Perussuomalaiset

Roger Kulmala

Ajatuksia Ruotsin vaaleista

Ruotsidemokraatit oli vaalien suurin voittaja selvällä kannatuksen nousulla ja vakiinnuttanut paikkansa Ruotsin poliittsella kartalla keskisuurena puolueena. Tätä voisi monessa tilanteessa pitää hyvänä tilanteena. Itse olen kuitenkin huolissani Ruotsin tulevaisuudesta. SD ei näytä saavan vieläkään tippaakaan hallitusvaltaa ja mhaanmuuttopolitiikka ei kiristy lähellekkään tarpeeksi.

Vaikka 2015 siirtolaiskriisi sai Ruotsin maahanmuuttopoltiikan kirstymään, niin tällä tahdilla ruotsalaiset jäävät vähemmistöön omassa maassaan tulevina vuosikymmeninä. SD ei ole tarjoamassa tähän ratkaisua.

Ruotsidemokraatit ovat myös huono esimerkki muille kansallismielisille puolueille, myös persuille. SD on pudistanut riveistään kovemman linjan kannattajat ja pyrkinyt tekemään itsestään salonkikelpoisen, jolloin voi kysyä, onko puolue uskottava vaihtoehto.

SD toimii äärimmäisen vihamielisessä ympäristössä, mutta jatkuva irtisanoutuminen rasismista ja demareiden eugeniikkamenneisyydellä ratsastaminen ei auta. Oma viesti jää epäselväksi ja pääministeri Löfven kuitenkin rinnasti SD:n Hitleriin ja muistutti puolueen uusnatsijuurista. SD:tä parempi esimerkki menestyvästä kansallismielisestä puolueesta on Italian Liiga, joka toteuttaa hallituksessa kovan linjan politiikkaa ja on tuplannut suosionsa gallupeissa kevään vaaleissa. Muita hyviä esimerkkejä ovat Orbanin Fidesz, Ekre Virossa, Laki & Oikeus Puolassa ja AfD Saksassa.

Muiden puolueiden vaalituloksesta. Demarit sai huonoimman tuloksen koskaan, vaikka säilyi suurimpana puolueena, kuten myös punavihreä blokki. Maahanmuutajalähiöissä suosio murskaava. Vasemmisto hyötyy väestönvaihdoksesta. Oikeistolle myös huono tulos, koska ei saanut enemmistöä eikä ollut edes suurempi kuin vihervasemmisto. Hallitusneuvotteluista tulossa vaikeat, kun ruotsidemokraattien kanssa ei tehdä yhteistyötä ja blokkirajat ovat todella syvällä eikä niitä ohiteta helposti.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Parempi luokka
Utelias
#1

Tulikohan kaikki SD:n äänet laskettua vai harjoitettiinko siellä sitä paremman luokan kusetusta ettei vaan SD saisi liikaa ääniä ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matemaatikkomutikainen
Iloinen
#2

Jos juokset satasen 10.00 tasan ja seuraavana vuonna hieman huonommin, eli 10,20 ja silti voitat muut monta metriä, niin ei voi sanoa että hyydyit. Voittaja vaaleissa on aina se, joka saa eniten ääniä ja nythän kävi niin, että SDP sai miltei 29% kaikista äänistä ja kolmanneksi tullut SD vajaat 18%. Ero on valtava ja tuohon väliin mahtuu siis vielä porvarit. Jos halutaan katsoa miten puolueet ovat pärjänneet prosentuaalisesti edellisiin vaaleihin, niin tässä tulokset.

Keskusta + 29,0%
Kristillisdemokraatit + 28,1%
Vasemmisto + 27,8%
Ruotsidemokraatit + 26,7%
Liberaalit + 0,2%
SDP – 9,8%
Kokoomus – 17,6%
Ympäristöpuolue – 57,1%

Kun meillä ensivuonna on vaalit, niin minä toivon, ettei vertailua aikaisempiin vuosiin tehtäisi, vaan keskittyisimme sen hetken tuloksiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Ruotsin mamupolitiikkaa kiristettiin VAIN näitä vaaleja varten.
Katsokaapa vain, niin kohta meno jatkuu entiseen malliin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

mamu TOP 10 Ruotsissa
#4

TOP 10 ihmisistä, jotka eivät ole syntyneet Ruotsissa 2017 lopussa :
Syntyperämaa Henkilöä
Suomi 411 740
Irak 212 978
Syyria 211 980
Jugoslavia 138 712
Puola 136 941
Norja 118 256
Saksa 114 743
Iran 111 686
Tanska 106 993
Somalia 101 633

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000