Perussuomalaiset

Sanna Paasikivi

Äkillinen äänestyspäätös Kiirunassa

Joitakin vuosia sitten olin kiirunalaisen terveysaseman päivystyksessä silloisen miesystäväni, hänen tyttärensä ja tämän pienen Malvina-tytön kanssa. Malvinalla oli kova kuume ja epäily korvatulehduksesta. Kansankodin pohjoisessa terveyskeskuksessa oli tuona samaisena päivänä myös asyl-vastaanotto. Odotussali oli ”suomalaiseen” tapaan melko täynnä ja ihmiset odottivat kiltisti vuoroaan nöyrinä niinikään ”suomalaiseen” tapaan tunteja.

Asyl-vastaanotto veti. Sairaanhoitaja kiisi aulaan hymyillen ja toivottaen ”välkommen” joka kerta kun uusi asyl-asiakas oli vuorossa. Nilssonit sen sijaan huudettiin lääkärin pakeille jostakin käytävien uumenista. Morfarin pinna alkoi kiristyä, oma lapsenlapsi odotti vuoroaan, samoin muutkin paikkakuntalaiset ja minustakin alkoi jo tuntua, että asyl-jonosta vietiin asiakkaat suoraan paakkelsipöytään jonkin juhlan keskipisteiksi. Miesystäväni kävi huomauttamassa asiasta tiukin sanakääntein päivystyksen lasikoppivirkailijalle. Minulle hän sanoi, että nyt kun hänellä on tyttärentytär ja tällä hätä, hän ymmärtää kuinka paljon Ruotsi on muuttunut siitä kun Malvinan äiti oli pieni. Ruotsalaiset alkoivat jäädä maahantulijoiden jalkoihin jopa Lapissa. Kaivosseudulla oltiin totuttu äänestämään sosiaalidemokraatteja. ”En voi äänestää heitä enää, Sanna. Katso nyt, tuokin harmaankalpea, hauras mies on varmasti syöpäpotilas. Hän on istunut tuossa tunteja ja nyt hän nousi lähteäkseen. Hän ei jaksanut enää odottaa, kenties hän lähti kotiinsa kuolemaan. Äänestän tästä lähtien ruotsidemokraatteja, tämän hulluuden on loputtava”, totesi miesystäväni.

Politiikka meillä ja muualla ei oikeastaan ole tämän kummallisempaa. Se on havaintoja ympäristöstä ja arjen sujuvuudesta sekä johtopäätösten ja ratkaisujen tekemistä, jotka perustuvat näihin havaintoihin. Joskus äänestäjä pyytää poliitikkoa tekemään pieniä muutoksia elämäänsä, joskus suurempia. Poliitikon on reagoitava tähän. Ruotsalaiset äänestäjät ovat huomenna todennäköisesti vaatimassa isoa suunnanmuutosta jokapäiväiseen elämäänsä.

Toivon Sverigedemokraterna-puolueelle onnea ja menestystä huomisissa vaaleissa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Kultainen muna
Iloinen
#1

Kun käy Pohjois-Ruotsin pienissä kaupungeissa, niin siellä iltamyöhään kaduilla notkuvat nämä kultamunat. Arvatkaas ketkä heräävät aamulla aikaisin katuja siivoamaan ja roskiksia tyhjentämää: no ihan ne kantaruotsalaiset. Kultamunat nukkuvat, että jaksaa taas yöllä painaa menemään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Sama tilanne on Norjan Lapissa ja Suomen puolella ainakin Kemissä. Kiertelin kesällä melko laajalti Ruotsin Lappia ja hämmästyin. Jossain pikku kylässä saattoi olla valtava lauma somaleita ja/tai muita maahantulleita. Keskustat olivat jo niin täynnä muukalaisia, etteivät kanta-asukkaat näyttäneet ko. alueilla viihtyvän.

Ruotsin media ei ole tästä kertonut halaistua sanaa. Invaasio alkaa Ruotsissa olla niin pitkällä, että sen korjaaminen alkaa olla myöhäistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#3

En käy enää Ruotsissa, mutta en myöskään kannata maassamme olevien elinkeinoa eli en syö turkkilaisten, irakilaisten, ym. etnoravintoloissa tai käytä heidän tarjoamiaan palveluita. Nollatoleranssi on paras, ei mitään kontaktia, ei edes tuotteita, ruokaa, mitkä tulevat alueilta, joista meille tunkee rahastajia tai alueilta, kuten etelä-afrikka, jossa tapetaan ja ryöstetään valkoisia. Valinnoilla voi vaikuttaa. Tosin nuo ravintolathan eivät iso osa toimi myynnillä, vaan tukirahoilla ja kun yhden tuet loppuvat, pannaan vaimon, lapsen, serkun, jne. nimiin. Sopii joskus katsoa vaikka Finderista kebabpaikkojen, ym. talousasioita. Kalliilla vuokrapaikaoissa vuodesta toiseen suuria tappioita, kenties jopa 0 työntekijällä pizzat 5 euroa (laittomasti maassa olevat saavat pimeää tuloa, rahaa pestään) oleva etnoravintola olisi oikeassa elämässä konkassa jo vuodessa parissa. Suunnan on muututtava, suomalaisten tienaamat verotulot käytettävä SUOMALAISTEN hyväksi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mussoliini
Iloinen
#4

Se on juurikin demokratiaa, kun voi äänestää mitä hyvänsä ja ketä hyvänsä. Joku ja jotkut äänestää persuja keväällä, osa ei. Minä tulen äänestämään puoluetta, joka on EU: n kehittämisen kannalla ja haluaa, että Suomi on osa tätä liikettä. Kansallismielisyys toteutuu parhaiten silloin, kun toivoo ja vaatii Suomelle parasta. Minun mielestäni parasta Suomelle on olla tiukasti osa EU:a.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000