaikille äänestäjilleni ja tukijoilleni vaalimatkan varrella!

Sydämelliset onnittelut Jussi Halla-aholle ja Sampo Terholle!  Teitte hienon tuloksen ja olette vakuuttava parivaljakko parlamentissa.

Erityisonnittelut Pirkko Ruohonen-Lernerille!  Pirkon kanssa arvelin käyväni reilun kisan kolmospaikasta. Pirkko sen otti ja ansaitsi!

Äänimääräni riitti puolueen sisällä neljännelle sijalle. Vähintään tyydyttävä sija!  Ensimmäinen varapaikka ei ole sittenkään mukava, koska EU-parlamenttiin voi tulla pikakutsu kuten monelle on viisivuotiskauden aikana käynyt. Elämää on helpompi suunnitella ilman tällaista mahdollisuutta.

Kaikille muillekin Ps-ehdokkaille onnittelut ja kiitokset hyvästä työstä.

Suomesta lähtee EU-parlamenttiin vahva joukkue. Osaamista ja kokemusta löytyy. Vastuu on myös suuri. Joukossa on  – jopa saman puolueen meppien kesken –  vastakkaisia ajatuksia EU:sta ja eurosta.  Mielenkiintoista, miten se näkyy tulevaisuudessa ja miten se palvelee Suomen etua.

Perussuomalaisten EU-jytky jäi tulematta.  Ps on kuitenkin pronssisijalla ja Sdp:n edellä tuloksissa. Se on tärkeä saavutus.  Demarien tilanne onkin enemmän kuin katastrofaalinen.  Siinä heillä on pohtimista ja kriisikokouksen aika. Miten käy hallitusyhteistyön kotimaassa?

Miksi Ps ei menestynyt odotusten mukaisesti, vaikka olikin vaalien toinen selkeä voittaja? Tässä muutamia ajatuksia.

Yksi syy on se, että viime kuukaudet Suomen kansalle on kuulutettu, että eurokriisi on ohi. Teesi meni perille, vaikka se on täysin perätön.  Kriisi jatkuu. Samoin EU-alueen surkea talouskehitys. Suomi itse on rapakunnossa. Näistä ei selkosuomella puhuttu. Ei edes Ps nostanut ääntään riittävästi.

Toiseksi äänestysaktiivisuus ei juurikaan noussut. Arvelu siitä, että EU-kriittiset eivät lähde äänestämään, osui oikeaan. Moni jätti äänensä antamatta, koska ei usko äänen voimaan valtavassa EU-byrokratiassa. Tottahan se onkin. Siitä huolimatta äänestäminen on ainoa vaikutusmahdollisuus tavalliselle kansalle.

Kolmanneksi puolueen vaalityö olisi edellyttänyt ehdokkaiden kunnollista kouluttamista ja perehdyttämistä. Vaalimateriaalia oli aivan liikaa ja se oli osin sekavaa.  Lähellekään kaikkea ei ehditty jakaa. Tuhlausta. Aineiston sisältökään ei vastannut kaikilta osin tarkoitustaan.  Pari kattavaa yleisesitettä vaalien tärkeimmistä aiheista ja rahallinen panostus ehdokkaiden henkilökohtaiseen mainontaan olisi ollut tarpeen.  Äänestäjät antavat äänensä luotettavalle ehdokkaalle ja toiseksi linjakkaalle puolueelle. Nyt nämä eivät nousseet esiin.

Neljänneksi puolueen pääsanoma ei ollut riittävän selkeä.  Millaista EU-politiikkaa se haluaa?  Pasuunan ääni ei ollut kirkas.  Monissa muissa EU-maissa EU-kriittinen ja suorastaan EU-vastainen sanoma puri. Meillä ei.

En ole tyytyväinen omaan panostukseeni. Rahaa oli niukasti ja vaalityö hieman sattumanvaraista. Mainosteni tekijä oli kuitenkin loistava. Kiitos hänelle!

EU-vaaleissa puolueen vahva taloudellinen panostus erityisesti ruuhka-Suomessa on välttämätöntä. EU-vaalien tulos ratkaistiin taas Salpausselän eteläpuolella, jossa Kokoomuksen hymykampanja jylläsi.

Ps:n osalta Itä- ja Pohjois-Suomi jäi heikolle ja se näkyy tuloksissa. Puoli valtakuntaa jätettiin Kepun vanhan isännän kentäksi.

Keski-Suomessa Ps menestyi hyvin. 16,9%:n kannatus riitti nykyisten vaalipiirien joukossa kolmannelle sijalle. Vain Kymi ja Satakunta ponnistivat edelle. Onnittelut niille!

Se oli siinä!

Kiitoksia ja hyvää kesää kaikille!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000