Perussuomalaiset

Toimi Kankaanniemi

Ylen outoa galluplaskentaa - Ps:lle kolme meppiä?

Yle julkaisi torstaiaamuna Taloustutkimuksen tekemän eurovaaligallupin. Ensin se julkisti vain puolueiden ääniosuusennusteen. Samalla se ilmoitti, että myöhemmin samana päivänä kerrotaan myös ennuste valituksi ehdokkaista ehdokkaista.

Puole-ennusteen mukaan Kokoomus saisi 22,7% ja Perussuomalaiset 17,1% äänistä.

Noilla luvuilla Kokoomuksen neljännen paikan vertausluku on 5,675 ja Perussuomalaisten kolmannen paikan vertausluku 5,700.

Puoli päivää asiaa haudottuaan Yle uutisoi iltapäivällä, että Kokoomus saa neljä paikkaa ja Ps kaksi.

Perin outoa laissa säädetyn vaalituloksen laskutavan mukaan on se, että Kokoomus saisi neljännen paikkansa pienemmällä vertausluvulla kuin Perussuomalaiset kolmannen.

Oikea gallupin mukainen tulos on se, että Kokoomus, Keskusta ja Ps saa kukin kolme meppiä, Sdp kaksi sekä Vihreät ja Vasemmisto kumpikin yhden.

Miksi Yle teki tuollaisen tempun sitä puolipäivää mietittyään?

Gallupeilla on kautta aikain yritetty ohjailla äänestäjiä. Näin räikeää  – suorastaan rikolliselta vaikuttavaa –   manipulointia ei ole koskaan esiintynyt. Ja vieläpä verovaroin toimiva Yle asialla! Häpeällistä!

Todellinen ”gallup” tulee kuitenkin sunnuntai-iltana. Odotellaan rauhassa sitä!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000