Perussuomalaiset

Aleksi Hernesniemi

Monikulttuurisuus ja rahan tajun katoaminen

Poliitikon ja yrittäjän merkittävin ero on siinä, että toinen on sitoutunut työhönsä omaisuudellaan. Yrittäjä, joka tekee huonoa tulosta, joutuu maksamaan sen omasta lompakostaan. Viime kädessä lähtee alta oma koti, auto ja perhe. Sen sijaan poliitikko, joka jakaa maailmalle suomalaisten verorahoja ja ajaa Suomen talouden suohon, ei joudu maksamaan sitä omasta palkastaan. Poliitikko, joka kannattaa rajoittamatonta humanitaarista maahanmuuttoa, ei joudu itse maksamaan kasvavien tulonsiirtojen ja maahanmuuttajien segregaation aiheuttamia kustannuksia. On helppoa vaatia lisää pakolaisten vastaanottoa, jos ei itse joudu asumaan pahamaineisessa maahanmuuttajalähiössä. On helppoa vaatia lisää vastaanottokeskuksia, koska niitä ei tule omaan naapuriin. Koska valtion rahaa ei käsitellä kuin omaa rahaa, voidaan verorahoja käyttää holtittomasti. Tulosvastuuta ei yksinkertaisesti ole olemassa siinä mielessä, kuten se talousmaailmassa ymmärretään. Ainoa, mikä poliitikkoa sitoo, on äänestäjien tuki. Ja niin kauan, kun on luvassa leipää ja sirkushuveja seuraavaksikin vaalikaudeksi, velkaantuminen voi jatkua.

Valtion keskeisimmät ydintehtävät ovat sisäisessä ja ulkoisessa turvallisuudessa sekä oikeuslaitoksessa. Tämän jälkeen tulee ulompia kehiä, joissa ovat muun muassa terveydenhuolto sekä koulutus. Yhteiskunnan kannalta vähiten tarpeellisia asioita ovat muun muassa kehitysapu sekä humanitaarinen maahanmuutto, ja ne ovat hierarkiassa uloimmalla kehällä. On järkeenkäypää, että mikäli on pakko leikata, ensin leikataan vähiten tarpeellisista tehtävistä ja vasta viimeisenä siirrytään sellaisten tehtävien karsimiseen, jotka ovat järjestäytyneen yhteiskunnan peruspilareita (poliisi, armeija, oikeuslaitos, vankilat, jne). Kumma kyllä, vaikka Suomessa on tällä hetkellä todella uhkaava taloustilanne, puheissa eletään yhä ”jakovaran” aikakautta.

Ville Niiistö piti puheen 26.4.2014 Vihreässä valtuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa. Se on hyvä esimerkki verorahojen holtittomasta käytöstä. Siellä hän totesi muun muassa, että yksi hankalimmista asioista oli kehitysyhteistyöstä leikkaaminen: ”Kehitysyhteistyömäärärahoihin tehty leikkaus on ikävä, vaikka saimme sitä supistettua merkittävästi. Se asettaa kyseenalaiseksi mahdollisuutemme nostaa kehitysyhteistyömäärärahojen tason kohti 0,7 osuutta BKT:sta. Siihen olemme kansainvälisesti sitoutuneet.” On täysin edesvastuutonta, että Suomi velkaantuu ja kotimaan asiat ovat rempallaan, mutta siitä huolimatta halutaan lapioida suomalaisten rahoja ulkomaille.

Ruotsissa holtiton maailmanparannuspolitiikka on johtanut siihen, että monikulttuurisuuden kustannukset räjähtävät käsiin. Ministeri Anders Borg sanoi elokuussa, että Ruotsiin odotetaan 80 000 turvapaikanhakijaa vuodelle 2014 ja vuosi 2015 tulee olemaan vielä suurempi tulovirran suhteen. Vuoteen 2018 mennessä lasku tulee olemaan 12,8 miljardia kruunua. Tutkija Jan Tullbergin mukaan massamaahanmuutto tulee maksamaan vuosittain Ruotsille 250 miljardia kruunua. Tällaiseen maailmansyleilypolitiikkaan ei millään maalla – ei myöskään Suomella – ole yksinkertaisesti varaa.

Kunnanvaltuuston tasolla monikulttuurisuus on monille päättäjille mukava asia, koska valtio antaa pakolaisten vastaanottoon tukirahaa. Mutta mistä kotouttamistuet ovat peräisin? Raha vain tipahtaa taivaalta kunnalle ja siinähän sitä rikastutaan ja saadaan muuttotappiokunta käännettyä voitolle. Mutta siihen se auttamisen halu sitten jääkin, kun valtion antamat tuet lopetetaan muutaman vuoden kuluttua. Missä ovat ne kunnanvaltuutetut, jotka majoittavat pakolaiset omaan kotiinsa, kun valtion taikaseinästä ei pulppua tukirahoja?

Valtionvelka huitelee Suomessa sadan miljardin euron paikkeilla, mutta velka pitää joskus maksaa takaisin. Jos päättäjät hoitaisivat omaa talouttaan, kuten nyt valtiontaloutta hoidetaan, odottaisi hyvin nopeasti vararikko ja pankki veisi kaiken. Pienille lapsille opetetaan jo peruskoulussa rahan tajua, mutta kuinka se voi unohtua maan johtajilta? Ilmaisia lounaita ei ole olemassa. Tulojen ja menojen on oltava tasapainossa. Tätä ymmärtääkseen ei tarvitse olla kouluja käynyt ihminen. Riittää, kun käy kysymässä ihmisiltä lähimmän ruokakaupan tuulikaapissa, voiko velaksi elää samalla kun verorahoja kylvetään pitkin maailmaa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
#1

Hieno kirjoitus, käsittelit asioita joiden tulisi olla itsestäänselvyyksiä jopa pikkulapsille.

Valitettavasti näin vain ei ole ja siksi Suomea ja Suomalaisia tuhoavat viher-vasemmisto puolueet saavat vapaasti ajaa agendaansa.

Hyvä, että terrorismin harjoittaminen on kiellettyä, mutta kysymys kuuluukin, että miksi viher-vasemmisto on maassamme sallittu ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Edderkop
#2

Hyvä kirjoitus. Ruotsin elinkeinoministeri oli antanut ulkomailla, Ranskassa, kotimaassa kun ei saa totuuden sanoja, sanoa, haastattelun, missä hän sanoi, ettei Ruotsi selviä massamaahanmuutosta, jos samanaikaisesti joutuu ylläpitämään hyvinvointivaltiota ja työttömyys nousee 8:aan prosenttiin. Ruotsi on mennyttä. Meidän tulisi ottaa Ruotsi kauhuesimerkkinä yhteiskunnan hajoamisesta. Poliitikkojen vastuu tulevaisuudesta on suuri, mutta he siitä viis veisaavat. Hyvyyden pahoja seuraamuksia ei oteta huomioon, sädekehä oman pään ympärillä antaa niin itsetyytyväisen tunteen. Suomalainen poliitikko saattaa olla jopa niin tietämätön, että kuvittelee Suomen pystyvän Ruotsin kaltaiseen massamaahanmuuttoon. Verot nousee ja lisää rahaa maahanmuuttoon ja kehitystyöhön luvataan. Omilla kansalaisilla on vaikeuksia päästä julkisen sektorin sairaanhotoon, mutta paperittomistakin luvataan pitää huolta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Kirkkoon ja Ay-liikkeseen kuuluminen ja sitä myötä lankeavat maksut ovat vapaaehtoisia. Samaan sarjaan pitäisi kuulua myöskin mamumaksut. Joka asiaa kannattaa ja näkee sen arvokkaaksi myös maksaa siitä, ilomielin, vastuunsa tuntien.
Vähintä mitä voisi ensihätiin tehdä, on summata kehitysapukustannukset ja manujen KAIKKI kustannukset. Saatta käydä, että vapaasti jaettavaa ei enään jäisikään senttiäkään. Hehkutettu 0,7 prossaa saattaa ylittyä kirkkaasti. Seuraavaan hallituohjelmaan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seuraaja
Hämmentynyt
#4

Ei Suomi koskaan ole SITOUTUNUT 0,7 % maksamiseen kehitysapuun. Kaikista mahdollisista lähteistä todella hyvä selostus löytyy – yllätys yllätys -Vihreästä Langasta (Heikki Hillamon artikkeli vuodelta 6.10.2011), jossa asia selvitetään: ” 0,7 prosentin tavoitteen alkuperäisenä ideana oli rahoittaa kehitysmaiden investointeja yhdellä prosenttiyksiköllä kehittyneiden maiden bkt:stä. Julkisten varojen osuus prosentista olisi ollut 0,7 ja yksityisten 0,3.” Suositus oli ajalta, jolloin pääomista oli huutava puute. Nykyisin firmat sijoittavat kehitysmaihin jo varmaan sen yhden prosentin verran, joten julkisen vallan ei tarvitse enää sijoittaa mitään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Anna
#5

Vihervasemmisto on yhdyssana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000