Perussuomalaiset

Tero Ahtola

Täällä EU, kuunteleeko kukaan?

4 kommenttia

Presidentti Sauli Niinistön kutsusta Kultarannassa käytiin keskustelua EU:n ongelmista, sekä tulevaisuudesta.

Pakolaispolitiikka oli vahvasti esillä ja varsin ymmärrettävästi, koska EU on tällä hetkellä se taho, joka estää ratkaisujen syntymisen tähän jo kolmatta vuotta putkeen.

Ollaan paljon puhuttu uudesta normaalista, eli siitä, että Perussuomalaisesta kannasta, on tulossa Eu:ssa uusi normaali, vaikka Suomessa esimerkiksi tätä hallituspuolueet ja media kuinka on yrittänyt vähätellä.

Viimeaikaiset tapahtumat laajalti EU:ssa ja mm. viimepäivien tapahtumat Saksassa ovat nostaneet uuden normaalin vielä korkeammalle ja paljon nopeammin, kun moni osasi odottaa/toivoa.

Vielä jännemmäksi asian tekee seuraavat 12 päivää, jotka Merkelillä on aikaa tehdä se, mikä ei ole vuosikausiin onnistunut.

Palatakseni tuohon Kultarantakeskusteluun, jonka linkkasin, niin kiinnittäisin huomiota ihan tuohon alkuun 4min 30sec kohdalla alkavaan kysymykseen, jossa kysytään, että voiko kukaan panelisteista kuvitella tilannetta, jossa Suomi jättäisi EU:n tai mitä pitäisi tapahtua, että näin kävisi.

Vaikka kaikki panelistit ovat henkeen ja vereen EU myönteisiä, niin tulee kaksi kommenttia. Ensin sanotaan, että jos maailma muuttuu niin, että EU ei ole meille enää eduksi ja toinen panelisti jatkaa, että on muutamia vuosia pohdittu, että voiko syntyä tilanne, että EU jäsenmaat eivät saa yhteisiä päätöksiä sovittua ja osa jäsenmaista irtaantuu syvempään integraatioon, jolloin muodostuu tilanne, että joudutaan päättämään jääkö Suomi tämän ulkopuolelle, vai meneekö mukaan.

Nyt jos koskaan on juuri esillä viitteitä kyseisestä tilanteesta, sillä yhteistä päätöstä EU:tasolla ei ole pakolaiskysymykseen saatu ja Merkel on selkä seinää vasten ja 12 päivää aikaa tuo yhteinen päätös jollain taikasauvalla tehdä.

Mikäli Merkel ei tätä saa aikaiseksi, on tilanne, että EU:n yhdessä suurimmissa veturimaissa se Arvo Pohja tekee täyskäännöksen, kun yhtäkiä alettaisiinkin noudattaa omia sääntöjä, eli käännyttää turvapaikanhakijoita rajalla, jos ovat jo jossain eu:maassa hakeneet.

On täysin selvää, että mitään kokonaisvaltaista yhteistä päätöstä Merkel ei saa 12 päivässä tehtyä, joten vaihtoehdoksi jää osittainen yhteisymmärrys, eli saa aikaan sopimuksen joidenkin jäsenmaiden kanssa, jolloin muodostuisi juuri tuo tilanne, eri tahtiin integroitumisesta.

EU:n huippukokouksessa EU fanit kohta kuumeisesti pohtivat, että miten Merkelin tilanne ratkaistaan, ettei EU:n sisältäpäin hajoaminen etene.

Siellä on monella haluja auttaa Merkeliä tässä, aivan kuten Suomessa estettiin demokraattisesti äänensä saatujen persujen hallitusyhteistyön jatkuminen puheenjohtajan vaihduttua.

Mikä on EU:n vastaava koiruus, jolla yrittävät pelastaa Merkelin ajautumasta EU:n hajoamisen toiselle portaalle?

Saavatko He huippukokouksessa aikaan, jonkun päätöksen EU:n ulkorajojen nopeasta vahvistamisesta rahoituksineen päivineen? Se oli ainoa yhteinen päätös, mikä tulee mieleen ja olisi tehtävissä, mutta siinäkin on ongelma, että kuka sen maksaa ja sitten lisäksi niitä unelmoijia on vielä vallassa tätä torppaamassa.

Ja toisaalta, riittäisikö se CSU:lle, että ulkorajat saatas kuntoon?

Edelleen näitä ongelmia pidetään piilossa meidän eliittimediassa, joten nyt jos koskaan pitäisi näistä asioista päästä keskustelemaan kaikissa mahdollisissa kanavissa.

Perussuomalaisten suurimpia hankkeita (ymmärtääkseni) on maahanmuutto ja eu/euro.

Nyt on juuri se hetki, kun nämä asiat on tapetilla kovimmin kun koskaan, niin nyt pitää olla hereillä ja tuoda esiin Perussuomalaisten kanta, joka on muodostunut laajalti EU:ssa uudeksi normaaliksi.

Jos emme nyt ole aktiivisesti mukana tässä keskustelussa, muodostuu riski, että joku muu puolue vie meiltä ne äänestäjät tulevissa vaaleissa.

Aivan kuten muuallakin EU:ssa muiden puolueiden on Suomessa kohta pakko lähentyä sitä uutta normaalia pysyäkseen vallassa.

Jos emme tähän reagoi, niin voimme menettää äänestäjiemme.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Tero , asia on mitä ajankohtaisin !!? PerusSuomalaisten asialinja on ainoa oikea linja !!! EU rakoilee jo aika pahasti ?? PerusS linja on uusi normaali. !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Velkaisen Eu jutut ei kiinosta ketään ! Trump ei edes huomannut kun Eu laittoi vasta pakotteita (tulleja) harlikan romuille.

Maailmassa on 3 sotilasmahtia Usa,Kiina ja Venäjä ! niiden sana painaa ja niitä kuunelaan.

1 ja 2 maailmansota alkoi Euroopasta Saksan ja itävallan kulmilta ja 3. alkaa varmasti samoilta kulmilta, Merkkel on tehnyt kaikkensa sen eteen !

Persut ei todellakaan aja äänestäjien asiaa ,ei edes nyt vjeläkään ,vaikka hallituksessa istuneista äänestäjien pettureista ja oman edun tavottelijoista päästinkin eroon.
Persu politikkoja ei kiinnosta äänestäjien asian ajaminen. Persu äänestäjät haluaa Rauhaa, työtä,moraalia ,talouskasvua,ja vähemmän sosiaali pummeja meidän kustannuksella pummina elämässä ja vähemmän rahan jakoa ympäri maailman ja velatonta Suomea.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

heimo
#3

Fexit äänestys on parasta demokratiaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pride 2018
Iloinen
#4

Uudestaan ja aina uudestaan joudun puolustamaan EU:n jäsenyyttä ja mitä kaikkeä hyvää se on meille tuonut ja tuo koko ajan. Suomi on muuttunut muutamassa vuosikymmenessä kansainväliseksi, suvaitsevammaksi ja paremmaksi maaksi ja osaltaan tähän vaikuttaa se, että liityimme -90 luvulla osaksi läntistä eurooppaa. Tunnustan, että liitossa on ollut ongelmia ja on edelleen, mutta silti minusta plussat hakkaa kevyesti miinukset. Menneiden haikaileminen, rajat kiinni, fixit ja markka takaisin on sarvikuonojen viimeinen huuto ennen hukkumista. Nyt on katsottava eteenpäin, muutettava maailmaa yhdessä ja yhteistyössä. Ilmastomuutos, maailman talous, pakolaiset, turvallisuus ja suvaitsevaisuus… siinä on meidän iso kuva ja haaste. Olen ylpeä, että voimme näihin haasteisiin vastata yhdessä muiden EU maiden kanssa ja etsiä ratkaisu, jossa kaikki voittavat, naapurit ja me. Viva EU, Viva Suomi ja suomalaiset!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000