Perussuomalaiset

Sanna Paasikivi

Ympäristönsuojelija luonnostaan

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho veti täydet pisteet kotiin eilisessä MTK:n ja Maaseuden tulevaisuuden järjestämässä ilmastopaneelissa. Jussin rauhallinen, looginen, realistinen ja äänestäjille ymmärrettävä argumentointi jättää varjoonsa monet muut merkillisissä sfääreissä pyörivät lausunnot, joita poliittiset päättäjät ilmastokeskustelussa nykyään viljelevät.

Ilmastonmuutosdebatissa omituisinta on se, että pientä, pohjoista, aina hyvin vahvasti luonnon kanssa tasapainossa elänyttä kansaa syyllistetään jostain, joka kovin vähän on meidän aikaansaamaamme ja johon kovin vähän voimme vaikuttaa, vaikka parhaamme teemmekin.

Tavallisten suomalaisten arkielämän rajoittaminen ja heidän uhkailemisensa uusilla veroilla siksi, että heidän on yksinkertaisesti jossain asuttava ja jotenkin liikuttava on ajattelematonta eikä pelasta maapalloa. Kaikenlainen ilmastopanikointi ja ”tiedostavien ilmastoahdistuksesta kärsivien yliopistovihreiden terapiaryhmät” ovat silkkaa muotipuuhastelua. Faktat ja ymmärrys ovat hukassa kun samat ihmiset vaativat Brasiliasta asti kuljetettua soijaa ravinnokseen.

Päästöistä huolehdimme varmasti paremmin kuin monessa muussa teollistuneessa maassa ja ilmastotalkoista on turha puhua jos kaikki supersaastuttajat eivät talkoisiin osallistu. Sähköautoista voimme haaveilla ja ponnistella niiden lisäämiseksi, mutta minä kaipaisin jo lentävää autoa! Sellainenhan pitäisi ollakin mikäli ”Back to the future” – leffan kakkososaan olisi ollut luottamista (nuorempi polvi ei edes tiedä, mistä puhun).

Ajatelkaa, mistä löydätte läntisen teollisuusmaan, jonka asukkaat halajavat viettää kesälomiaan korvessa yksinkertaisessa asumuksessa ilman viemäröintiä ja jopa ilman sähköä. Mistä löydätte kansan, joka vuonna 2019 on edelleen metsästäjä-keräilijä, istuu kalassa, poimii marjoja ja sieniä ja pitää halkojen hakkaamista rentouttavana vapaa-ajanviettotapana. Mistä löydätte kansan joka erittelee joka päivä roskansa ja maan, missä on näin pitkälle kehitetty yksityistalouksien ja yritysten jätehuolto ja kierrätyskeskusten verkosto. Niinpä.

Olemme ihan hyviä. Olemme ympäristönsuojelijoita luonnostamme

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Ja Paasikiveltä taas asiaa, järkevää ja realistista argumentointia.
Näin puhutaan seuraavassa ääntenlaskussa vaalitoimistossa: Paasikivi, Paasikivi, Paasikivi, Paasikivi, jne. Vaalivoittaja on siis Paasikivi 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tyytyväinen
#2

Ensinnä tietenkin kiitos Jussille joka tosiaan tuo ymmärrettävää ja asiallista keskustelua aiheeseen kuin aiheeseen. Ja onhan totta ettei Suomikaan voi pestä käsiään tästä sopasta minkä ihminen on saanut aikaan niin kovin lyhyessä ajassa. Suomihan on ollut kyllä tuhoamassa minullekin niin hyvin rakasta Suomenlahtea ja Itä-merta. Mutta paljon on nyt jo tehty ja tullaan tekemään sen korjaamiseksi. Niin pieni maa kuin Suomi on,niin ei voida ottaa kaikkea maailman vääryyksiä harteillemme. Jussia mukaillen,ei näitä suuria visioita ja suunnitelmia voi millään maksattaa pelkästään kansalla. Suomessa pitää pystyä liikkumaan ja tekemään työtä siellä Sipilän korpimaillakin. Teslalla ei duunari työkalujaan kuskaa. Liikenne on vain yksi osa ongelmaa mutta siitä on nyt tehty kaiken pahuuden alku ja syy. Syy on selvä. Tavallinen ihminen vanhalla autollaan on se helpoin rahastettava.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Halla-aho oli paras MTK:n tentissä.
Sipilä tosin puhui kyselytunnilla palturia kun kertoi Halla-aho sanoneen tentissä että Sipilä asuu jumalan seläntakana Oulussa, todellisuudesa Halla-aho ei puhunut Sipilästä mitään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000