Perussuomalaiset

Tapio Äyräväinen

Suomalaisten alhainen syntyvyys

3 kommenttia

Muutama kuukausi sitten kaikkialla kohkattiin maapallon väestöräjähdyksestä. Maailman väkiluku on vuonna 2019 arviolta 7,7 miljardia ja edelleen kasvussa. YK:n vuoden 2050 ennusteen mukaan väkiluku on 9,7 miljardia. Sitten takki kääntyi niin, että saumat ratkeilivat. Ennusteen mukaan Suomessa ei 15 vuoden päästä ole enää yhtään maakuntaa, jossa syntyy enemmän ihmisiä kuin kuolee, jollei syntyvyys nouse. Mediassa nousi paniikki väestön vähenemisestä.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) otti kantaa syntyvyyden laskuun. Suomen täytyy Rinteen mukaan pystyä 2040-luvulle asti nostamaan työllisyysastetta ja siksi tarvitaan työperäistä maahanmuuttoa, koska työvoima ei maassame riitä.

Rinne on väärässä. Huoltosuhteen kannalta olennaista on, että muuttajien ja heidän jälkeläistensä tulisi myös työllistyä vähintään yhtä hyvin kuin kantaväestön. Näin ei suinkaan ole. Monet työperäiset maahanmuuttajat työskentelevät pienipalkkaisissa ammateissa, jolloin verokertymä jää pieneksi. Jos maahanmuuttopolitiikkaa perustellaan taloudella, ainoa nopea ja varmasti toimiva keino on vähentää taloudellisesti vahingollista haittamaahanmuutoa.

Rinteen vihervasemmistohallitus arvottaa ulkomaalaisen työvoiman tuonnin kotimaisen työvoiman käyttämisen edelle. Hallitus on enemmän huolissaan ulkomaalaisen halpatyövoiman tuonnista kuin suomalaisten työpaikkojen säilymisestä.

Työvoiman saatavuusharkinnan purkaminen ja ulkomaisen työvoiman tuominen kolmansista maista ei ratkaise Suomen ongelmia vaan johtaa halpatyövoimaan, joka ei elä palkallaan ilman avustuksia. Ratkaisu ei voi olla se, että maahan tuodaan lisää ihmisiä, jotka kuormittavat julkista taloutta. EU- ja ETA alueella on 500 miljoonaa ihmistä, josta varmasti löytyy Suomeen uusia työntekijöitä. Merta edemmäs kalaan ei tarvitse lähteä. Riittää, kun huolehditaan siitä, ettei nuorta koulutettua väkeä valu Suomen rajojen ulkopuolelle.

Salossa väkiluvun muutosennusteet ovat synkkiä, ja niiden ennakoidaan toteutuvan oletettua nopeammin. Tilastokeskuksen mukaan Salossa asuu 43 900 ihmistä vuonna 2040. Ennen kuin ennuste ehtii toteutua, kaupungin ikärakenne vääristyy ja asukkaiden vanhetessa hoitokulut lisääntyvät. Maksajia ei enää löydy entiseen malliin. Ratkaisu on tietysti sekä Salon että Suomen kannalta yksinkertainen. Tarvitaan lisää lapsia, ja aikaa myöten myös työpaikkoja, joista saatavalla palkalla tulee toimeen.

Koettakaa nyt arvon ministerit ja kansanedustajat päättää, kumpaa te haluatte: Lisää haittamaahanmuuttoa ja valtion subventointia vai järkevää lapsi- ja perhepolitiikkaa sekä suomalaisten edun mukaista työvoimapolitiikkaa ilman joutavanpäiväistä paniikin lietsomista väestöräjähdyksestä.

 

Tapio Äyräväinen

kaupunginvaltuutettu (ps)

Salo, Muurlan kaupunginosa

 

Kirjoitus julkaistiin Salon Seudun Sanomien Tätä mieltä -palstalla 4.10.2019

 

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Maahan muuttava aikuinen tulee kalliimmaksi, kuin lapsi, suomalainen tai ulkolainen, väristä tai rodusta riippumatta. Aikuisen ulkolaisen yksi suurimmista ongelmista on mm. eläkekertymän puute, jota aikuisen vanhemmatkaan ole maksaneet, riippuen lähtömaan eläkejärjestelmästä, kuten veromaksuhistoriaa maahan ei ole. Lapsen lähtökohta on sama, syntyykö suomessa ulkolainen tai suomalainen, jos vanhemmilla on veronmaksuhistoriaa Suomessa. Eläkkeiden osalta eläkemaksut ja verot ovat yksi paketti, eli sodan jälkeen veroja kerättiin yhteiskunnan rakentamiseen, joka ei näy nykyisissä eläkkeissä, joskin indeksien jäädytys leikkaa nyt loputkin. Maahanmuuttajat asuvat, kouluttautuvat, syövät puhtaasti verotuksella kerätyllä varoilla, vailla veronmaksuhistoriaa, eli ovat nettosaajia. Suomalaiset ovat nettomaksajia, jossa kustannukset siirtyvät lopulta vientihintoihin, ja sitä kautta johtavat työn vähenemiseen, jossa palveluammatit eivät tuo lisärahaa talouteen, vain jakaa viennin hedelmiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Voitaisko ottaa mietintään tämä arka asia , kun Suomessa tehdään noin 10000 aporttia vuosittain !? Aportti on monesti Äidille raskas taakka , niin mitenolisi adoptio , lapsen ottajia kiinnostujia olisi varmaan paljonkin ?!! Lapsi saisi Elämän kuoleman sisaan !! Ja Äiti mielenrauhan !! Ja syntyvyys lisäntyisi !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pena
#3

Nyt taivastellaan suurta eläkeläisten määrää mutta hekään eivät elä ikuisesti.
Pitäisikin valmistautua tilanteeseen mikä vallitsee 20:n vuoden kuluttua.
Silloin väkiluku on huomattavasti alhaisempi eikä se ole mikään ongelma, kunhan syntyvyys pysyy edes sillä tasolla että väkimäärä pysyy samalla tasolla. Ei sen tarvitse kasvaa, eikä varsinkaan ole syytä VAIHTAA KANSAA kehitysmaalaisiin.
Jos Suomeen tulee liikaa kehitysmaalaisia, turvallisuus ja yhteiskuntarauha vähenee ja se EI ainakaan innosta kantasuomalaisia lapsentekoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000