Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Sisäministeri Mykkäsen turvapaikkapolitiikan puheet löysiä

16 kommenttia

Mykkänen väitti aamun Yle-haastattelussa vuoden 2015 invaasion tulleen yllätyksenä. Mykkänen joko suoranaisesti valehtelee tai ei ole tehtäviensä tasolla, sillä miten on mahdollista, että jo vuosikausia ovat hallitukset/sisäministeriö varautuneet eri järjestöjen kanssa suuriin maahanmuuttovirtoihin. Tästä varautumisesta on esim. SPR julkistanut Mava-ohjelman 9/2013 ja jo aiemminkin on ollut toteuttamissuunnitelmia lisääntyvään maahanmuuttoon. Linkin ohjelman tiedotteessa todetaan nimenomaan heti etusivulla varautumisesta eri viranomaistahojen kanssa sekä se, että hankkeen kustannuksiin osallistuu Unionin Pakolaisrahasto. Kyseessä siis kerrotaan olevan jopa hanke.

Varautuminen suureenkin maahanmuuttoon näyttää liittyvän yksityiskohtaiset suunnitelmat kaikenlaisesta, kuten majoittumisesta, ruokahuollosta jne.

Jopa sisäministeriön sivulla on esitetty varautuminen laajamittaiseen maahanmuuttoon edelleen, sillä varautumiskirjoituksessa sanotaan „Sisäministeriö ohjaa Maahanmuuttovirastoa sekä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksia laajamittaiseen maahantuloon varautumisessa ja varautumissuunnitelmien käyttöönotossa.“ sekä „Muita keskeisiä kansallisia viranomaisia ovat Rajavartiolaitos ja poliisi, jotka rekisteröivät maahantulijat. Suomen Punainen risti, kunnat sekä yksityiset ja eri järjestötoimijat vastaavat vastaanottokeskusten ylläpidosta.“ Tämä viittaa siihen, että unionissa taitaa olla tietynsuuntaisia suunnitelmia panostaa edelleen kolmansista maista suurtakin maahanmuuttoa. Ainoa este saattaa tulla eteen seuraavan eu-parlamenttivaalien tuloksen myötä. Poliittinen liikehdintä eu-kriittiseen suuntaan on unionin eri jäsenmaissa menossa, jonka ensimmäinen kritiikki kohdistuu juuri hallitsemattomaan maahanmuuttoon vastoin jäsenmaiden kansalaisten tahtoa.

Tässä eräänlaista todistetta siihen, että kyllä Suomenkin hallitukset/eduskunta ovat olleet tietoisia pidemmän aikaa (vuodesta 1997 alkaen) maahanmuuton toteutumisesta ja että siihen panostukset ovat unionissa jatkunut. Ja jatkuu.

Edellä kerrottu mielestäni osoittaa varsin selvästi sisäministeri Mykkäsen puhuneen suoranaista valetta, ettei ole oltu tietoisia hallitsemattomasta maahanmuutosta, vaikka kuitenkin suunnitelma oli jopa 60000 henkilön maahantulemisesta. (eka linkki SPR).

Mitä sitten tulee ministeri Mykkäsen puheisiin maahanmuuttopolitiikkaan liittyvistä lakiuudistuksista, niin Mykkäsen kuin kaikkien Sipilän hallituksen ministerien kannattaa ottaa käteen tämä „Hallituksen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma“ josta ei sitten toteutettu juuri niitä kohtia, jotka olisivat jokseenkin varmasti estäneet ainakin osan julkitulleista rikoksista ja rikosepäilyistä. Paljonko on vielä rikosepäilyistä julkikertomatta, kuten Oulussa tapahtuneiden kaltaisista alaikäisten raiskauksista? 

Tuossa em. hyväksytyssä ohjelmassa on monia toteuttamiskelpoisia kohtia vieläkin, joita ei Soini puheenjohtajuusaikanaan (ps) vaatinut toteutettavaksi, vaikka niin oli sovittu keskustan ja kokoomuksen kanssa. Sen jälkeen kun PS hajosi kahteen osaan, eikä Sipilä ja Orpo enää hyväksynyt PS puoluetta hallitukseen vaan epädemokraattisesti PS:tä eronneet nykyiset Sininen Tulevaisuuden edustajat ja ministerit jatkoivat hallituksessa ja ilman kansalaisten eduskuntaan juuri sinisinä valintaa, jäi ohjelma useilta kohdin toteuttamatta.

Turhaa on Mykkäsenkin nyt jälkikäteen näytellä myrtynyttä naamaa järkyttyneenä. Olisi kokoomusministeri Orpolla ja myöhemmin Risikolla ollut mahdollisuus toimia tuolloin hyväksytyn ohjelmaan mukaan, niin turvallisuustilanne maassamme olisi paljon paremmalla tolalla.

En malta olla vielä viittaamatta maamme perustuslakiin ja sen kohtaan Liikkumisvapaus 9§. „Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.“ Vastaava säännös on ulkomaalaislain 41 §:n kohdassa Liikkumisoikeus „Maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on oikeus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.“ Kielteisen päätöksen saaneilla ei pidä olla vapaata liikkumisoikeutta maassa voimassa olevien lainsäädöksien mukaan.

Miksi Sipilän hallitus ei noudata em. lainsäädöksiä, joiden perusteella voitaisiin hylätyn laillisen päätöksen saaneet sijoittaa suljettuun palautuskeskukseen? Selityksenä ei tulisi käydä se, että valitusmahdollisuuksia on jopa kymmenen kertaa, sillä tuollainen valituskierre olisikin tullut katkaista lailla jo heti hallitsemattoman maahanmuuttotulvan alussa. Sanotaan, että viisas varautuu aina tulevaan.

Osallistu keskusteluun!


16 kommenttia
#tervedemokratia
#1

Lasten turvallisuus on yhteiskunnan prioriteetti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Pitäisi olla prioriteetti yksi, mutta näyttää pahasti siltä, että paljon aivan liian paljon on pahoinvointia lasten ja nuorten kohdalla. Mistä mahtaa johtua? Onko kuitenkaan prioriteetit kohdallaan? Ettei vain olisi ekana monikulttuurisuuden ihannointi omat kansalaiset unohtaen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

”Tilastokeskuksen mukaan tämän vuoden tilanne ensimmäisen puolen vuoden osalta oli se, että raiskausrikoksia tehtiin 21,6 prosenttia enemmän kuin viime
vuonna, ja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä 7,7 prosenttia vähemmän kuinviime vuonna (Tilastokeskus 2017b).”

Ote Elina Pehkosen, KARELIA-AMMATTIKORKEAKOULU
Liiketalouden koulutusohjelma, kirjoituksessa
”LAPSIIN KOHDISTUVIEN SEKSUAALIRIKOSTEN JULKISUUS JA
NÄKYVYYS MEDIASSA” esiin tuotu.

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/137418/Elina_Pehkonen_2017_12_4.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Kun aiemmin oli tilastojen mukaan näissä rikoksissa tapahtunut laskua, niin mistähän mahtaa johtua yht`äkkinen kasvu 21,6% juuri 2017 alkupuolen tilastoihin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Nyt Helsingissäkin!
Poliisi: Helsingissä kolme miestä kiinni epäiltyinä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista
Poliisin mukaan kiinniotetut ovat ulkomaalaistaustaisia.
https://yle.fi/uutiset/3-10594192

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#5

Ei taida tuohonkaan loppua edellyttäen ettei sisäministeriö kiellä poliiseja uutisoimasta tämänkaltaisista rikoksista. Kas se kun haittaa vaalitulosta keskustan ja kokoomuksen kohdalla varsinkin. Hallitus on ”munannut” pahasti turvapaikkapolitiikassa. Eivät Sipilä, Orpo ja Mykkänen vieläkään ole osoittaneet kiinnostusta toimia lainsäädännön kiristämisessä, vaikka kirjoituksessakin olen esittänyt turvapaikkapoliittisen päivitetyn ohjelman, josta on toteuttamatta juuri ne tärkeät toimenpiteet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Pedofilia marginaali-ilmiöineen ei kuulu länsimaiseen demokratiaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#11

Eikä varsinkaan joukkoraiskaukset. Insestiä on ollut maassamme kautta aikain, mutta raiskausten örkeät rikokset taitavat olleet hyvinkin vähäisiä. Kuten edellä olevassa kommentissani olen tuonut esiin, niin ko. raiskaustilastossa on tapahtunut määrällisesti katsottuna suuri nousu vuoden 2017 alkupuolella. Taitaa viitata suoraan 2015 ja sen jälkeen tapahtuneeseen suureen maahanmuuttoaaltoon turvapaikanhakijoiden ryhmässä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Toisaalta juuri Helsingissä poliisi on ”suojellut” siirtolaisia.

Muistelkaapa vain Rautatientorin matuleirejä, joissa eri poliitikot (mm. T. Halonenkin) vieraili ja antoi sympatiaa laittomasti maassa oleville.
Lentokentällä pakkopalautuksia vastustavat kansanedustajat, jotka ehkä tänäkin vuonna kehtaavat olla ehdokkaina?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Surullisen totta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

Tätä samaa olen itsekin mielessäni pyöritellyt. Jossain ja jollain porukalla on jo aikaa siten päätetty ottaa siirtolaisia Suomeen.
– sen jälkeen kaikki puheet laittomasta maahantulosta, ihmissalakuljetuksesta, siirtolaisten tekemistä rikoksista on vaiettu ja keskustelijat leimattu. Vaientaminen on ollut hyvin järjestelmällistä; mukana ovat olleet kaikki vanhat puolueet, media/uutistoimistot/journalistiliitto, ammattiliitot sekä vastaanottotoimilla rahastaneet järjestöt ja yritykset.

Mitenkään vahingossa 30 000 ihmistä ei tule rajan yli, heidät oli järjestelmällisesti ohjattu tulemaan tänne. Jos Suomi olisi oikeusvaltio poliisi tutkisi kuka ja ketkä olivat tätä invaasiota järjestelemässä – laittoman maahantulon järjestäminen on rikos.

Nyt olisi myös aika tutkia kuinka monista vastaanottokeskuksissa irtaimistoon ja ihmisiin kohdistuneista rikoksista on vaiettu. Jonkinlainen kirjanpito täytyisi löytyä, koska niistä on maksettu korvauksiakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#10

Ei tule vahingossa rajan yli, sillä rajavalvonta on mahdollista kansallisen lainsäädäntömme mukaisena toimena. Nyt vain Sipilän hallituksella ei ole ollut tahtoa toteuttaa turvallisuuteen liittyvää tointa.

Kyllä täydellä järjellä ajateltuna on pitänyt olla tiedossa mihin hallitsematon maahanmuutto johtaa. On vain haluttu EU:ssa toteuttaa monikulttuurin ahtautumista Eurooppaan aiheuttamaan epäjärjestystä.

Ei ole vielä meilläkään nähty sitä mitä tästä tulee kaikkiaan seuraamaan. Hyvä on politiikkojen syytellä vihapuheista kantasuomalaisia, kun ovat itse olleet päällepäsmäreitä turvattomuustilanteen synnyssä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ulos maasta jos rikostelee!
#12

Ruotsin Rautatie masinoi kuljetukset junilla Tornioon.
Kyseessä ei ole kovin yksinkertainen projekti. Kyllä nämä junalastilliset olivat tiedossa hallitukselamme jo jonkin aikaa. Ilmiselvästi EI OLLUT HALUA ESTÄÄ yli 30 000 maahan tunkeutumista. PS oli halukas estämään mutta yksi kahta vastaan on voimaton. Sitäpaitsi sisäministerinä toimi kokoomuksen Orpo, jolla oli mandaatti estää junalastillisten tulo. Orpo ei estänyt… Siitä kärsimme vieläkin ja kärsimys jatkuu kymmeniä vuosia eri syistä.
30 000 on niin mittava määrä, että Orpon olisi pitänyt toimia. Porukka valui etelään jopa tilausajobusseilla ja taxeilla!
Sotilaamme oli komennettu kantamaan matkalaukkuja!

Orpo pitäisi tulevaisuudessa saada tilille tekemisistään!
Samoin Sipilä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#13

Hyviä nakökantoja esität. Ulkomaalaislain suomia oikeuksia olisi Sipilän hallitus voinut toimillaan toteuttaa, mutta nyt puhutaan lain kiristämisistä, vaikka jo nykyisen lain perusteella esim. säilöönottamisperusteet ovat olemassa. Jos halutaan lain suomia edellytyksiä käyttää. Ei ole ollut halua ja nyt viisastellaan ja kulutetaan taas aikaa löysillä puheilla eli vaalipuheilla.

Ulkomaalaislain 121 § ”Säilöön ottamisen edellytykset” on voimassa olevaa lainsäädäntöä. Esim. 3) ulkomaalainen on syyllistynyt tai hänen epäillään syyllistyneen rikokseen ja säilöönotto on tarpeellinen maastapoistamispäätöksen valmistelun tai täytäntöönpanon turvaamiseksi;

4) ulkomaalainen on säilöönotettuna tehnyt uuden kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen lähinnä maastapoistamispäätöksen täytäntöönpanon viivyttämiseksi tai häiritsemiseksi; perustein

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#14

Lisään vielä ulkomaalaislain voimassa olevaa lainsäädäntöä, jonka perusteella maasta poistaminen voidaan tehdä. Palauttaminen ”Palauttamisella tarkoitetaan tässä laissa maastapoistamismenettelyä, jonka aikana pääsyn epäämis-, käännyttämis- tai karkottamispäätöksen saanut kolmannen maan kansalainen joko poistuu maasta vapaaehtoisesti tai hänet poistetaan maasta:” (146 a §)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kokoikäinen väkivalta syynä?
#15

Niin. Hallitus on toiminut vastoin lain suomia edellytyksiä. Tulos on tämä mistä nyt puhutaan monien muiden surullisten SUOMALAISTEN kohtaloiden lisäksi.
Voisitko Sinä Sirpa kommentoida, onko islamin uskonnolla yhteyttä näihin raskaisiin rikoksiin. Eli löytyykö koraanista selitys kunniamurhille tai ”vääräuskoisten” raiskauksille ja terrorismille?

2015 tulijoilla on kokoikäinen kokemus elää sotaisassa yhteiskunnassa, jossa järjestäytynyttä yhteiskuntaa ei ole. On vallinnut anarkia, länsimaa-viha ja oman käden oikeus muusta puhumattakaan.
Ei taida olla ihme, että vaikeuksia on sopeutumisessa ja käyttäytymisessä?

Luulen, että toivo on menetetty näiden nuorukaisten kohdalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#16

Islamista tietoa kannattaa lukea heidän omilta sivultaan mitä islamista sanovat. https://www.islamopas.com/koranen.html

Sellainen kuva on itselleni syntynyt jotta arabimaissa miehet ottavat puolisoikseen jokseenkin aina huomattavasti itseään nuoremman.

Islam on sekä uskonto että sisältää poliittisen katsantokannan.

Tässä https://www.answering-islam.org/suomi/html/velvollisuudet.html linkistä;
”Jotkut muslimit ovat pitkään haaveilleet ajasta, jolloin kaikki maailman kansat olisi alistettu islamin alaisuuteen ja koko maailman kattava uskonnollis-poliittinen järjestelmä olisi valmis. He näkevät maailmassa olevan kaksi toisilleen vihamielistä leiriä: uskovat ja vääräuskoiset. Sotaa on käytävä niin kauan, kunnes Jumalan puoli voittaa. Kuitenkin monet nykyajan muslimit tulkitsevat ”jihadin” (ponnistelu) merkitsevän vain hengellisellä rintamalla tapahtuvaa kilvoittelua Jumalan asian puolesta. He väittävät, että islamia ei saa levittää miekan avulla jne..”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000